Bilagsnumre

0
Da jeg i 2009 sat e-conomic op besluttet jeg at bilagsnumrene skulle være formatteret med årstallet forreste, og 4 fortløbende cifre efter - f.eks. 20130129 - på denne måde kan man en gang i fremtiden holde lidt styre på hvilket år bilaget hænger sammen med. (ikke afgørende, men "nice to have"

I denne forbindelse kunne jeg efterlyse flere rafinnementer...

At man kunne definere bilagsnumre global for alle kasseklader, således at hvis man (eller ens revisor) bruger en anden kasseklade, så vil default være sat.

At man som administrator kunne definere bilagsnumre for enkelte brugere - således at jeg fra bilagsnummeret kan skelne imellem en postering som jeg selv har lavet, eller én, som f.eks. min revisor har lavet/omposteret.

At man som administrator kunne definere bilagsnummerserier specifikt i.f.t. regnskabsåret, således at såfremt man benyttede ovenstående valgmuligheder, så kunne man også tving systemet til at tildele et bilagsnummerfra den rigtige serie (og for den rigtig bruger) alt afhængig af hvilket år bilaget bliver posteret til.

Og til sdist, såfremt disse ønsker ikke kan imødekommes, vil jeg gerne have et enkelt måde at slå op, hvad den sidst (højest fortløbende) anvendt bilagsnummer var, således at hvis jeg vælger at overhold min krakilsk ønsker om årsspecifikke bilagsnumre, også i de perioder hvor jeg lave posterering til to regnskabsår, kan være sikker på at anvende den næste rigtig nummer.

mvh/Adrian
spurgt 17 Apr, 2014 i Spørgsmål » e-conomic generelt af Adrian (850 points)

1 Svar

Hej Adrian

Jeg vil lige være sikker på at jeg er helt med på hvad du tænker du gerne vil have.

Som jeg forstår det så kunne dette egentlig godt være et forslag til forbedring, mere en blot et spørgsmål. Sådan som jeg læser det vil du nemlig gerne, inde i din opsætning af kassekladden, have en form for drop-down menu hvor du kan vælge at den skal bruge samme bilagsnummerserie som en anden kassekladde?

Det tænker jeg nemlig så kan komme med i forslagsbunken.

Mht. brugerspecifik bilagsnummerserie, så vil jeg være ærlig og sige at det i vil være noget vi skal forvente at se i nærmeste fremtid. Bilagsnummeret styres af kassekladden og dette princip kommer ikke til at ændre sig da de er en gængs måde at styre bilagsnummeret på og for at minimere risikoen for fejl ved at begrænse muligheden for en alt for avanceret opsætning af bilagsnumre. Medgivet at det for nogle kan virke som en logisk ting at bilagsnummeret kan styres forskellige steder fra, men at det for andre vil være en faktor for fejl.

Så der bliver jeg nødt til at være ærlig og skrive hvordan jeg ser det fra denne side af bordet. :)

En måde hvorpå du kan se hvilket bilagsnummer du er nået til vil være at du går ind i Opsætning af kassekladde og ser hvad den skriver er næsten nummer her. Alternativt kan du gå ind under Posteringer (find bilag), søge efter alle bilag, eller evt. afgrænse på en periode så du kan se hvor i din bilagsnummerserie for f.eks. 2013 du var nået til. Dette vil nok være den sikreste måde, da du derved får vist det sidst bogførte bilagsnummer, hvorimod den inde i kassekladden vil vise næste nummer på baggrund af sidst oprettede bilag i kassekladden, men ikke nødvendigvis bogført.

Med venlig hilsen

Philip Kofod-Nielsen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 1 Maj, 2014 Spørgsmål af Philip Kofod-Nielsen (17,700 points)