forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Bogføring af brugt køb / brugt salg - salær

0
Jeg har et eller flere spørgsmål omkring daglig bogføring.

eks. salgspris kr. 200.000

1. Vi formidler salg af brugter biler. Vores fortjeneste er 12 % af salgsprisen.

Vi aftaler en salgspris med sælgeren på kr. 200.000. Vores salær er inkl. i de 200.000. Salær på kr. 24.000 fratrækker vi, så vi i sidste ende kun overfører kr. 176.000 til sælgeren.

Det er sådan, at der i vores virksomhed "købes" brugte biler, men i realiteten så køber vi dem ikke, vi  finder en køber og formidler købet mellem sælger og køber. Vores fortjeneste på salget er et salær på 12 % af salgsprisen. Køber overfører de 200.000 til vores bank. Vi laver en afregning til sælger, hvor vi trækker vores salær fra inden vi overfører pengene til sælgeren.

Hvis svaret er for kompliceret behøver I ikke at gå ind i brugtmoms reglerne.

SÆLGER

Skal det bogføres som kredit varekreditor og debet vareforbrug ??? Selvom vi kun formidler aftalen og i realiteten ikke køber bilen ?

KØBER

Skal det bogøres som debet varedebitor og kredit varesalg ???

Med venlig hilsen

Lone
spurgt 9 Nov, 2017 i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af Lone Hansen (140 points)

1 Svar

Hej Lone

 

Det afhænger lidt af hvordan I gør med fakturering og hvem køber kontrahere med. Som jeg læser det, så er det jer der sender en faktura til køber, og som er den der handler med køberen. Det vil medfører at du skal bogfører det som du også skriver. Du skal ikke opgøre brugtmoms, men blot betale moms af formidlingshonoraret (de 12%).

 

Mvh. Anders

Med venlig hilsen Anders Bærentzen registreret revisor Din Revisor ApS dinrevisor.net ab@dinrevisor.net 50 50 34 60
besvaret 9 Nov, 2017 Bogføringshjælp af Anders Bærentzen (5,640 points)
Hej Anders,
tak for svar. Det er korrekt at det kun er os, der har kontakt til køber. Nej vi laver ikke en faktura til sælger, vi bruger "købsaftalen" som bilag. Vi har fået at vide, at man ikke må lave en salgsfaktura på salgsprisen og selvfølgelig uden moms, bruger derfor købsaftalen.
Selve salæret, laver vi en normal faktura på med 25 % alm. moms. Så det må være korrekt det vi gør. Endnu engang tak for hjælpen.
løst× 5
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.

Hvad kan du i Bogføringshjælp

Her kan du stille spørgsmål, som er direkte relateret til din bogføring.

Er du på udkig efter en revisor eller bogholder, kan du finde hjælp i listen over revisorer og bogholdere.