Nulstille alle kommende efterreguleringer

0

I forbindelse med årsafslutning vil man typisk lave en lageroptælling og kontrollere at kostpriserne er korrekte.

 

En meget anvendt metode er at overføre en finanslagerværdi-liste til Excel.

Her kan så laves en kolonne med det aktuelle tal der er på lager ved siden af antal-kolonnen og trække de 2 fra hinanden for at finde ud af hvor mange styk der skal reguleres.

Forskellen importeres ind i en lagereguleringskladde og lageret i e-conomic passer til det man har optalt. smiley

 

MEN hænger der nogle efterreguleringer på nogle af varerne vil systemet senere lave reguleringer som er helt forkerte - alt er rettet på plads ved årsafslutning så de reguleringer systemet laver skal ikke laves

 

Ønsket er at man kan fjerne ALLE kommende efterreguleringer på 1 gang

 

Jeg har ønsket dette før og løsningen blev at der inde på hver vare er en knap der kan nulstille alle kommende efterreguleringer på den enkelte vare. Det var egentlig ikke ønsket... man spare herved måske 2-3 klik på de 2-3 efterreguleringer der er på den enkelte vare

 

Når du står med 1.000 varer kan du ikke se hvilke varer der gemmer på kommende efterreguleringer

Det betyder reelt du skal ind på varekortet på samtlige varer for at se om der er kommende efterreguleringer - det er en næsten umulig opgave

I teorien er ideen med kommende efterreguleringer fin og ok til løbende at sørge for en korrekt kostpris men når der er slået en streg i sandet til årsregnskabet så er de et kæmpe problem.


René Arpe

It-konsulent

i Forslag » Lagerstyring af (17.3k points)
status opdateret af

2 Svar

Hej René
Tak for dit indlæg og forslag her på vores forum smiley
 

Jeg er helt enig i, at funktionen du ønsker ville være særlig brugbar hvis der skulle slåes en streg i sandet ved f .eks. en årsafslutning.
Du har selvfølgelig muligheden for, at gå ind på hver vare og nulstille kommende efterreguleringer – men det kan være ret besværligt hvis det er 1.000 varer.

Jeg har faktisk givet dette forslag videre hvis det bliver prioriteret lagermodulet på roadmappet til næste år.  
Jeg er derfor ikke endnu klar over om det er noget vi kommer til, at arbejde på men jeg synes det kunne give mening. Når vores roadmap er klarlagt kan jeg giver dig en bedre indsigt og sætter derfor indtil videre forslaget som overvejes fordi jeg også tager det med videre.
 

Endnu engang tusinde tak for dit engagement for vores program.


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)

Hej René 
Jeg har efter en god snak med en kollega som havde fundet ud af, at denne fremragende funktion faktisk allerede findes i programmet - Jeg havde bare ikke luret den og derfor får du en opdatering med hvad jeg vil betragte som en lille julegave. 

Hvis du ønsker, at fjerne alle kommende efterreguleringer på ALLE varer - som f.eks. til årsregnskabet for, at slå en streg i sandet. 
Så kan du gå via rapporter -> lager -> varekontokort -> trække varekontokort for ALLE varer -> i venstre hjørne vil du have den velkendte knap "fjern efterreguleringer" 

Herinde vil du så fjerne alle kommende efterreguleringer på de varer som du har vist i rapporten. Det betyder, at du også kan søge fra vare til vare og udelukkende fjerne alle kommende efterreguleringer for disse.

Det er vigtigt, at den vil fjerne alle efterreguleringer - så selvom du trækker varekontokortet kun for 2016 men du har nogle kommende efterreguleringer i 2017. Så vil du fjerne samtlige kommende efterreguleringer (også dem i 2017)

Jeg håber, at du kan gøre brug af denne skønne funktion som allerede ligger i systemet her når årsafslutning rykket kommer her i 2017. 
Rigtig dejlig dag og glædelig jul til dig og dine smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Hej Andreas
Ikke for noget - men er det et bestemt modul du finder denne funktion i? Jeg har et lagermodul og også noget der hedder rapporter, men kan ikke finde noget der hedder: -> varekontokort -> trække varekontokort for ALLE varer -> i venstre hjørne vil du have den velkendte knap "fjern efterreguleringer"... Måske mangler jeg et eller andet modul?

Kan du eller en fra e-conomic forklare nærmere?
På forhånd tak.

hilsen Nina
Hej Nina
Tak for din kommentar :)

Du skal ind og trække en rapport via "rapporter" --> lager --> så er den øverste rapport under "lager" nemlig "Varekontokort"

Når du søger frem her og der er varer i rapporten som har nogle efterreguleringer så vil du få knappen "fjern efterreguleringer" i venstre hjørne af rapporten.

Hvis den ikke fremgå af rapporten må det skyldes du ikke har nogle varer som har nogle efterreguleringer liggende.

Jeg har lavet en lille video hvor du kan se hvor henne jeg finder det - https://www.screencast.com/t/MdBhMiTOe

Med venlig hilsen
Andreas :)
Den blå knap "Fjern efterreguleringer" vises kun på siden HVIS der er efterreguleringer på den pågældende side (0-1000 varer pr.side). Hvis man så har mere end 60.000 varenumre skal man i værste fald bladre 61 sider gennem for at få knappen frem.

Kan det ikke ændres så knappen vises på første side, såfremt der er efterposteringer på nogle af de efterfølgende? Eller aller bedst: En knap der kun viser de varer der er efterposteringer på?

Med venlig hilsen

Steen