Informizely customer feedback surveys
Se de seneste forbedringer
Udligning af gamle kundeindbetalinger

0
Hej, Vil høre hvordan jeg får ryddet op i differencer på kundeindbetalinger fra lukkede regnskabsår? Lige nu står der en masse småbeløb og forstyrrer når jeg vil udligne en kundeindbetaling.....nogle er tilbage fra 2017/18/19.....kan jeg bare udligne dem, eller vil det gå ud over et eller andet?
i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af (200 points)
status opdateret af 🔒

1 Svar

Hej og mange tak for dit spørgsmål. :-)

Generelt opstår disse differencer når man ikke udligner sin faktura og betaling i givent regnskabsår, dette skaber et problem når regnskabsåret slutter og man dertil ikke har udlignet og bogført den valutakursdifference der må være.

Der er forskellige måder at løse det på.

Den teknisk smarte måde er at oprette en samlet indbetaling pr. dags dato, MEN med modsat fortegn, som er med samme gennemsnitskurs som alle tidligere indbetalinger der ikke er blevet udlignet. Du udligner så denne med alle indbetalingerne i e-conomic på kunden, fra tidligere år.

Nu opretter du så indbetalingen pr. dags dato med med samme gennemsnitskurs, som du udligner med alle tidligere fakturaer, og der opstår en valutakursdifference på disse pr. dags dato.

Sådan får du udlignet fakturaer og indbetalinger fra tidligere år, og får bogført valutakursdifferencen til i år.

Jeg vil dog gøre opmærksom på et par ting.

- Kontroller din saldobalance for tidligere år inden, print dem ud, og sammenlign med de samme rapporter efter, for at sikre sig at alt er ens, ifbm. de årsregnskaber du tidligere har givet.

- Tal med revisor om det er okay at bogføre valutakursdifferencen for de sidste par år i nuværende regnskabsår og tal med SKAT om hvordan du angiver dette til dem (efterindberetning).

Så skulle vi være igennem dette, det kræver en del og hvis du vil have os i røret samtidig, så er du mere end velkommen til at gøre det, men anbefaler at ringe til os en morgen, hvor du har afsat et par timer til dette. :-) Inden du ringer, må du meget gerne have undersøgt ovenstående med revisor og SKAT. :-)

Du må selvfølgelig også gerne spørge revisor om du kan gøre det på en anden smart måde.

Jeg håber det giver mening.

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Tobias Pinndal</b></p> <p dir="ltr">Forum Expert, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src="https://lh5.googleusercontent.com/hrnp-6mSv9FjXR7Z9qC9V8smag2NdSn4X3nP5u90IYb8msZERqwArSvBAAEmGxK34gDO90ga75iFVLu67QqOpiYgEjsfxUYRzwkFIyi0pOGEkcp5puyfytE04gfry96KwFPHWeA7" width="180" height="38" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Bogføringshjælp af 🔒 (20.4k points)