Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Rapport / Opslag funktionalitet

0
Godt nok er jeg ikke nogen rutinerede bogholder, men jeg betragter mig selv som meget rutineret IT bruger, så måske kommer mine forventninger til e-conomic's funktionalitet fra mange andre applikationer...

Under RAPPORTER har man (fornuftigt nok) mange valgmulighder for at søge og slå op - men måske kunne værktøjet også gøres mere enkelt for visse operatiooner, som jeg gætter på er ret almindelige for mange bruger.

Det er fint, at skulle skrive præcis dato-ranges f.eks. 07.02.13 til 17.09.13, hvis man søger specifikke - men jeg finder, at jeg brugere ovenstående 12 tasteslag flere gang om dagen bare for at bede om enten hele året, et helt kvartal, eller den måned, som jeg nu bogfører.

Kunne man ikke forestille sig, at valgmulighederne i disse opslagsvinduer (de fleset under rapport>regnskab) blev gjort intelligent, således at man fik short-cut knapper defineret efter f.eks. den periode, man nu engang har en akktiv kasseklade stående for (har man flere åbne kasseklader, kun man f.eks. have en knap/flueben i selve kassekladens top, hvor man gjorde e-conomic bekendt med, "at det er den her jeg arbejder på lige nu".

På denne måde vil et hurtigt opslag af, f.eks hvordan man bogført noget i en tidligere periode, bare kræve at man klikker på en måned i det aktuelt år. meget hurtigere end at man skal åbne en kalender, og blade frem og tilbage.

På samme måde bør det være muligt at bed om et opslag for en konto/bilag/afdeling - uden at man nødvendigvis skulle vælge både TIL og FRA.

Ligeledes oplever jeg, at jeg nogle gang vil se på flere konti/bilag samtidigt, selvom de ikke er ved siden af hinanden i en range - f.eks konto 402 og konto 5610 - der i min kontoplan har en del med hinanden at gøre, men jeg hvis jeg vil sammenligne, har jeg ikke brug for alle konti imellem disse. Så hvad med en kommando der ligner 402, 5610 - eller 401-412, 5610-5612 ?

Fra andre applikationer har jeg en anden syn på menustruktur. Jeg mener, at det er uheligt, når man står midt i en kasseklade, at man skal forlade vinduet til at lave f.eks et opslag. - Jeg vil foretrække at opslagsmulighedre lå i en sidebar, og et opslag indvokeret et popup eller modalvinue, som man kun holde åben, flytte rundt på skærmens "real-estate" og referere til, mens man fortsat arbejder i hovedvinduet - f.eks. kassekladen.

Jeg tænker på visse sider - såsom kassekladen - på samme måde som jeg tænker på min "timeline" i en videoredigeringsapplikation - tidslinien er mit hoved arbejdsplads, det er der, hvor jeg laver hovedopgaven - i hvert fald i længere perioder. Alle omkringliggende opslag skulle være tilgængelige - og flytbar efter personlig smag, behag og skærmplads, uden at man forlader de vigtige arbejdsarealer. I e-conomic er der flere sådanne arbejdsarealer - men kassekladen er nok én af de vigigste - fordi der er her, at man skal samler den data, man skal hente andre steder fra - i andre lag af e-conomic, eller andre applikationer - derfor skal fokus (efter min ydmyge mening) være på at holde sådanne arbejdsarealer åben og aktiv hele tiden.

Personligt kan jeg ikke li' at "rapporter" gemmes i toppen som et adskilt område - rapporter (og måske en del af indstillingerne og andre nyttige funktioner såsom søgning, bank, løn og indskanning under "regnskab")  bør være tilgængelige, uden at man lukker eller forlader "det man nu er i gang med".

I dag arbejder de fleste med widescreen monitorer - og en 16:9 arbejdsplads er nok fremtiden. Med en widescreen monitor kunne der nemt være plads til en sidebar på højreside, hvor sådanne funktioner dockes hele tiden. Altså - fra menuen til venstre vælger man "hvor vil jeg arbejde idag" (eller de næste par timer) - disse valg gøre det muligt at skifte mellem forskellige "bogholder funktioenr", mens menuen til højre, indeholder alle de "hjælpeværktøjer - enten specifikke til valget fra venstremenu, elelr fælles for alle hovedopgaver.

Mens venstremenuen skulle være standard og dække alle hovedfunktioner og navigation mellem disse, bør højremenu både indeholde standard funktion og bruger-definerede funktioner. Her vil jeg f.eks have et vindue, hvor jeg kan definere den periode/område jeg arbejder i, hvorfra alle opslag skal tage deres udgangspunkt - således at det bliver de non-standard opslag, der forudsætter tasteslag, emns de regelmæssige brugte opslag er tilgængelige med ét klik.

Jeg vil alligevel slutte med at rose e-conomic for dets intuitivitet. Jeg har arbejdet med systemt siden 2009, men kun begyndt selve posteringsopgaver for en uge siden, hvor jeg stod med 15 måneders bilag at bogføre (jeg var meget på rejse i sidst år). Det tog mig 6 timer at bogføre den første måned, men allerede efter en dag elelr to, opnået jeg to til tre måneder om dagen, og i går under en marathon-session, bogført jeg 5 måneder på én nat. For mig viser det, at e-conomic er til at hitte ud af, og jeg kan ligefrem sige, at for første gang i 30 år som selvstændig erhvervsdrivende har jeg havde fornøjelsen med at arbejde med noget så kedeligt som bogholderi. Det at stå med et administrativ system, der bringer al data sammen på en overskuelig måde, er ligeså tilfredsstillende som at klippe en film med det bedste redigeringssoftware.

Slut for i nat...

mvh/Adrian
i Forslag » Andet af (850 points)
status opdateret af 🔒

1 Svar

Hej Adrian

Mange tak for dit fine indlæg :)
Det kan godt være du ikke er nogen rutineret bogholder, det har ingen betydning, det er dejligt at du kommer med dine input med dine it viden.

Det kommer hurtigt til at sidde i håndledet, skriver du den samme dato igen og igen, så her kunne det gøre det nemmere kunne systemet selv, registrere hvilken perioder det er, der arbejdes med lige nu. I forhold til det tekniske aspekt og hvordan dette skulle designes, så vil det give en del udfordringer, for hvordan skal den gå ind og definere den periode du arbejder i. I så fald at der arbejdes med en meget stor og bred kassekladde, og der alligevel ikke ønskes at arbejde med det hele, så vil der alligevel skulle ind og ændres på selve datoen. Så i forhold til, hvordan dette giver mening i det store billede, så vil det ikke være noget vi går hen og implementerer.
Det systemet gør her, det er at huske den sidst søgte dato, så du ikke skal sidde og indtaste den samme dato alt for mange gange, springer du mellem kassekladden og dine rapporter.

Ønsker du at sammenligne konti, så vil du, skulle tage disse to konti separat inde i e-conomic, du kan herefter få dem udlæst i Excel hvor du så her kan sammensætte dem og kontrollere din bogføring.

Det er korrekt, som du skriver at når du sidder og laver din bogføring, så går den ind og låser for det omkring liggende og du kan derfor kun arbejde i bogføringsvinduet.
Det du kan gøre i dette tilfælde er, at åbne e-conomic i en anden browser, så kan du i denne søge rundt i programmet og få det vist du ønsker. så har du stadig dit bogføringsvindue åbent og behøver ikke at lukke det ned.

Er rigtig glad for dine forslag og det er noget vi selvfølgelig vil skrive os bag øret, selvom det ikke er noget der på nuværende tidspunkt vil blive rettet, det er vigtigt at e-conomic hele tiden er med på moden og vi er derfor også åbne for forbedringer, så det fortsætter med at være et super program.
Derudover er det skønt at høre, at du hvor om alting er, er glad for programmet og det er super dejligt at høre, at du er kommet godt i gang med bogføring - med vilje er der en vej og det er du et godt eksemplar på. :)

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Camilla Jesswein</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (29.9k points)