Eksport af data

0
Hvad er ideen med, at man f.eks. kan eksportere varegrupper, men ikke importere varegrupper?
i Spørgsmål » Lager af (25.9k points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Erik,

Der er sjældent noget godt argument imod, at man skal kunne eksportere bestemte data :-) Data tilhører dig som kunde - og vi sætter en stor ære i, at det ikke skal være manglende mulighed for at udlæse dine data, der 'holder på dig' i e-conomic! Dertil kommer, at eksport af flade CSV-filer typisk er en forholdsvis enkel operation rent teknisk - i de fleste tilfælde er det faktisk en 1:1-konvertering af rå-data fra e-conomic til CSV.

Fsva. import kan man selvfølgelig modsat argumentere for, at manglende mulighed herfor kan være en showstopper for at tage e-conomic i brug. Her kan der dog godt gøre sig noget mere kompleksitet gældende - for selvom man kan forestille sig, at import blot simulerer en masse-manuel-indtastning af data, fungerer det noget anderledes 'under hjelmen' - for at sikre optimal ydelse ved store datamængder, hvilket selvfølgelig særligt gør sig gældende ift. fx posteringer.

Import falder derfor i lidt højere grad inden for almindelig afvejning af behov kontra teknisk kompleksitet. Behovet for import af en given type data handler naturligvis om, hvor mange kunder der hvor ofte indlæser (eller opdaterer) hvor store datamængder. Specifikt for varegrupper gælder, at 70% af vores kunder har max 4 stk., og 94% har max 10 stk. - og dermed nærmest kan indtaste hurtigere, end man kan indlæse dem :-)

Desuden er vi jo for nærværende i en transitionsfase til vores nye momsmotor, som dels medfører nogle grundlæggende ændringer i varegruppe-strukturen, dels gør denne lidt forskellig fra land til land (da udfaldsrummet for momszoner ikke er det samme i alle lande). Jeg kan derfor tænke mig, at det i hvert fald vil give mening at afvente, at vi har fået overflyttet alle til vores nye momsmotor, så der ikke skal kastes ressourcer efter, at en importfunktion skal understøtte en varegruppe-struktur, som er under udfasning til fordel for en anden.

 

Mvh.

 


Christian Estrup

Chief Product Architect

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

Spørgsmål af (20.4k points)