Pct. fordeling i afdelinger

+1
Ja, jeg ved det. Den, der skal besvare mit forslag/spørgsmål, har aldrig hørt det før.

Men jeg mener, det er relevant. Hvis man i sit afdelingsregnskab vil fordele en omkostning mellem 2 eller flere afdelinger, kan man i opsætningen vælge en fordelingsnøgle mellem de berørte afdelinger.

Nu er der sket det, at jeg har behov for at ændre i en fordelingsnøgle; men det kan jeg ikke. Jeres svar vil ganske givet være, at jeg må oprette en ny nøgle med den nye fordeling.

Hvis jeg skal gøre det, skal jeg efterfølgende ind på hver af de finanskonti, som har fået tildelt en fast Afdelingsbetegnelse og tildele den nye.

Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke blot kan ændre i en bestående nøgle, da de fremtidige værdier ikke har nogen indvirkning på det, der allerede er bogført.
i Forslag » Dimension (afdelinger) af (25.9k points)
status opdateret af

2 Svar

Forslag af (2.9k points)

Hej Erik
Tak for dit indlæg smiley

 

Jeg kan godt se, at det er en lidt længere proces, at lave en ny fordelingsnøgle for derefter, at tildele den til de konti som har fast fordelingsnøgle.

Udfordringen er, at når du bogfører posteringer med en fordelingsnøgle – så er det fordelingsnøglens nr. der bliver bogført på posteringen og derfor er den en reference i regnskabet. Afdelingsregnskabsrapporten aflæser så fordelingsnøglens værdier og fordeler det ud på de respektive afdelinger.

Det er derfor ikke muligt, at gå ind og rette i en anvendt fordelingsnøgle fordi du så ikke historisk vil kunne se hvad en given postering med fordelingsnøgle har påvirket på afdelingsregnskabet med.


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
opdateret af
Hej Andreas.
Vil det sige, at hvis man kunne ændre i en fordelingsnøgle, så ville denne ændring også have indflydelse på posteringer, der ligger før ændringstidspunktet?

Eller skal jeg forstå det således, at du mener, at en fordelingsnøgle er en fordeling, der ikke kan ændres?

Da man kan ændre i en fordelingsnøgles tekst, kan man da lave et notat om, at denne fordeling er gældende fra dato: dd.mm.år.
Som det er nu, er det ufleksibelt.