Tilknytning af bilag til bogført salgsfaktura

+1
Jeg har tidligere skrevet et indlæg om den manglende mulighed for at tilknytte indscannede bilag til bogførte lagerreguleringsbilag.

Det samme problem har jeg i lang tid haft med at tilknytte bilag til bogførte salgsfakturaer.

Hvis man hos e-conomic vil det papirløse system, er det nødvendigt, at det gennemføres 100%.

Derfor skal det overalt være muligt at vedhæfte bilag til allerede bogførte posteringer - alt andet er kun en halv løsning.
i Forslag » Bilagshåndtering af (25.8k points)

1 Svar

Hej Erik,

Vi vil skam rigtig gerne fremme det papirløse bogholderi - ikke mindst, fordi også vores kunder rigtig gerne vil det. Da vi i sin tid tilføjede mulighed for at tilføje ekstra dokument til salgsfakturaer, gik der fx ikke længe, før vi fik ønsker om samme til lager-leverandørfakturaer, projekt-udgiftsbilag m.v..

Muligheden for at tilknytte scannede bilag til allerede bogførte posteringer har været der mere eller mindre fra starten - men aldrig for salgsfakturaer. Hvilket vi faktisk vendte for nylig, netop ud fra betragtningen, at det faktisk er lidt inkonsistent.

Da ekstra bilag til en salgsfaktura tilføjes som ekstra side(r) til faktura-PDF'en, vurderede vi dog - igen - at dette potentielt vil kunne konflikte med princippet om, at en allerede bogført faktura ikke må kunne ændres.

Jeg medgiver dog gerne, at det er et grænsetilfælde - da 'selve fakturaen' jo ikke påvirkes, idet et ekstra dokument knyttet til en specifik faktura jo typisk tjener til formidling af et grundlag for fakturaen (mens ekstra dokument knyttet til en faktura-skabelon generelt typisk er velegnet til generelle handelsbetingelser o.l.)

Mvh.


Christian Estrup

Chief Product Architect

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

Forslag af (20.4k points)
Hej Christian.

Skal jeg forstå dit svar således, at det IKKE implementeres?
Hej Erik,

Du skal forstå det således, at tanken faktisk har været oppe at vende, men at vi - i hvert fald indtil videre - har vurderet, at det vil konflikte med princippet om ikke at ændre en allerede bogført (udgående) faktura. Og endvidere således, at vi skam - som altid - meget gerne hører både dine og andre kommentarer til denne afvejning.

At en sådan ændring i øvrigt vil kunne medføre nogle 'spændende udfordringer' i visse scenarier, er jo blot netop dét - en udfordring. Hvis man fx bogfører og sender en faktura, og derefter tilføjer et dokument, og derefter gensender fakturaen - hvad skal så gensendes? Hvis det ekstra dokument indgår i gensendelsen, ER der så overhovedet tale om en gen-sendelse - det er jo ikke det samme dokument, man oprindelig sendte?

Skal man da helt ud i, at hvis gensendelsen sker fra Udgående Post, gensendes det oprindelige dokument, men hvis man sender fra faktura-arkivet, sendes den aktuelle version af fakturaen? (Alene begrebet "den aktuelle version af fakturaen" - som allerede er bogført - får mine nakkehår til at rejse sig...).

Mvh.
Tilknytning af bilag før bogføring