Omsætningsstatistik påvirkes ikke af lagerregulering

0
Kan man ikke lave det muligt at en lagerregulering påvirker omsætningsstatistikken ?

Her tænker jeg naturligvis på de registrerede omkostninger
 - og dermed automatisk bruttofortjeneste og bruttofortjeneste i %.

Har varen stået med en forkert kostpris på salgstidspunktet er det ikke muligt at rette op på det senere og omsætningsstatistikken vil være forkert resten af året   

Man kan finansmæssig/lagermæssig bogføre det på plads via en lagerregulering, men den påvirker ikke omsætningsstatistikken.
Kunne man ikke via f.eks. et fluben vælge om lagerreguleringen skulle påvirke omkostningerne i omsætningsstatikken ved bogføring af lagerreguleringen ?

Dermed vil du igen have den rigtige fortjeneste på varerne og brut.fortj.% kan igen bruges til noget

René Arpe

It-konsulent

i Forslag » Lagerstyring af (17.3k points)
status opdateret af

3 Svar

Hej René,

Tak for dit forslag - og jeg forstår behovet.

Imidlertid vil jeg afvise dette forslag. Hvis man ønsker at få dette korrekt, kræves der en kreditnota (dette kan man jo så dog kun rette, såfremt man ikke har lavet alt for meget siden).

Jeg vil ikke afvise, at vi i senere sammenhæng vil overveje dette ønske, men som tingene er nu, har vi svært ved at gennemskue hvordan dette skal laves i praksis. Som du måske har set, har vi jo lavet en indkøbsstatistik/gjort mulighed for man i manuelle debitorfakturaer, hvilket har skabt en del problemer, da der vil være tilfælde hvor vi IKKE vil kunne regne ud hvad der skal med i rapporten. Vi skal i hvert fald være lidt klogere inden da.)

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej Steffen

En kreditnota vil typisk ikke være en mulighed da der dels kan være købt varer siden og den fejlagtige lagerregistrering kan også være korrigeret.
Kostprisen på kreditnotaen vil derfor ikke svare til den oprindelige kostpris på fakturaen.

Jeg kan godt forstå problemstillingen med at danne omsætningsstatistikken hvis man tager udgangspunkt i debitorer eller medarbejdere - hvem vedrører lagerreuleringen ??
Vil man have rapporterne til at give det samme resultat uanset hvad der tages udgangspunkt i vil jeg mene man her kunne have en medarbejder/kunde der hedder lagerregulering hvor disse opsummeres. Man vil ikke være dårligere stillet end man er nu......

Omsætningsstatistikken med udgangspunkt i varer vil til gengæld kunne bruges.

René Arpe

It-konsulent

Forslag af (17.3k points)
Hej igen,

Hvis man så forsætter eksemplet med at der er købt og solgt noget. Så vil det også kræve man laver en masse lagerreguleringer, på nogle specifikke datoer således det bliver korrekt? Ellers vil man jo afhængigt af datoen for reguleringen og de enkelte salg, opleve en meget mærkelig DB.

Jeg forstår til fulde problemstillingen, men dette er ikke noget der ligger for nærværende.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)