Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Prisgrupper (Særpriser)

+1

Hej e-conomic. smiley

Jeg har et spørgsmål vedrørende lagermodulet, hvor jeg mere specifikt ønsker uddybelse af Prisgrupper (Særpriser).
Jeg fremlægger lige et eksempel her, og derefter mit spørgsmål.

Vi har en kunde, som har en fast prisliste hos os, med 45% rabat.
Så hvis vi sælger en vare til 100 DKK brutto, så betaler kunden 55 DKK for varen.

Derfor har vi sat kunden op på en rabatgruppe via fanen Salg -> Rabatgrupper.
Her har vi oprettet en gruppe til 45% rabat, og gjort så der bliver givet 45% rabat på linjen automatisk. Rigtig smart!

Så har vi også nogle varer, som vi kører kampagne på engang imellem, hvor vi giver dem en lavere pris i en periode.
Her havde jeg forestillet mig, at vi kunne benytte Prisgrupper (Særpriser).
Så hvis deres normale pris netto er 55 DKK, men jeg ønsker en pris på 50 DKK på kampagne, så kunne jeg skrive det ind i Prisgrupper (Særpriser), for den enkelte kunde, og tilknytte dem til denne særprisliste.

Men det er så her det går galt.

Fordi kunden er tilkoblet en 45% linjerabat, så vil e-conomic tage 50 DKK og give 45% på dette, så vi ender i 27,50 DKK. Der gives altså 45% på ALT, uanset om det er salgsprisen eller en særpris.
Alternativet er, at jeg skal regne baglæns og prissætte varen i Prisgrupper (Særpriser) til 90,90 DKK, hvor e-conomic så trækker 45% fra, og ender i 50 DKK (hvilket heller ikke er helt rigtigt, da prisen egentlig ender i 49,995, men e-conomic regner kun i 2 decimaler, så derfor runder jeg op).

Når jeg så kigger alle varerne igennem, efter vi har regnet baglæns, så er det mega svært at holde overblikket, da man skal regne alle priserne ud bagefter, for at sikre man ikke har lavet en fejl.
Vi har forskellige rabatsatser til vores kunder, så det er meget forskelligt hvad de får i rabat, og kan derved ikke blot genbruge en færdig liste.

Mit spørgsmål lyder så på, om det er fordi jeg bruger det helt forkert, ud fra hvad det egentlig er tiltænkt - eller er det fordi det aldrig er blevet tænkt til ende?
Jeg ville jo mene at en salgspris i e-conomic, bliver fratrukket en 45% rabat som defineret, og hvis der er skrevet en særpris ind i stedet, så "bestemmer" særprisen helt og holdent?

Håber I forstår mit spørgsmål smiley

Mvh.
Mathias Birch

i Spørgsmål » Lager af (260 points)
opdateret af 🔒

1 Svar

Hej Mathias,

Jeg vælger lige at svare på denne, men måske andre erfarne brugere har andre råd og erfaringer. :-)

Generelt, kan jeg ikke forklare det meget bedre end vores artikel her: http://wiki2.e-conomic.dk/tillaegsmoduler/lager/guides/rabattyper

Dog kan det stadig være svært at finde ud af hvordan man skal bruge det og det varierer også fra virksomhed til virksomhed.

Derfor ville jeg komme med et bud på hvordan jeg mener du vil kunne bruge det.

Du har 2 kunder:

Dertil har du 2 rabatgrupper, en på 10% og en på 50%.

Og du har 2 vare:

Dertil har du 2 varerabatgrupper, en til særpriser og en til normalpriser (med rabat):

Til sidst en prisgrupper hvor du har særpriser for eksempelvis en rabatperiode, her har du den ene vare som eksempelvis har en særpris på 1 kr. og en anden vare med en særpris på ingenting:

Nu kan du tilføje de varerabatgruppen normaltilbud/priser til de 2 rabatgrupper:

Derefter kan kunderne få tilknyttet deres rabatgruppe på hhv. 50% og 10%, samt prisgruppe for særpris:

Mens vare kan få tilknytte hhv. varerabatgruppe særpris og normalpris:

Når du laver en faktura nu til kunde 1, får den særprisen uden rabat på vare 1 og normalpriserne med rabat (med de respektive rabatter) på vare 2:

Så får de deres særpris uden rabatgruppe procent rabat, når de ønsker det. Når perioden så er slut, så ændre du varerabatgruppen på varen fra særpris til normalpris:

Og ligeledes ændre særprisen på varen:

Og nu får kunderne igen kun deres procentrabat hht. rabatgruppen:

Disse 2 ting, der skal ændres kan gøres lettere på mange vare ved import opdatering af vare:

Og import af særpriser:

Det kræver altså en del opsætning og have tungen lige i munden, men når man han gjort det er det forholdsvis let at rette vare og særpriser ifbm. særpris perioder.

Håber det giver mening. Du er meget velkommen til at skrive tilbage og håber også at andre vil komme med inputs hvis de har andre løsninger. :-)


<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Tobias Pinndal</b></p> <p dir="ltr">Forum Expert, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src="https://lh5.googleusercontent.com/hrnp-6mSv9FjXR7Z9qC9V8smag2NdSn4X3nP5u90IYb8msZERqwArSvBAAEmGxK34gDO90ga75iFVLu67QqOpiYgEjsfxUYRzwkFIyi0pOGEkcp5puyfytE04gfry96KwFPHWeA7" width="180" height="38" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Spørgsmål af 🔒 (20.4k points)
opdateret af 🔒