Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Flere funktionelle forslag

0
Efter en marathon måned med e-conomic har jeg flere forslag - der allesammen går ud på at forkort afstanden mellem tanken og handling - gerne med så få museklikke eller vindueskifte imellem.

Postering / Daglig:

Valuta roll-down menu - For mange museklikke - hvad med at holde DKK i toppen,sammen med de sidste anvendt valutaer (på samme måde som skrifttyper i flere grafikprogrammer). Det er de færreste, der har brug for at scrole hele verdens valutaer igennem - her i 2013 brugt jeg DKK, USD, GBP og EUR for 99% af alle bilag, men nogle enkelte i Kroatisk Krona. Derfor vil en roll-down menu, der husker de f.eks 10 valutaer jeg sidst har anvendt i toppen af listen være bedre, da man vil kunne klikke direkte på f.eks. USD fremfor at skrive U...S...D - for så at alligevel skulle klikke på USD når den dukker op.

Drag & drop tilknytte bilag
Det er svært at finde ud af, at man faktisk kan drag-and-drop bilag #2 til + knappen. Det vil være godt at man kunne bare scroll igennem bilagene - eller klikke på det ønskede side.

Det vil også være nyttigt hvis man kun ændre rækkefølge på de viste bilag, således at den mest relevante er forrest - hvis man altså har dragged-and-dropped i den forkerte rækkefølge.

Konto/Modkonto
Når man f.eks taster konto 420 og bliver tilbudt konto 1506 som første valg (fordi i vores kontoplan
kontonavnet 1506 hedder 1506 BANK 36420 - og dermed indeholder "420" er det meget nemt at fejlagtigt vælge forkerte konto - hvad med ENTEN - at betragte "intelligent søgning" ligesom ordopslag på en
mobiltelefon - altså en funktion som brugeren kan slå fra, eller lave opslag efter reglen, at kontonumre der
begynder med de tal som brugeren allerede har indtastet ligger først (default) i opslaglisten. På denne måde vil indtastning af 402 blev mødt først med 402, derefter f.eks. 4027 derefter 5402 - altså kontonumre, med begyndelsen 402 kommer før kontonumrer der indeholder 402, men før kontonavn, der tilfældigvis indeholder 402?

Bilag upload (drag & drop)
Når man tilknytter et bilag fra lokaldrev, bliver modalvinuet "grayed out" mens man venter for e-conomic
til at modtage filen. Forståeligt nok. Men der går ofte op til 30 sekunder, før vinduet igen bliver aktiv, og ofte endnu længere, før bilaget fremvises.

Nogle gang skal man gemme posteringen for så åbne den igen, for at se bilaget. Kunne man evt. lade upload kører "i baggrunden" (evt. med den roterende "vente-venligst logo" som nu - men alligevel lade brugere fortsætte med at skrive i felterne. Der er ikke nødvendigt (set fra brugerens stol - at man skal vente med et låst skærm mens e-conomic ordner upload.

Bilag notetekst
Når man uploader bilag via email og "overføre bilag" funktionen, har man mulighed for at danne et notat fra
kildefilenavnet - et notat som også går videre til posteringspreview af bilaget, hvis man opretter en
postering fra ubehandlet. Fint nok. Men hvis man dragger-og-dropper et bilag fra lokaldrevet - til en postering der er f.eks en del af en kasseklade oprettet fra bankudskriftet(bankafstemning) - har man p.t. ikke
mulighed for at få noteteksten dannede fra filnavnet.

Særlig irriterende hvis man står med 500+ bilag som man igennem en uge eller mere har møjsommeligt
forsynet med nyttige filnavn der indeholder kontonummer m.v.. Og eftersom det er nemmeste (for mig i hvert fald) at bogføre først fra bankkontoen, har man ikke mulighed mens man arbejder i denne kasseklade, at tilknytte bilag fra "ubehandlede" eller andre economic arkivfoldere - man kan kun trække og slip eller udvælge filer fra den lokal pc - hvoved man er tvunget til at undvære noteteksten.

ærgeligt! Kan man ikke gøre noget ved det?

Daglig - Posterings Bilag preview vindue
Det er syndt, at navigationsknappen < Side 1/2 > skygger for dokumentet - kunne den ikke "hejses" lidt?

Ligeledes de fire knapper til venstre for dokumenet - kunne de ikke stilles ovenpå dokumentvinduet?

Endeligt kan jeg ikke lade være med at nævne behovet for at gøre noget for at e-conomic - set fra brugerens stole - forbliver aktiv. Mange operationer ved bogføring kræver, at man blader frem og tilbage i andre dokumenter (elektronisk såvel som digitale) for at fidne de oplysninger man vil brug til postering. Så bruger man fortsat gule lapper til at huske forskellige tinge mens man skifter fra den ene vindue til den anden - mens man samtidig forsøger at huske et tal, en datao eller et bilagsnummer i hoved. Så kommer man tilbage til e-conomic, og den første tast man taster udløser "ægtimeren", og når e-comomic endelig er vågen igen, har man ofte glemt det man skal huske.

Min workaround har været hyppig brugen af F5 eller browserens "refresh" - men stadig kan det kræve 4-5 tryk før e-conomic vækkes - dog dengang uden, at man skal logge sig ind igen.

 

Men man skal ikke bare brokke sig over alt det man savner - man skal huske at vi er allesammen med i et ret spændende eksperiment. Tænke på, at det kun er 10-15 år siden man stadig anvendte papirkasseklader i de små virksomheder, og for bare 5 år siden, var vi allesammen bondefanget af visse bogføringsmastodonter, hvis applikationer ikke var nære så logisk eller intuitivt som det vi har idag.

Derfor vil jeg som bruger slås lidt for e-conomic, fordi jeg hver dag ser nye måder, hvorpå den kan gøre mit liv lettere og mit arbejde mere tilfredsstillende.

(Jeg drømmer dog om at kunne "switche" mellem den nye posteringsliste (kasseklade" og en store tabel database, hvor man har alle fleter tilgængelig hele tiden, således at gentagende rettelser, såsom momskoder, tekstfelter m.v. kan gøres i et snuptage uden at skulle åbne, redigere og lukke så mange modalvinduer.)

Keep up the good work folks....

 

mvh/Adrian
i Forslag » Andet af (850 points)

1 Svar

Hej Adrian

Hold da op - der er i hvert fald blevet samlet lidt sammen kan jeg se :) 

Posteringer / daglig:

Det er også af denne grund af man netop har en søgefunktion til valuta, så man hurtigere kan komme til den valuta man måtte ønske. Jeg kan godt se det smarte i dit forslag, men jeg ser det ikke som så presserende også pga. søgefunktionen, og der vil derved være nogle forslag som vi vil prioritere højere end dette.

Drag & Drop tilknytte bilag:

Mht. drag & drop, der har du et forslag liggende herinde som vi i forvejen har tagget som overvejes, så den vil jeg helst holde til dét indlæg :) 

Konto/modkonto:

Det er en rigtig god pointe - og det er også noget vi allerede har under udarbejdelse.

Bilag upload (drag & drop):

Dette tænker jeg egentlig hænger teknisk sammen med et andet indlæg der ligger herinde omkring dette med at baggrunden bliver grå mens der er et modlavindue i forgrunden. Så om det er det samme her skal jeg lige have undersøgt, fordi så vil det nemlig kunne løse dette.

Bilag notetekst:

Som det er lige nu er det rigtigt at filnavnet egentlig ikke bruges til noget når man overfører via drag'n'drop. En del af idéen ved drag'n'drop funktionen er at det gerne skulle være hurtigt, hvis man lige har et bilag liggende på sin computer som skal tilknyttes, men som man ikke gider skulle til at sende via mail. Derfor ville lidt af vores idé ryge ved at man også skulle tage stilling til om den skal smide noten med ind, ligesom man skal når man overfører dem til Ubehandlede. Til gengæld tænker jeg at du måske kunne have gavn af en gratis integration til DropBox og Google Drive. Så kan du ligge dine bilag ind i f.eks. DropBox og overfører dem via Overfør bilag, ligesom hvis det havde været mail og derved få noten med på bilaget.

Dalig - posterings Bilag preview:

Det tages til overvejelse.

Mht. spinneren/vaskemaskinen/ægtimeren, kært barn har mange navne, så kunne jeg godt tænke mig at høre lidt nærmere om hvor det er du oplever det henne og i hvilken sammenhæng. Send mig evt. en mail omkring det på info@e-conomic.dk, Att.: Philip, så vi kan komme til bunds i hvorfor du oplever dette. :) 

Jeg er utrolig glad for din afsluttende kommentar da jeg også selv mener at der altid vil være plads til at forbedre, og at brugerne af systemet vil være med til dette er kun fedt. Jeg ser ikke det nuværende e-conomic som det ultimativt færdige produkt, men et system hvor der er mulighed for at brugerne også kan komme med feedback på funktioner. Alle ønsker der bliver givet herinde på forummet bliver overvejet og mange af dem kan man huske og bringer frem når det bliver relevant. 

Mht. det du skriver i parantes, så lyder det som om at du kunne få glæde af vores Superkladde. Dén kan vi evt. også lige tage en "snak" om hvis du sender mig en mail omkring det med "ægtimeren" :) 

Tak for dine forslag og tusinde tak fordi du gider give dig tid til at skrive herinde på forummet og komme med dine forslag :) 


<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (17.7k points)