forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Lageroptælling med varianter

+1
Som alle andre lagerførende virksomheder har vi flere gange årligt brug for at afstemme vores lager (foretage en lageroptælling / Status) for at sikre at der er overenstemmelse mellem det bogførte og det fysiske lager.

Vi har mange produkter, der findes i forskellige varianter (Farve og Størrelse). Dermed har vi relativt mange produktkombinationer, der alle skal optælles og eventuelle uoverenstemmelse med det bodførte antal skal reguleres.

Det fremgår at flere manualer, at det er muligt at gå i varekartoteket og eksportere hele listen til Excel, hvorefter denne kan opdateres og igen importeres i e-conomic. DETTE GÆLDER DESVÆRRE IKKE, FOR VARER DER FINDES I FLERE VARIANTER, og som jeg kan se er den eneste og ekstremt omstændige mulighed at lave en lagerkladde og deri indtaste samtlige (i mit tilfælde ca. 12.000) linier for derved at regulere antallet på de enkelte varianter. Jeg går udfra at der er andre virksomheder, der arbejder med lagerstyring, der har samme behov for at lave lagerreguleringer.

Generelt virker det til at e-conomic ikke er egnet til virksomheder, der anvender varianter i lagerstyringen. I varekatoteket, ordrer, fakturaer, leverandørebestillinger mv. er varianterne ikke vist i oversigten i e-conomic, hvilket gør arbejdet meget besværligt og øger risikoen for at lave fejl. (Det er naturligvis muligt at se ordrer, fakturaer mv. som PDF inkl. varianter men denne løsning er på ingen måde hensigtsmæssig, bestemt ikke i forbindelse med ordre, fakturaer, bestillinger, der indeholder mere en 5 varelinier).

MULIG LØSNING: Varekartoteket vises med varianter og skal kunne ekspoteres til Excel, tilrettes og derefter importeres igen.

Lad mig endelig høre hvis der allerede findes en smart løsning på ovennævnte problem?
spurgt 3 Jan, 2013 i Forslag » Lager af RuneMB (130 points)
opdateret 21 Feb, 2013 af lennartschmidt

2 Svar

Hej Rune.

Ja, det er som bekendt ikke muligt at indlæse variantdetaljerne i en lagerkladde. Her må man selv evt indlæse varelinjen og derefter redigere på et varenr. og indtaste variantbevægelserne i matrixen.

Jeg må også være ærlig at oplyse at det nok  ikke kommer. Der udvikles helt generelt ikke på variantfunktionen i e-conomic.

 

Lennart Schmidt

Online regnskabsprogram
 

besvaret 21 Feb, 2013 Forslag af lennartschmidt (5,580 points)
Hej Rune

Vi har en wms løsning til e-conomic som bla. indeholder varians.

Her bruger du e-conomic til at fakturerer samt ordrebehandling men du styrer dit lager i integrationsløsningen wms (warehause Management System).

Jeg vil gerne drøfte med dig muligheden for enten at du anvender wms eller måske vi kan kombinere e-conomics lager med variansdelen fra wms´en.

Skriv til mig på php@itnvision.dk eller ring på 7025 7600 så kan vi få en snak om mulighederne.

Med venlig hilsen

Per Holm-Pedersen

facebook.com/itnvision
besvaret 24 Feb, 2013 Forslag af Per Holm Pedersen (18,040 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”