Informizely customer feedback surveys

Afdelinger på posteringer

0

Hej Susan

Det er smukt, at du hjælper e-conomic brugere igennem deres små hverdagsproblemer. Det er en rigtig god løsning med tvungen afdeling i kassekladden.

Jeg er også bruger af afdelinger.
Jeg har ofte rigtig mange FI-adviseringer, der skal bogføres som debitorindbetalinger. Jeg har naturligvis valgt en fast afdeling til mine posteringer, fordi jeg også modtager indbetalinger fra bankafstemningen. Løsningen, som du også foreslår til Lasse.
Det virker så bare ikke på FI-adviseringer, fordi "det har aldrig været e-conomics intention, at man skal kunne bruge afdeling på balanceposteringer" !?!?!?!?!!
(Kun nogle gange !?!?!!?!!?!!)

Men som sagt det bruger jeg. Det betyder, at jeg nu skal rulle igennem alle disse posteringer for at sætte afdeling på posteringerne.

Har du også et snedigt cowboytrick til mig, eller skal jeg blot fortsætte med - enten rulle eller eksportere, slette, rette og importere.

mvh
Finn
e-consultic.dk

relateret til et svar til: Automatisk afdeling ved bank overførsel
i Forslag » Kunder af (10.3k points)

2 Svar

Hej Finn

Tak for dit indlæg.

Jeg prøvede lige at teste det med afdeling på kundenummeret, men jeg er lidt i tvivl om afdelingen bliver anført på selve kundenummeret eller den bliver anført på kundesamlekontoen. Ved du det ?

Rigtig god pinse til dig og jeg ser frem til at høre fra dig igen :-)

Venlig hilsen/Best regards

 

Susan Jensen

WOW Hero, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

Forslag af (38.5k points)
Hej Susan

Afdelingsnummeret bliver hverken anført på kunden eller kundegruppen. På FI-adviseringer henviser man til en specifik kassekladde - i mit tilfælde "debitorindbetalinger". Kassekladden er konfigureret til, at alle posteringer skal tilhøre en specifik afdeling. Det sker her: Alle indstillinger > Regnskab > Kassekladder > Opsætning > Posteringer > Afdeling på alle posteringer.

Men det kan FI-indbetalinger ikke håndtere - de bliver overført til kassekladden uden den konfigurerede afdeling. Ja, ja, så prøver man bare at bogføre uden afdeling, men nu får man så en fejlmeddelelse "Vælg en afdeling for denne konto eller modkonto" fordi der er tvungen afdeling på konti.

Altså mangler jeg en afdeling på overførslen af FI-adviseringer.

Den skal nu sættes på manuelt.

Go' pinse

mvh
Finn
e-consultic
Hej igen Finn

Jeg har prøvet at høre eksperterne og de spørger om, hvorfor du har brug for at have afdelinger på dine balancekonti og på dine kundeindbetalinger generelt ?

Jeg tænker om du evt. kunne uddybe det lidt mere, så jeg ved hvad jeg kan argumentere med
Hej Susan

Jeg tænkte nok, det var svaret.

Balancekonti kan bl a bruges til afdelingers kassebeholdnin(er) i kasseapparat, finansværdi af afdelingslagre, finansværdi af afdelingskunder, afdelingers materielle aktiver - inventar og lign osv, osv
Det er da muligt, at teknikere har en anden opfattelse, men det er nu min - jeg en bogholder!

I øvrigt vil jeg sætte pris på, at FI-indbetalinger føres som posteringer med en modkonto og ikke som et "bundt". Det vil være rigtig godt for Jeres nye totalt håbløse SmartBank.

Men I må da have en mening med det, da det er muligt at sætte tvungen afdeling på alle konti. Det eneste sted, det ikke virker, er altså bare på FI-posteringer.

mvh
Finn
e-consultic.dk
Hej igen Finn

Tak for uddybelsen.

Først og fremmest er den fil der kommer fra banken en, som er sat op af banken og det er så den som bliver indlæst som FI posteringer hos dig, så det er ikke en som vi har indflydelse på.

Jeg kan dog godt forstå du gerne vil have modposter (banken) på de enkelte posteringer, da det er fordi bankposteringen skal bogføres på forskellige afdelinger ? Og der derfor ikke skal være afdelings posteringer på selve kundeposteringen ? Ret mig endeligt, hvis jeg tager fejl her.

Rigtig smuk og glad dag til dig
Hej Susan

Jeg gider ikke mere. Du fatter det simpelthen ikke.

Vi kører bare, som vi hidtil har gjort.

mvh
Finn
e-consultic.dk
Hej Finn,

Jeg vil gerne medgive, at når der nu kan defineres en default-afdeling på en kassekladde, bør overførsel af FI-adviseringer dertil selvfølgelig anvende denne afdeling.

Understøttelse af afdelinger på balancekonti er jo mildt sagt både u-komplet og inkonsistent, som det er nu. Det har jeg - hånden på hjertet - ikke nogen rigtig god forklaring på - andet end, at i hvert fald nogle af de brugsscenarier herfor, vi gennem tiden er stødt på, ofte har handlet om at understøtte arbejde med flere regnskabsmæssige og juridiske enheder i samme aftale. Hvilket det faktisk eksplicit aldrig har været hensigten at understøtte :-) Når dét så er sagt - så lyder det ikke som om, de scenarier, du nævner, har til hensigt at gøre dette - men derimod blot handler om fuldstændig 'legitime' afdelingsregnskaber inden for samme juridiske enhed.

I forhold til modkonto per FI-advisering kontra den nuværende oprettelse af én samlet modpostering per posteringsdato, skyldes vores valg af dette faktisk, at det - i hvert fald oprindeligt - var sådan, vi i langt de fleste tilfælde så FI-indbetalinger optræde på bankkonti. Så at oprette bankposteringerne således, gør naturligvis bankafstemningen lettere og mere overskuelig - også selvom bankafstemningen giver mulighed for automatisk at afstemme én-til-mange mellem system- og banksiden. Jeg kunne i hvert fald let forestille mig, at nogle brugere ville have det skidt med, hvis indlæsning af 10.000 FI-adviseringer også medførte 10.000 bankposteringer (herunder, men ikke begrænset til, fordi dette vil 'koste' på abonnementer, der har variabel pris afhængig af posteringsantallet). Der burde dog ikke være noget til hinder for at muliggøre et _valg_ mellem den nuværende "1 bankpostering per dag" og "modkonto for hver indbetaling".

Mvh.

Christian Estrup

Director, e-conomic Core

 

image

Forslag af (20.9k points)