Afdelinger på posteringer

0

Hej Susan

Det er smukt, at du hjælper e-conomic brugere igennem deres små hverdagsproblemer. Det er en rigtig god løsning med tvungen afdeling i kassekladden.

Jeg er også bruger af afdelinger.
Jeg har ofte rigtig mange FI-adviseringer, der skal bogføres som debitorindbetalinger. Jeg har naturligvis valgt en fast afdeling til mine posteringer, fordi jeg også modtager indbetalinger fra bankafstemningen. Løsningen, som du også foreslår til Lasse.
Det virker så bare ikke på FI-adviseringer, fordi "det har aldrig været e-conomics intention, at man skal kunne bruge afdeling på balanceposteringer" !?!?!?!?!!
(Kun nogle gange !?!?!!?!!?!!)

Men som sagt det bruger jeg. Det betyder, at jeg nu skal rulle igennem alle disse posteringer for at sætte afdeling på posteringerne.

Har du også et snedigt cowboytrick til mig, eller skal jeg blot fortsætte med - enten rulle eller eksportere, slette, rette og importere.

mvh
Finn
e-consultic.dk

relateret til et svar til: Automatisk afdeling ved bank overførsel
i Forslag » Kunder af (8.4k points)

1 Svar

Hej Finn

Tak for dit indlæg.

Jeg prøvede lige at teste det med afdeling på kundenummeret, men jeg er lidt i tvivl om afdelingen bliver anført på selve kundenummeret eller den bliver anført på kundesamlekontoen. Ved du det ?

Rigtig god pinse til dig og jeg ser frem til at høre fra dig igen :-)

Venlig hilsen/Best regards

 

Susan Jensen

WOW Hero, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

Forslag af (27.8k points)
Hej Susan

Afdelingsnummeret bliver hverken anført på kunden eller kundegruppen. På FI-adviseringer henviser man til en specifik kassekladde - i mit tilfælde "debitorindbetalinger". Kassekladden er konfigureret til, at alle posteringer skal tilhøre en specifik afdeling. Det sker her: Alle indstillinger > Regnskab > Kassekladder > Opsætning > Posteringer > Afdeling på alle posteringer.

Men det kan FI-indbetalinger ikke håndtere - de bliver overført til kassekladden uden den konfigurerede afdeling. Ja, ja, så prøver man bare at bogføre uden afdeling, men nu får man så en fejlmeddelelse "Vælg en afdeling for denne konto eller modkonto" fordi der er tvungen afdeling på konti.

Altså mangler jeg en afdeling på overførslen af FI-adviseringer.

Den skal nu sættes på manuelt.

Go' pinse

mvh
Finn
e-consultic
Hej igen Finn

Jeg har prøvet at høre eksperterne og de spørger om, hvorfor du har brug for at have afdelinger på dine balancekonti og på dine kundeindbetalinger generelt ?

Jeg tænker om du evt. kunne uddybe det lidt mere, så jeg ved hvad jeg kan argumentere med
Hej Susan

Jeg tænkte nok, det var svaret.

Balancekonti kan bl a bruges til afdelingers kassebeholdnin(er) i kasseapparat, finansværdi af afdelingslagre, finansværdi af afdelingskunder, afdelingers materielle aktiver - inventar og lign osv, osv
Det er da muligt, at teknikere har en anden opfattelse, men det er nu min - jeg en bogholder!

I øvrigt vil jeg sætte pris på, at FI-indbetalinger føres som posteringer med en modkonto og ikke som et "bundt". Det vil være rigtig godt for Jeres nye totalt håbløse SmartBank.

Men I må da have en mening med det, da det er muligt at sætte tvungen afdeling på alle konti. Det eneste sted, det ikke virker, er altså bare på FI-posteringer.

mvh
Finn
e-consultic.dk