gentagende manglende forbindelse til e-conomic

+2

I flere år har jeg kun stået for en del af bogholderiet i e-conomic, men har bemærket, at man ofte oplever e-conomic "gå død" - alstå, man taster på noget, så sker der intet. Nogle gang må man vente et halv minut, nogle gang må man simpelthen lukke og logge ind igen.

I denne uge har jeg overtaget hele posteringsarbejde for mit bogholderi, og selvom jeg arbejder meget langsomt fordi jeg skal lære opgaven, føler jeg at hyppige tilfælde af  "manglende forbindelse" spilder ca. 50% af min tid. Næsten én gang pr. postering går e-conomic død og jeg må starte igen.

Jeg har aldrig før forsøgt at arbejde konstant med e-conomic i flere timer, derfor forekommer dette problem som en store overraskelse. Kan det virkelig passe, at e-conomic er så langsomt at arbejde med - ikke fordi selve funktionalitet er dumme (det er den bestemt ikke) men fordi systemet agerer død hver anden minut?

Før vi lige giver min netværk og internetleverandør skylden skal det tilføjes...

  • Jeg har en hurtig 50/50 megabit fiber forbindelse med 1GB netværk direkte til vores gateway.
  • Når e-conomic går død, virker internetforbindelsen til andre hjemmesider såsom google, dr.dk eller andet med det samme.
  • Når jeg lukker brosweren og åbner den igen og logger ind til e-conomic, kan der gå flere minutter før jeg kommer ind igen - uagtet at  andre hjemmesider er tilgængelige med det samme.
  • Der har i de perioder hvor jeg har oplevet problemet ikke været andre på arbejde i mit netværk, ej hellere downloads eller uploads der kører i baggrunden.

Det har taget mig flere år at turde give mig i kast med at overtage bogholderiet i e-conomic, nu kan jeg se hvorfor min revisors bogholder, som tidligere har stået for opgaven, ofte har rapporteret at e-conomic er så langsomt at arbejde med - ligesom jeg fornemmer, at sådanne forsinkelser har øget kraftigt på den tidsforbrug til eksterne bogholderibistand, som jeg har betalt en høj pris for.

Er det altid så slemt? Skal det absolut være så slemt? Kan man gøre noget ved det?

Hvad angår alle e-conomics øvrige egenskaber er jeg stor "fan" af dette produkt - men disse død perioder hver 10-15 minutter er et helvede, jeg meget gern vil slippe for.

Jeg håber der er nogen fra e-conomic der har en løsning herpå...

mvh/Adrian

 

 

i Spørgsmål » Andet af (850 points)

2 Svar

Hej Adrian

Tak for dit indlæg - det kan jeg sagtens forstå må være, mildt sagt, pisse irriterende.

Når du skriver "gå død" kan du så se den stå og tænke over noget, og det er denne process der tager lang tid? eller går det helt i stå så du ikke kan klikke på noget? 

Jeg har også brug for lidt info om hvilken browser du bruger, og evt. hvilken version? (Se evt. dette link: http://supportdetails.com/)

Jeg vil også være enig med din i agtagelse om at det ikke skyldes din internetforbindelse, men at det er noget der har direkte med kommunikationen til/fra e-conomic at gøre - og hvad dette så nærmere skyldes vil jeg utrolig gerne prøve at skabe mig et bedre overblik over, så vi kan finde ud af hvad der kan gøres. :)  


Med venlig hilsen

Philip Kofod-Nielsen

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (17.7k points)

Hi Philip,

Jeg oplever ikke, at systemet "fryser" - ligesom man kender fra "system crash" hvor skærmen, tastaturet og musen fryser. Når jeg skriver at e-conomic "går død" så dækker det følgende afdærd...

  • Jeg er ind i en funktion - ofte med en popup såsom nypostering eller ubehandlede, hvor jeg skal arbejde i et styk tid - når jeg så er klar til at udføre en handling (såsom udfør" eller "gemme" - så tænker e-comoic i lang tid - oftest kommer der uret frem, men der sker ikke noget. Går man væk og laver kaffe, kan det være, at e-conomic har vågnet i mellemtiden - men det kan også være, at man er nødt til at taste på F5, eller lukke browseren og begynde forefra.
  • Jeg arbejder i ét område - f.eks. daglig og vælger at navigere til et andet område f.eks. kontoplan - så kommer samme adfærd som ovenfor.
  • Jeg skal flytte f.eks. 60 bilag fra den ene arkivfolder til ubehandlede - eller omvendt. Fordi denne operation kræver tid, hvor man for hver bilag skal vælge "Arkiv" og derefter den folder man vil flytte til, går der ca. 3-4 minutter mens man taster instruks til hvert bilag - når man så er klar og taster udfør - så går systemet død (ingen response udover en prompt i bunden af browseren der fortæller " waiting for secure.e-conomic." eller lignende.

Som eksperiment har jeg forsøgt at logge på, og så fortsætte med at skifte fra den enen menufunktion til den anden i flere minutter - f.eks. hver 10 sekund., således at e-conomic måske vl opfatte mig som "aktiv", og dermed bevare forbindelsen. Her virker det som om der går længere tid, før jeg stødder ind i problemet. Men logger jeg bare på,  begynder at arbejde, og venter, så kommer problemer ret hurtigt og ofte. Jeg kender intet til e-conomics systemarkitektur, men fra førersædet får man det indtryk, at e-conomic "tildeler opmærksomhed" således, at de brugere, der holdr "linien åben" ved hyppig aktivitet bliver besvaret mens de brugere, der tillader, at der går længere tid mellem de handlinger "der vækker forbindelsen" oftest mister den. (Nu ved jeg, at det sandsynligvis ikke er sådan, men sådan opleves det!)

Jeg arbejder på en XP x86 platform med SP3 og samtlige opdateringer, systemet har rigeligt med RAM og drevplads og holdes defragmenteret og "meget rent" m.h.t. junkfiles m.v. Jeg foretrækker bbrowserenn Firefox 28.0 men bruger også IE8, og har ikke oplevedesynderlige forskelle mellem de to.

Det er for en bruger svært at se, hvornår en webapplikation  såsom e-conomic "arbejder" elelr hvornår den er i dvæle - netop fordi en given side kan være uploaded til min pC - f.eks. kontoplanen, således at jeg uden problemer kan scroll frem og tilbage på siden, uden at det stiller krav til e-conomic at levere noget nyt. Dermed er det kun når man forsøger at skifte side eller udføre en handling fra en popup, at man for alvor beder e-conomic om at svar - og det er normalt her man oplever, at "man er blevet koblet af".

Det vriker ikke, som om problemet er "trafikbestemt" - hverken hos e-conomic's servere eller nettet i almindelighed. Jeg laver bogføring ofte midt om natten, men oplever problemet på alle døgnets timer. Problemet virker hellere ikke påvriket af, om jeg skaber sideløbende trafik ved f.eks. sætter min PC til at defragmentere eller ser på en youtube video samtidig - nu arbejder jeg normalt kun med en ting ad gangen, men det gøre ikke den stor forskel.

Jeg posteret ca. 60 bilag i går - det tog mig ca. 9 timer - dels fordi jeg er i gang med at lære opgaven, men i hæøj grad fordi jeg "blev koblet af" ca. 30 gang (situationer, hvor jeg måtte logge af og på igen) og ca. dobbelt så mange situationer, hvior jeg mptte vente i op til 2 minutter for at e-conomic kunne vækkes.

Jeg mener ikke, at fejler skyldes tab af netforbindelsen - jeg ved, at hvis jeg kortvarigt mister netforbindelsen, så vil andre applikationer såsom skype vise, at de forsøger at genoprette forbidnelsen" - det sker ikke i forbindelse med disse afbrydelser. generelt kan jeg "vække" e-conomic ved at browse til et andet website, såsom google, for derefter at logge ind på e-conomic igen. Oftest sker der det, at jeg må forsøge flere gang at komme ind på e-conomic, idet login "vente logoet" bare roterer uden at der sker noget.

Jeg håber ovenstående beskrivelse kan hjælp jer til at afhjælpe probnlemet.

 

mvh/Adrian

 

 

Spørgsmål af (850 points)