forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

periodiser fremtidige udgifter

0
Hver januar skal jeg betale f.eks. 5% af mit salg fra året før til en anden virksomhed. Hvordan bogfører man månedlig 5% af sin salg? Hvilken modkonto skal man kører det på når det ikke er ens bankkonto og hvordan opgører man det så hvert år?
spurgt 19 Jan, 2017 i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af toke_hs (230 points)
gen-kategoriseret 30 Jan, 2017 af Andreas Polk

2 Svar

 
Bedste svar
Hej Toke

Jeg kender ikke din kontoplan og jeg kender ikke din aftale med den anden virksomhed.

En løsning kunne være følgende:

1. Jeg vil oprette en konto under direkte omkostninger. Den kunne hedde "Hensat kommission eller provision". Modposten ville jeg bogføre som skyldige omkostninger eller Skyldig kommission eller provision.

2. Når den anden virksomhed sender dig en faktura i januar året efter, så vil jeg bogføre på en driftskonto under direkte omkostninger med momskode på modposten er bank eller leverandør/kreditor.

3. Herefter vil jeg "opløse" hensættelsen ved at kreditere den ovenfor under 1 nævnte driftskonto "Hensat kommission eller provision" og modposten (debet) går på den samme anvendte skyldige omkostninger eller Skyldig kommission eller provision.

Jeg håber, at det hjælper.

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til fremsendte.
Med venlig hilsen
Statsautoriseret revisor
Hans Henrik Berthing
Tlf: 22 20 28 21
besvaret 6 Feb, 2017 Bogføringshjælp af Hans Henrik (670 points)
valgt som bedste svar 7 Feb, 2017 af toke_hs
hej Henrik. Det er også dette jeg har gjort istedet. Det er manuelt men tager 5 min engang om måneden, så det er ok.

Tak for svaret.

Hej Toke
Tak for dit spørgsmål her på vores forum smiley

Det er et rigtigt godt spørgsmål og der ligger også noget rent bogføringsmæssigt hvor du enten kan være heldig, at en regnskabskyndig her på forummet hjælper dig eller også skal du have fat i revisor.

Vi har et tillægsmodul der kan gøre det lettere for dig, at lave den månedlige bogføring af 5 % af din omsætning.
Det hedder Saldokontering (<- se nærmere på e-copedia) og det giver mulighed for, at kunne lave posteringer ligesom periodisering eller anlægskartotek blot ud fra formler hvor du kan tage procenter fra saldi. Så du ikke skal regne det manuelt ud hver gang. Men blot sætter det op i ”saldokontering” også laver en kørsel hver måned.

Den formel jeg har afprøvet er [#1010]*0,05 

Den vil tage periodens (månedens) bogføring på min konto 1010 og beregne % 5  af beløbet. Så kan du i formlen sætte konto og modkonto som du skal anvende i din bogføring.
Rent konti specifikt og hvordan du skal bogfører dette ekstra betaling af omsætning skal du så have hjælp til fra revisor/bogholder.  

Jeg flytter derfor også indlægget over i ”bogføringshjælp” i håb om, at en af vores andre kunder vil kigge og hjælpe med dit bogførings spørgsmål.
Har du spørgsmål til selve funktionen ”saldokontoring” og hvordan det virker må du endelig kommenterer tilbage.

 

Rigtig god dag smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 30 Jan, 2017 Bogføringshjælp af Andreas Polk (39,250 points)
Tak for svaret. Det er delvis det jeg har brug for. Problemet er at det kun er er 5% af nogle varegrupper og alle varegrupper går ind under samme konti. Så det bliver manuelt for nu, ellers skal jeg til at lave mange nye konti på min kontoplan hvilket vil blive lidt rodet.

Det kunne være lækkert hvis man kunne bruge denne saldokontering udfra salg i varer eller varegrupper.
Hej Toke
Det er dejligt, at se Henrik også kom med et løsningsforslag. Det er selvfølgelig en udfordring i forhold til det kun er 5 % af nogle varegrupper - så skulle du vælge, at sætte det op sådan, at det ikke går ind på samme konti.

Dette kan du styre i varegrupperne. Saldokonteringen er bygget til flytning af saldi på konti så det bliver ikke lavet til, at kunne kigge på varer/varegrupper.

Du kan somsagt løse det ved, at ændre din opsætning så lige præcis den omsætning som du skal sælge 5 % af går ind på en specifik(ke) konto(konti)

Endnu engang tak for, at du delte det her på vores forum :)

Med venlig hilsen
Andreas Polk
løst× 5
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.

Hvad kan du i Bogføringshjælp

Her kan du stille spørgsmål, som er direkte relateret til din bogføring.

Er du på udkig efter en revisor eller bogholder, kan du finde hjælp i listen over revisorer og bogholdere.