Informizely customer feedback surveys
Se de seneste forbedringer
Serienumre

0
Jeg kan se at der er mulighed for at registrere på serienumre, hvilket ville være en rigtig stor hjælp da jeg sælger en del hardware.
Jeg kan dog ikke se hvordan dette punkt fungerer da det ikke er nævnt i nogle vejledninger.

Er det et levn fra tidligere der ikke er blevet fjernet eller er det muligt at benytte serienumre og i  tilfælde af at man kan, hvordan aktiverer/bruger man det ?
lukket
i Spørgsmål » Lager af (150 points)
status opdateret af

43 SvarHej Katrine,

Det vil man faktisk også kunne løse, jeg havde bare forstået at du søgte på baggrund af kunden.

Det jeg ville gøre var så at når jeg oprettede en note, så ville jeg sætte gå under indstillinger  og notetyper og oprette en note type hvor jeg satte et flueben i vis for alle. Så vil du når du opretter denne note på en kunde med pelsen, skrive nummeret, vælge den type du lige har oprettet, og sætte et flueben i opfølgning. Så vil du altid kunne gå under fanebladet dialog og opfølgningsliste. Her vil du så kunne sige ctrl+f og indtaste nummeret, så søger du efter det.

Det var en lidt længere forklaring, men jeg håber den giver mening?


Kasper: Tak for forslaget. Jeg vil sige det er helt sikkert et forslag som vi har taget til os (du er ikke den første der ønsker det   ), problemet er bare, at vi er meget i tvivl om hvordan vi skal gøre det, det har vi ikke fundet ud af, hvorfor vi ikke er kommet så meget videre.

<p>     <strong>Steffen Ekelund</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Spørgsmål af (152k points)


Jeg ville da simpelt foreslå 4 tekst felter og 4 talt felter. Med et antal på maximum på 20 karakterer, så vil jeg bestemt mene de dækker de flestes behov.
Spørgsmål af (1.4k points)


Super, tak for uddybningen. Det kunne i hvert fald være et bud, hvor på man kunne løse det.

<p>     <strong>Steffen Ekelund</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Spørgsmål af (152k points)


Ja, vi har stadig behovet. Og ja, hvis et eksternt program kunne håndtere det i samspil med e-conomics systemet, så ville det være til at leve med.

Men jeg vil stadig mene, at serie/batch nummer håndtering må være en basal ting i ethvert administrationssystem, og at det derfor helt naturligt bør genindføres i e-conomics

Det behøver ikke at være svært, især ikke hvis der ikke skal indlæses enorme mængder af serienumre. Og som tidligere nævnt, så går jeg gerne med i en dialog om, hvordan det kan fungere.

med venlig hilsen, Thomas Knudstrup Lite Flite ApS
Spørgsmål af (1.5k points)


Jeg er lidt ked af at læse sådan en bemærkning. Det er da muligt at det tidligere har været implementeret på en måde der ikke fungerede optimalt, men det skulle vel være til at rette op på.

Igen-igen... Jeg har arbejdet med indkøb/salg/service af varer med serienumre i mange år, og jeg har en ret præcis ide om, hvordan det skal fungere. Og jeg stiller gerne op og forklarer det i detaljer, sådan at I kan programmere det  

Jeg forstår til fulde argumentet om, at e-conomics skal være billigt og at det derfor kun skal indeholde basal funktionalitet. Det giver rigtig god mening, især når så mange virksomheder overhovedet ikke har brug for store og dyre systemer. Men vi bliver næsten alle sammen mødt med større og større krav, hvoraf sporbarhed er et af dem. Og serienumre (eller pelsopbevaringsnumre eller hvad man nu ellers kan kalde det) vil være en stor hjælp.

Alternativt kan beslutningen om ikke flere kunder på serienumre måske genovervejes ?  Hvis det ikke fungerer som vi/brugerne forventer, så kan vi jo lade være med at bruge det.

med venlig hilsen, Thomas Knudstrup Lite Flite ApS
Spørgsmål af (1.5k points)
Lige for at følge op på det Thomas siger med at der bliver stillet større ogstørre krav til sporbarhed også i mindre firmaer, det vil jeg give hamfuldstændig ret i. For at give eksempel får jeg et point of origin certifikat på nogle af mine vare, eller et certifikat der bevidner at mine produkter er økologisk fremstillet på den ene eller den anden måde, det vil jeg gerne have rigtig styr på, og ikke bare some en note i et hjørne.

Før jeg gik over til e-conomic brugte jeg et program der hedder Winfinance, det kostet omkring 150 kr. om måneden og den havde mange flere muligheder med hensyn til serienummer og stregkoder, og for lige at reklamere lidt mere så sendte den faktura osv. med min egen mail adresse som afsender i stedernfor e-conomic, jeg valgte at gå over til e-conomic fordi  brugervenligheden er højer her, men det lukker faktisk af for en masse ting som jeg gerne vil have mulighedfor at lave. Så nu overvejer jeg om jeg igen skal bede min regnskabsdame om at flytte hele mit regnskab fra e-conomic til winfinance.

Hilsen Katrine
Spørgsmål af (950 points)
Hej Thomas og Katrine,

Tak for Jeres engagement. Og tro endelig ikke at vi ikke forstår behovet eller anerkender jeres behov. Men det er ikke så nemt..
Jeg vil her forsøge at skrive mere om vores tanker/erfaringer med bla. serienummer.

aa)
Det her handler også om selverkendelse. Vi kan ikke favne alle de ønsker der er til især lagerstyringen. Der findes ikke noget mere omdiskuteret tillægsmodul hos os. Andet steds på forum er der en lignende tråd omhandlende andre mangler i vores lagerstyring. Lagerstyring er enten for kompleks eller for simpelt.

bb)
Vores lagerstyring må nødvendigvis være simpel når vi har gratis support, når vi ikke stiller krav til bestemt opsætning eller ved hvilken forståelse af lagersystemer vores kunder kommer med.

cc)
Da vi havde adgang til serienummer/batch var det de færreste af vores lagerkunder der valgte funktionen. Til gengæld måtte vi give langvarig support til de af vores kunder der havde fået adgang   . Dvs. dårlig oplevelse for såvel kunder som os.
Vi tog derfor varen af hylden igen. Det var en nem beslutning, da implementeringen af serienummer/batch heller ikke var den bedste vi har lavet.
Så ja det betyder at der vil være segmenter der ikke kan anvende e-conomic. Det indbefatter brancher/virksomheder der stiller store krav til sporbarhed (bla. medico/fødevarer).

dd)
Vil denne beslutning om IKKE at udvikle videre på vores serienummer/batch ændres?
Man skal aldrig sige aldrig, men der er intet der tilsiger at vi laver den beslutning om. At sige andet vil være at stikke jer blår i øjnene.

ee)
Og helt konkret @ Kathrine. der er flere måde hvor du ved at tviste systemet lidt, kan opnå det du ønsker:

Anfør opbevaringsbeviset som debitornummer. Så er det søgbart i alle kunde relaterede lister.
Opret en medarbejder som har det samme navn som nummeret på beviset, så kan du finde hvem i din omsætningsstatisk.
Opret en attentionperson på kunden med opbevaringsnumret som navn. Så står det også i den kundeliste.

  Kim Sneum Madsen Online regnskabsprogram   e-conomic support -  Din vej til vores support e-copedia - Opslagsværk om e-conomic e-conomic blog - Hold dig opdateret
Spørgsmål af (24.0k points)
Vi er en af de heldige med Serienumre i E-conomic.

Vi har brugt det i vel 3-4 år.

Det virker godt, og vi kunne ikke undvære det. Det er både enkelt, simpelt og hurtigt og let at bruge.

Det eneste problem vi har haft er, at vi har 5-6 døde serienumre i systemet. Det vil sige serienumre som ikke eksisterer men de kommer frem på listen over mulige serienumre. Så længe det ikke er flere går det. Jeg formoder de er der pga. lagerreguleringer eller kundekrediteringer og det er nogle af de fejl der henvises til.

Havde vi ikke serienumre, måtte vi seriøst overveje et andet system end E-conomic.
Spørgsmål af (760 points)
Når fejlen ikke er  større end det, er del vel ikke et større problem end at man kan se sig ud af det, jeg går faktisk  i skrivende  stund og overvejer at skifte tilbage til winfinanc fordi de både har serinummer systemet og stregkode system uden at man skal betale ekstra for det.

Hilsen Katrine
Spørgsmål af (950 points)
Kathrine:

Ja, hvis man blot husker at angive et serienummer ved alle krediteringer (jeg mener at E-conomic faktisk beder om det nu) samt ikke laver nogle lagerregulering med serienummervarer så kører det problemfrit.

Vi har ikke set nogen fejl i Serienummer funktionen de sidste par år.

En løsning kunne jo være at E-conomic lavede Serienummer funktionen som en Betafunktion uden support.
Spørgsmål af (760 points)