EAN fakturering - bekræftelse af felter!

0
Hej e-com folk,

Jeg vil gerne have en bekræftelse på, at KUN de felter, der indgår i mit fakturalayout, medtages ved EAN-fakturering!

Grundet manglende notatfelt under Leveringssteder bruger jeg feltet "Betalingsbetingelser" som fritekstfelt til notater. Dette felt indgår IKKE i mit fakturalayout. Jeg må være 100% sikker på, at der ikke trækkes andre felter med over ved EAN-fakturering end dem, der indgår i mit layout. Det gælder også felter, der måtte indgå/være udfyldt i mit tilbudslayout, men altså ikke i fakturalayoutet - at de ikke indgår ved konvertering.

Vil I venligst bekræfte det - takker.

mvh/Helle
spurgt 25 Apr, 2014 i Spørgsmål » Andet af Helle B (1,640 points)

1 Svar

 
Bedste svar
Hej Helle

Da EAN-fakturaer laves om til formatet OIOXML, så er de en smule anderledes end hvad du kan se på dit fakturalayout da det blandt andet styres af hvilke felter der er påkrævede ved EAN-fakturering for at en modtager kan modtage disse fakturaer.

Jeg kan godt bekræfte at Leveringsbetingelserne ikke er en del af hvad der kommer med i EAN-fakturaen. Dette kan du evt. også selv se ved at lave en faktura og vælge at vedhæfte OIOXLM-filen under de Avancerede e-mailindstillinger når du skal bogføre og sende fakturaen. Denne faktura kan du sende til dig selv på mail og åbne filen op for at se hvilke oplysninger der kommer med. Det er ikke sikkert at selve koden giver meget mening, men man ville i hvert fald kunne se den data som man selv har puttet ind i form af informationer om kunden, ens egne informationer og varelinjer.

Her vil du altså kunne se at Leveringsbetingelserne ikke kommer med på EAN-fakturaen.

Men netop da konverteringen til OIOXML-formatet ikke har noget at gøre med hvordan dit design & layout er sat op, kan du opleve der er andre felter som du ikke får vist på dit fakturalayout men som kommer med i OIOXML-filen. Dette kan du som sagt se i selve filen.

Men det skal dog også siges at det ikke er sikkert at modtageren har et modtagersystem som udnytter den information, så det afhænger også af hvilke felter modtagerens system benytter.

Med venlig hilsen

Philip Kofod-Nielsen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 1 Maj, 2014 Spørgsmål af Philip Kofod-Nielsen (17,700 points)
valgt som bedste svar 2 Maj, 2014 af Helle B
Hej Philip
Takf for godt svar og tip om bc mail. Det vil jeg gøre. EAN er en uigennemskuelig jungle, så tak for tippet - det var jeg ikke klar over/havde ikke overvejet muligheden af.
mvh/Helle
Nu har jeg forsøgt at sende bc med OIOXML vedhæftet til mig selv, men da fakturaen sendes via EAN har jeg ikke mulighed for samtidig at vælge email - man kan ikke sætte flueben i både EAN og email - er det en fejl måske? Jeg kan heller ikke - efterfølgende - gensende og vælge anden forsendelsesmåde, fx email.
Hvis jeg skal teste xml formatet som du foreslår, skal jeg altså lave en "fiktiv" faktura, bogføre/sende som email + XML og derefter kreditere fakturaen... det er sq lidt omstændigt!
Hvorfor kan jeg ikke vælge BÅDE EAN og mail? Det kunne da være relevant i flere sammenhænge, skulle jeg mene!
mvh/Helle
Det er rigtigt at man ikke kan sende den som mail og som EAN på samme tid. Så i det tilfælde hvor man skulle have behov for at se præcis hvad der kommer med i filen, så bliver du nødt til at gøre det på den måde som du nævner selv. Omend det er omstændigt vil jeg dog også vove og påstå at det er forholdsvis sjældent at menigmand har brug for få en OIOXLM-fil ud. Men muligheden er der netop fordi at man i særlige tilfælde kan have brug for det.