Informizely customer feedback surveys

Valuta i lagermodulet

0
Jeg troede i min store naivitet, at når der er valuta i e-conomic, så har systemet også en facilitet, der gør det nemt f.eks. at omregne systemets danske salgspriser til fremmede valutaer i salgsøjemed. Men foreløbig har jeg ikke knækket nødden. Jeg har prøvet at indtaste kurser under fanebladet Faste valutakurser, men uden effekt.
Derefter har jeg håbet på, at man kan udlæse varekartoteket til Excel og heri lave en omregningsformel med de nødvendige afrundinger, og derefter smide filen tilbage i e-conomic med salgspriserne for den pågældende valuta. Men det er heller ikke en mulighed, da kolonnerne Valuta og Valutabeløb ikke findes i indlæsningsmodulet til e-conomic.
Hvis andre oplever det samme problem, så skriv endelig en kommentar til nærværende. Og hvis nogen har fundet de vises sten, så hører jeg gerne nærmere.
Efter flere samtaler med e-conomic support, er jeg af den overbevisning, at kun forslag, der bliver kommenteret /støttet af andre brugere, når til næste behandling i systemet.
lukket
i Spørgsmål » Lager af (26.4k points)
status opdateret af

3 Svar

 
Bedste svar
Hej Erik,

e-conomic omregner ikke automatisk salgspriser, når der mangler en pris i den aktuelle valuta.

Dette skyldes, at man derved ofte ville få nogle temmelig skæve priser.

I vores markedspakke #29-opdatering - som frigives tirsdag den 25. januar - kommer faktisk en funktion, som netop gør det muligt at indlæse valuta-salgspriser. Dette vil være en særskilt import i forhold til varekartoteket - til gengæld (eller rettere: Derfor) vil du vha. denne kunne indlæse priser for vilkårligt mange varer og valutaer i én arbejdsgang.


Mvh.

Christian Estrup

Director, e-conomic Core

 

image

Spørgsmål af (20.9k points)
valgt som bedste svar af
Vi er forholdsvis nye brugere af e-conomic, arbejder med brug af flere valutaer. Vi fik desværre det indtryk, at e-conomic kunne omregne varekartotekets DK priser til en given valuta ud fra den overordnede valutaindtastning i Fast Valutakurs under indstillinger, og dermed vedligeholde priser i en given valuta ved én overordnet valuta-definition.
Jeg er nu blevet klar over at man ved hver eneste valutakursændring manuelt skal ændre alle priser i varekartoteket, enten styk for styk, eller ved hjælp af en ud og indlæsning af fil (ved ikke hvordan man går endnu).
Det er en meget ringe funktionalitet e.conomic tilbyder på dette område. Lagermodulet skal da selvfølgelig kunne håndtere valutakursændringer helt automatisk når den overordnede valutakurs ændres. I disse tider med USD kurser der ændrer sig rigtig meget og meget tit (dagligt) kan det virke tosset at man skal igennem en længere manuel arbejdsgang hver gang kursen ændres, for at få den rigtigs salgspris på sine varer.
Opfordring - I må se at få integreret lagermodulet med valutastyringen!
MVH Søren Eriksen
Actoy
Spørgsmål af (320 points)
Hej Søren,

Tak for dit indlæg.

Dette indlæg falder i 2 dele.

1) Først en betragtning af hvorfor vi har gjort som vi har gjort, og ikke gjort som du ønsker.
2) En løsning til hvordan du kan komme videre nu og her, i forhold til e-copedia artikel med import af priser.

Som du netop kan se, har vi lavet funktionen import af valutapriser, som gerne skulle angribe denne problematik.

Det er et forslag vi har fået i flere henseende, og af forskellige karakter. Vi konstaterede hurtigt at ønsket om priser i anden valuta var relevant, men det var mere på hvilken måde folk ville have det ind på. Nogle ville have det automatisk fra dagskursen, andre med deres indtastede kurs, nogle ville have det med decimaler, andre afrundet til både højere eller lavere og andre ting som jeg ikke lige kan huske.

Derfor valgte vi at vi i hvert fald ville lave import funktionen, hvor man via Excel hurtigt vil kunne ændre salgspriserne, da man jo kan opdatere priserne i arket og indlæse denne - samtidig lave afrundninger, decimaler mv.. inden det læses ind. Man vil nemlig kunne lave indlæsnings skabeloner og med lidt snilde i Excel, kan man ændre valutaen på ca. 2min. (Ulempen her, er at det er pr. valuta - så har man 10 valutaer = 20. min)

Det er vores design beslutning, og vi har ikke fået særlig mange forslag på, hvorfor dette ikke er dækkende, hvorfor vi for nærværende heller ikke har planer om at ændre eller gøre dette anderledes.

Jeg vil helt klart anbefale dig at se på funktionen import af valutapriser i vores hjælp - http://wiki.e-conomic.dk/import-af-data/import-af-valutapriser- den tror jeg altså vil kunne løse din problemstilling?

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Spørgsmål af (152k points)