Informizely customer feedback surveys
Se de seneste forbedringer
vedhæftning af samme bilag til flere bilag i kassekladden.

0
Hej

Den nye bogføringslov siger at der skal være bilag på alle posteringer.

Når man så har en debitor indbetaling, så har man jo kun bankkonto udskriften at vedhæfte, så kunne det være smart hvis man kunne vælge alle de bilag hvor dette ene dokument skal vedhæftes.

Det samme gælder når der er gebyrer der er trukket på kontoen, der har man jo heller ikke altid andet end kontoudtoget.

Med venlig hilsen

Pia Elberg
i Forslag » Bogføring af
status opdateret af 🔒

1 Svar

Hej Pia

Nu er jeg ikke ekspert i bogføringsloven, så jeg har spugt vores Legal-afdeling til råds og de svarer:

Det er et super relevant område, som du nævner.
Ånden i loven er, at bogføringen skal være gennemsigtig, hvilket betyder posteringer skal understøttes af dokumentation i form af bilag.
Hverken Erhvervsstyrelsen eller loven definerer klart, hvordan posteringer, som bankgebyrer og debitorindbetaling, skal håndteres i forhold til dokumentation.
Bemærkningerne til den nye bogføringslov i forhold til gennemsigtigheden uddyber, at den konkrete bestemmelse er en videreførsel fra den forhenværende bogføringslov.
Det er således et spørgsmål om fortolkning, hvor vi i skrivende stund ikke kan dele noget mere konkret, fordi vi ikke er bekendt med en specificering af dette fra Erhvervsstyrelsen.

For at svare på dit aktuelle ønske, så arbejder vi pt. ikke på en løsning til at vedhæfte samme bilag til posteringer med forskellige bilagsnumre. Hvis det viser sig at være en krav at der skal dokumentation på fx. debitorindbetalinger, er det selvfølgelig noget vi må tage op til genovervejelse.

De bedste hilsner
Tabita, e-conomic
 

Forslag af 🔒 (55.9k points)