Ønskede features i fakturering og bogføring af lev.bilag i forb. m. time/sag

+1
Når chefen fakturerer timeløns-sager vil det være en stor hjælp, hvis "forstørrelsesglasset"/bilaget kunne blive overført med, når han overfører omkostninger til fakturakladden, idet han ofte retter prisen i fakturalinjen til ud fra leverandørfakturaen - på den måde, at han lige hurtig vil kunne åbne den på selve fakturalinjen i fakturakladden.

Når jeg bogfører projektrelaterede leverandørfakturaer har jeg ofte behov for en fordelingsfunktion, som vi har den i finansbogholderiet. Det er simpelthen for besværligt at bogføre de forskellige fakturalinjer enkeltvis med forskellige projektnumre på, da jeg så skal lægge moms på hver enkelt fakturalinje, eller bogføre momsbeløbet i en linje for sig og så bogføre hver enkelt linje og huske at vælge momskoden fra på mine omkostningskoder
i Forslag » Projektstyring af (310 points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Manuela,

Mange tak for dit forslag. :-)

Ift. første del. Så er den en fin idé at man kan se bilaget ved overførsel af omkostninger, men hvad er årsagen til at prisen ikke angiver en salgspris, evt. med en tillægsprocent, det kan gøre det noget lettere?

Ift. fordeling af leverandørfakturaen, så er det rigtigt at man desværre ikke kan fordele på omkostningsnr. men du kan evt. blot lave en flerbenet postering, hvilket er næsten lige så let, se evt. her: https://wiki2.e-conomic.dk/regnskab/kassekladder-ny-postering-flerbenet-postering-i-kassekladden

Hvis du dertil har sat den rigtige momskode på omkostningen, så behøver du ikke at tænke på moms hver gang, så kommer det automatisk på din postering.

Håber dette giver mening, og ser frem til at høre fra dig. :-)

Venlig hilsen/Best regards

 

Tobias Pinndal

Forum Expert, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (18.6k points)
Hej Tobias.

Første del: Der er skam kost, tillæg og sagspris på mine omkostningerne, men da det er så besværligt at lave flerbensposteringer på leverandørbilag med mange linjer, bogfører jeg hele moletjavsen i een linje, som havner på fakturaen. Det sker så, at der ryger et stykke håndværktøj el. andet tilbehør med, som kunden ikke skal betale. Så skal han ud af fakturaen tilbage til sagskortet og åbne bilaget for at se hvor stort et beløb han skal pille ud af fakturalinjen. Ud af sagskortet - tilbage i faktureringsmodulet og tilrette tekst og beløb på fakturalinjen.

Ift. flerbenede posteringer på leverandørfakturaer med flere linjer, som jeg tror jeg gør rigtig nok iflg. dit link, så har jeg momskode på alle omkostninger, men på leverandørbilaget er prisen på hver linje jo angivet ekskl. moms, så enten piller jeg momskoden af hver linje og posterer ekskl. moms med flueben i "projekt" og hele momsbeløbet til sidst på en linje for sig uden "projekt", eller også lægger jeg manuelt 25% til hver fakturalinje og bevarer momskoden. Det er besværligt at sidde og gange momsen ud, når der er ret meget mere end 5 linjer på en leverandørfaktura. Det tager alt for lang tid.

Har du en smartere måde?

Vh

Manuela

.

Hej igen Manuela,

Okay, så anden del af forslaget ville faktisk løse det første, med flerbenet posteringer på omkostninger. For så kan i lægge vare ind, og gøre eksempelvis den ene vare gratis.

Ift. andet problem, så er det desværre ikke muligt at vælge mellem netto og brutto priser ved flerbenet posteringer, men kun ved fordeling, som man ikke kan bruge til projekt. Jeg vil derfor ligge forslaget til overvejelse i vores ønskebrønd, så vi kan se om det er muligt og om forslaget får mere opbakning. :-)

Indtil nu, kan jeg desværre ikke gøre så meget, men vil se hvad vi kan gøre ved næste kvartal.

Du kan dog stadig gøre brug af flerbenet posteringer, hvor du regner prisen med moms i beløbsfanen, som set på billedet. Det er ikke 100% optimalt, men kan evt. løse jeres problem for nu, hvis i ønsker at bogføre bilaget på linjerne. :-)

Hej igen,

Desværre har forslaget efter længere tid, kun fået en stemme, og selvom jeg syntes det kunne give god mening, så er det en rigtig stor opgave, ift. hvor lidt opbakning der har været.

Der er rigtig mange forslag som derfor er bliver prioriteret ift. dette, men igen mange tak for et ellers godt forslag.

Venlig hilsen/Best regards

 

Tobias Pinndal

Forum Expert, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (18.6k points)