Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Mulighed for IKKE at præfigere landekode før udenlandsk momsnummer?

+9

På et eller andet tidspunkt i løbet af de seneste måneder er der blevet ændret noget i den måde udenlandske momsnumre skrives på fakturaer. Tidligere blev der blot skrevet det der står i CVR-feltet, men nu trækkes kundens landekode automatisk med ind forrest (i hvert fald inden for EU).

Dette er i og for sig meget smart (det giver mulighed for kun at have selve momsnummeret stående på kunden, hvilket gør det lettere at overføre til Skat osv.), men den nuværende implementering giver problemer og ukorrekte momsnumre på fakturaer i nogle situationer: Hvis landekoden allerede indgår i momsnummeret på kundekortet (dette kan selvfølgelig rettes, men det skal rettes hver gang, og eftersom landekoden ikke tidligere blev automatisk tilføjet, står den der i rigtig, rigtig mange kunders momsnumre) – eller hvis en kunde har adresse i et land og momsnummer i et andet. Vi har f.eks. en kunde der har svensk momsnummer, men den adresse vi skal fakturere til, er i Finland (og leveringsadressen på de enkelte fakturaer kan være over hele Europa, så vi kan ikke bare bruge leveringsadressen til det finske kontor).

På kundekortet står momsnummeret som SE123456789012, men på fakturaen kommer der så nu til at stå FI-SE123456789012, hvilket i hvert fald ikke er korrekt. Selv hvis kundens land svarer til deres momsnummer, giver det problemer hvis landekoden er en del af momsnummeret på kundekortet (så står der bare f.eks. SE-SE123456789012 i stedet).

Er der en måde at undgå at inkludere landekoden når man skriver kundens momsnummer på fakturaen?

Lige nu ser det ud til at den rutine der præfigerer landekoden, blot tager kundens land, henter landekoden og sætter den foran, uanset hvad. Ideelt set burde den i stedet gøre følgende:

  1. Hente kundens lands landekode og gemme den i en variabel ($landekode)
  2. Fjern eventuelle bindestreger og mellemrum fra momsnummeret på kundekortet og gem det i en variabel ($momsnummer)
  3. Tjekke om $momsnummer begynder med to bogstaver
    1. Hvis ja, tjekke om de to bogstaver er lig landekoden i $landekode
      1. Hvis ja, slette de to bogstaver fra $momsnummer
      2. Hvis nej, slette de to bogstaver fra $momsnummer og gemme dem i $landekode
  4. Sætte "$landekode-" foran $momsnummer og outputte det på fakturaen

Det ville kræve ganske få linjers ekstra kode, men gøre at momsnumre bliver korrekt behandlet og give følgende resultat:

Kundens lokation Momsnummer på kundekort Momsnummer på faktura
Sverige 123456789012 SE-123456789012
Sverige SE123456789012 SE-123456789012
Finland 123456789012 FI-123456789012
Finland SE123456789012 SE-123456789012

i Forslag » Kunder af (740 points)
status opdateret af 🔒

Hej E-conomic

Jeg kan stemme i at det er yderst uhensigtsmæssigt med den ændring I har lavet. 

Jeg har pt fået henvendelser fra 3 kunder, som vi varetager bogholderi for, med samme problemstilling. Og har yderligere 167kunder der potentielt kan have samme udfordring. 

Her et eksempel: Kunden er dansk, har et dansk cvr nr. men bogholderiet er i udlandet. Faktura derfor stiles til adressen på bogholderiet i udlandet. Hvis bogholderiet så ligger i Tjekkiet, så kommer der CZ foran kundens danske cvr nr. og det er ikke korrekt. Samme udfordring har jeg når vi benytter leveringsadresse, hvor cvr skal fremgå for den danske virksomhed, men levering på kundens lokation i udland. 

Kunne I blot ændre så man i layout selv kan vælge om man vil have landekode med? Evt lave et dynamisk felt med landekode og så lade den gamle [kundecvrnr] blot hente hvad man rent faktisk har skrevet i cvr feltet på kunden? 

Venlig hilsen

Grith Høegmark

EINFACH ApS

1 Svar

Hej og tak for dit indlæg.

Dit forslag her giver mening for mig i forhold til at landekoderne skal kunne vises korrekt. Jeg har en enkelt gang hørt fra en kunde der gerne så vil lavede om i de her landekoder. så denne gang smider jeg forslaget ønskebrønden så vi kan se hvor mange der ellers ønsker denne ændring.

Selvom det kan virke som noget der bare er et par linjer kode, så er det desværre aldrig så simpelt at lave en ny funktion. Vi vil derfor gerne være sikker på vi allokere vores tid til der hvor vi får skabt mest værdi for vores kunder.

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Peter Smidt-Nielsen</b></p> <p dir="ltr">WOW Hero, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p>
Forslag af 🔒 (4.6k points)
Hej Peter

Men det er jo ikke nyt. Det fungerer som det var før I lavede ændringen, der tvangspåfører landekode på layout når land er udfyldt på kundestamkort.