Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Hold skærmbilledet fast - også vinduer!

+2
To enkelle forslag som jeg mener vil gøre hverdagen nemmere mens man forsøger at koncentrere sig om bilag, beløb og bogføring...

Først...

Få e-conomic til altid at huske, hvor jeg er hen på en side. Hvis det er en liste såsom kontoplan eller kassekladde, og jeg foretager en redigering, når skærmen laver refresh bør jeg beinde mig samme sted på soden - og siden bør befinde sig samme sted på skærmen - helst uden blinke eller flimmer. Godt nok forsøger e-conomic at holdt styre på placeringen i en kasseklade, men så er den post jeg lige har opdateret oftest rykket til nederst på skærmen - og da jeg normalt postere fra toppen af listen, kræver det altid et par museklikke/trække for at finde ud af hvor jeg var sidst og hvor jeg vil være næste.

Derefter...

Når jeg åbner en posteringsvindue for at redigere en post, der allerede har et tilknyttet bilag, kan det ofte være, at e-conomic er langsom til at fremvise bilaget - i denne ventetid står modalvinduet midt på skærmen. Måske ved jeg hvad det er jeg vil taste på - så musen er godt på vejen til at klikke på momskoden, konto eller modkonto - men lige hvor jeg rammer det felt jeg vil lege med, så kommer bilaget frem i viseren, så scrolelr hele modalvinuet op ad skærmen, således at jeg mist fokus med musen.

Lade os måske tage udgangspunkt i, at sådan skal det være - at modalvinuet bliver større, når der kommer bilagindholdet i. men hvorfor ikke programmere vinduet til først at lande højer op på skræment, for derefter at kun udvide sig nedefter når bilaget tryller frem - uden at flytte på vinduet, og dermed det sted, hvor jeg forsøger at ramme feltet med musen på samme måde som man slår fluer med en smækker. :)

Også...

Jeg bemærker, i både IE8 og Firefox 28, at bilag i posteringsvinduer er ikke spå go til at scroll v.h.a. wheelmouse - først skal man oftest ramme den vertikal scrollbar, for derefter at musen kan forstå, at det er bilage man gerne vil flytte op elelr ned v.h.a. hjulet. Kan amn ikek gøre e-conomic mere "mouse-over" intelligent på dette punkt?

Og:

Vi bilag (forstørrelsesglasikonet" i mange rapporter fremklader et popup, der indeholder et pdf vindue. På min 1920 x 1200 pixels skærm bliver sådanne pdf vinduer svært at læse, zoom funktion er elendigt, og man bliver evig træt af, at e-conomics popup vinduer oftest skal forstørres og placeres efter smag og behov - hver gang de åbnes.

Var jeg komplet arrogant vil jeg mene, at udviklerne har valgt så mange popups, roll-down menuer og modalvinduer for at holde selve -economic rammen klar og enkelt set fra et rent grafisk synspunkt - alstå - "det skal se flotte ud". Men helt så arrogant er jeg ikke - jeg er glad for at udvikllerne forsøger at skabe et indbydende og overskuelight miljø - men for de fleste brugere er rammen mindre vigtig end indholdet - og jeg oplever, at jeg bruger mindst 20% af min e-conomic tid som "skærm-domptør", i en evig kamp for at holde styre på hvad jeg kigger på og arbejder i. Jeg ved fra mange andre komplicerede applikationer, at det kan gøres meget bedre.

Mange forsllag fra brugerne - også mig - bliver forståeligt nok mødt med kommentaren om, at udviklerne skal ramme bredt og undgå at forvirre de brugere, der måske ikke kan overskue at tilpas alt til eget behov. Jeg er uenig - man kan sagtens (ligesom med MS Word, Corel Graphics, Avid Media Composer og Solidworks) lave en standard opsætning som alle brugere "kan højes med" uden at man tvinger de brugere der både formår og nyder at kæle for detaljerne i en personlig opsætning at gøre det.

Den dyb tallerken er allerede opfundet - bruger-tilpasbare menubjælker, dockable vinduer, sidebars og macros (remember macros?) - ved hjælp af disse funktioner vil de fleste kun sætte e-conomic op præcis hvordan de vil have det - hvilket ikke kun betyder at man spækker skærmen med masser af forvirrende knapper, det kan også betyde, at man laver endnu mere forenklede opsætninger, således at mindre IT rutinerede bruger, der også kun skal udføre bestemt funktuion, har deres egne, forenklet layout.

Jeg ved det er svært fro grafisk-kyndige udviklere at prioritere funktionalitet ligeså højt som stræben efter den rene og brand-indentificerebare grafisk undtryk. Men jeg ved, at det er lykkedes for mange andre ligeså indviklede applikationer. Oftest med udgangspunkt i en dialog mellem brugerne og udviklerne som er ligeså positivt som den man har her.

Det tager bare tid....

 

Go' påske my fellow e-conomicans!
i Forslag » Andet af (850 points)

1 Svar

Hej Adrian

Mht. at holde skærmbilledet fast, er noget der sker flere steder i programmet og det har blandt andet været oppe og vende her: http://forum.e-conomic.dk/11447/automatisk-rul-tilbage-i-kontoplan-not

Så det er der kig på. :)

Indscannede bilag der får posteringsvinduet til at "hoppe". Jeg kan godt se at det lader til at vinduet ikke fra start er defineret med en størrelse der inkludere et indscannet bilag. Om der er en specielt grund til dette, eller om det blot er at rykke vinduet op i en højde fra starten, så der er plads til det indscannede dokument under - det må jeg lige have undersøgt. Jeg kan i hvert fald godt se problematikken ved at den hopper på denne måde, især hvis man har en del sider på bilaget og deet derfor tager ekstra tid for den at loade billedet.

Mht. mouse-over og scroll - så er det meningen at man blot ved at holde musen hen over bilaget kan scrolle på sit bilag. Efter noget testing kan jeg dog godt se at det i situationer sker at man skal bevæge sin mus mere før den opfatter at man står i et felt med scroll-bar - om der er noget at gøre ved dette skal jeg forhøre mig direkte hos teknikken om. Evt. kan man bruge Page down og Page up på sit tastatur for at scrolle på sit bilag. På den måde kan man stå i et felt og undgå at skulle tage hænderne af tastaturet for at scrolle ned på bilaget.

Jeg er glad for at du er med på at e-conomic er lavet så det gør bogføring så nemt og tilgængeligt for så mange som muligt, som måske ikke har så meget rengskasmæssig baggrund. Og her er en af overvejelserne, på baggrund af analyser der viser at brugere har tendens til at opgive hvis de bliver præsenteret for for mange valg, netop at det skal gøre det mere overskueligt når man giver sig i kast med det. Der er dog ingen tvivl om at når man så senere bliver mere rutineret, som jeg blandt andet ved at du er blevet på, nærmest rekordtid, så stiller man nye krav. Krav om at gøre tingene så effektivt som muligt fordi man nu kender programmet. Løsningen på dette ser jeg som eksempelvis at være genveje. Vi har en QuickSearch funktion på vej, hvor man praktisk talt ikke har behov for at løfte hænderne fra tastaturet og derved kan arbejde derudaf.

Vi skal også stadig huske på at vi er et browser-baseret program og ud over de fordele der ligger i dette, så ligger der også nogle hindringer for hvad der kan lade sig gøre i forhold til at hvad der kan lade sig gøre i et program som man installere på sin computer. Der er ingen tvivl om at udviklingen peger i en retning hvor disse ting hurtigt bliver mere og mere almindeligt at se i browsere og vi er også interesserede i at bruge de nyeste former for teknilogier og kodning som kan gøre programmet bedre. Men jeg vil give dig helt ret i at det tager tid. Det tager tid at finde d af hvordan de muligheder man har for at udvikle kan udnyttes på en brugbar måde, og det tager tid at mestre disse teknologier så der ikke opstår fejl.

Men som den forganger for branchen som vi fra starten har været og stadig ser os selv som værende, er jeg ikke i tvivl om at dette vil være muligheder der udnyttes når vi ser det muligt.

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (17.7k points)