Parkering med moms i udlandet

0
Hej e-conomic,

Vi har netop været en tur i tyskland, hvor vi har betalt for parkering. Her er pålagt tysk moms på 19%. Kan i hjælpe mig med hvordan denne skal bogføres?
i Spørgsmål » Andet af (120 points)

1 Svar

Hej Jas :)

 

Tak for dit indlæg,

 

Her skal du have oprettet en momskode der har en momssats på 19%, denne momskode oprettes således.

Når denne momskode er oprettet, kan du tilknytte momskoden til din konto du bruger til parkering i udlandet, således at momskoden vil blive foreslået hver gang du benytter din konto i kassekladden. Måden du ligger denne momskode på kontoen gøres via regnskab -> kontoplan og her finder du så kontoen og klikker på blyanten -> hernæst indsætter du så din momskode.


Med venlig hilsen
Frederik Ploug

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (6.9k points)
Hej Frederik, super med hurtigt og præcist svar. Jeg kan dog ikke finde det tandhjuls ikon, som beskrives i linket. Kan du guide mig? Mvh

Dette skyldes du sidder i vores gamle e-conomic version.

Det link du så skal bruge er dette link.

- Tandhjulet vil her være skiftet ud med indstilling fanen

Undskyld, jeg blander mig.

Men danske "SKAT" refunderer ikke moms opkrævet af udenlandske myndigheder.

Vil man have udenlandsk moms refunderet, skal man sende en anmodning med dokumentation til det pågældende lands moms-myndighed. Så "nemt" er det.

Efter endnu et indlæg, hvor udsagn fra en e-conomic medarbejder kan angribes på det faglige område, må jeg bede redaktøren af nærværende forum om at indføre, ikke en "like", men en "Klag til redaktøren".
Hej Erik Jensen :)

 

Du må naturligvis altid blande dig og JO du har naturligvis ret her, min besvarelse gik lidt for hurtigt så en momsregl smuttede lige her, jeg svarede naturligvis kun på hvordan en momskonti bliver registreret i systemmet, ikke om det var den korrekte skattemæssige måde at gøre dette på.
Den eneste måde hvorpå dette ville være korrekt vil være, hvis Jas er momsregistreret i Tyskland, ellers kan han ikke trække det direkte fra.

Jeg beklager naturligvis fejlen.