Informizely customer feedback surveys
Se de seneste forbedringer
Moms på elafgift / Momsopgørelse

0
Ved bogføring af faktura f.eks. fra Ørsted er der indeholdt elafgift. Elafgift er pålagt moms ligesom selve produktet. Så jeg bogfører direkte på elafgift konto 6911 med momskode I25, men det betyder at det bogførte ikke kommer med når jeg markerer momsopgørelsen som indberettet.

Det betyder at jeg manuelt skal bogføre momsen ind på konto 6903 i stedet. Det er ikke hensigtsmæssigt at man sådan skal huske det.

Håber det kan blive rettet så det medtages ligesom på de andre momskonti.

Mvh
i Forslag » Moms af (150 points)

2 Svar

Hej Anne Marie

Gør sådan

Opret konto Elafgift 3421 i driften uden moms og automatisk modpost 6911

Du bogfører nu hele Ørstedfakturaen på Debet 3420 og momsen bliver bogført på Debet 6903. Ørsted på Kredit kreditorer.
Bogfør herefter afgiften på 3421 i kredit og dermed automatisk i debet på 6911 til momsafregningen.

mvh
Finn
e-consultic.dk
Forslag af (10.5k points)

Hej Finn

Du skriver "Bogfør herefter afgiften på 3421 i kredit og dermed automatisk i debet på 6911 til momsafregningen".

Skal det gøres via et finansbilag eller?

Hej Anne Marie
Elafgiften er specificeret på bilaget fra Ørsted, så du skal bare bruge det samme bilag på begge posteringer. Brug evt samme bilagsnummer, så kommer bilaget automatisk med.

Bogføring af afgiften er selvfølgelig et finansbilag.

Se her 

mvh

Finn
e-consultic.dk

Hej Anne.

Selvom jeg godt kan følge dig i at et mere automatisk flow til elafgift vil være rart at have, så vil jeg sige det ikke er noget vi ofte hører om at vores brugere gerne ser en forbedring på. Det er selvfølgelig noget vi vil kigge ind i hvis vi ser mere efterspørgsel på forslaget her så vil holder øje med forslaget og hører på vores supportere. Hvad tænker du i forhold til Finns forslag til en løsning? :-)

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Peter Smidt-Nielsen</b></p> <p dir="ltr">WOW Hero, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p>
Forslag af 🔒 (4.6k points)