Indtastning af fragtomkostninger på en Ordre / Faktura?

0
Hej

Jeg er ved at oprette den første faktura i e-conomic med et antal varer + fragtomkostninger + dankortgebyr ud fra en ordre i min webshop. Jeg har oprettet konti til at håndtere både fragt og gebyrer, men hvordan får jeg dem på fakturaen? Der er kun mulighed for at tilføje varer. Og det giver jo ikke mening at oprette Fragt eller Gebyr som en vare, da jeg i så fald ikke kan skelne i mine rapporter over varesalg og fragt/gebyrer (hvor fragt og gebyrer jo er udlæg)

Jeg har søgt på dette forum, men kunne ikke finde noget lignende. Tænker der må være andre webshops, der har løst denne på en fornuftig måde?

Og i øvrigt: Hvilken forskel gør det om jeg indtaster en webshopordre som en Ordre eller "blot" som en faktura? Vil gerne gøre det rigtigst muligt fra starten af.

På forhånd tak for svar.

 

Vh

Bjarne K.
i Spørgsmål » Andet af (230 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Bjarne

Det du skal gøre med fragten/gebyrerne er at du skal opretten varegruppe specifikt til fragt/gebyr. På denne varegruppe sætter du så dine konti for fragt/gebyr på. Derefter opretter du en vare til fragt/gebyr som tilknyttes den netop oprettede varegruppe. Så vil fragten/gebyret nemlig blive bogført på den korrekte konto, samt i din omsætningsstatistik kan du vælge ikke at få vist varegruppen for fragt/gebyr så det ikke genere din reele omsætning.

Mht. ordre og fakturaer - så er forskellen egentlig blot om du vil sende en ordre til din kunde først, som de skal acceptere inden de modtager fakturaen, eller om de bare skal have en faktura med det samme når købet er registreret.

Håber det gav svar på dine spørgsmål :)

Med venlig hilsen

Philip Kofod-Nielsen

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (17.7k points)