Informizely customer feedback surveys

Brug af varen sidst indkøbspris

0
Hej

Vi bruger tit funktionen "lagerkladde" (ud med en masse varer og ind med en samlet vare), her har vi har lagt mærke til, at når man laver en regulering, så er priserne på de enkle varer en gennemsnits pris af varen og ikke prisen man sidst har givet for varen, da man indkøbt den.

Det vil sige man får reelt ikke den korrekte kostpris på varen man lige har lagt på lager og igen får man et forkert billede af hvad fortjensten er på varen.

Kan det ikke rettes, således det bliver sidste indkøbspris i stedet for, da dette er det eneste som giver det rigtig resultat?
i Forslag » Lagerstyring af (600 points)
status opdateret af

3 Svar

Hej Greatdanes - what a name wink

jeg kan næsten regne ud, at i har en eller anden form for produktion, når du skriver at i bruger lagerkladden til at "samle" en vare. Først og fremmest vil jeg understrege, at vores lagermodul ikke er brygget til det formål, men med det work-around du gør brug af, kan det lykkes for rigtig mange alligevel.

 

Vi har altid brugt princippet om den gennemsnitlige kostpris på vores lager - og det er umiddelbart ikke noget vi vil lave om på. Skal vi ændre dette, ændres det for alle kunder, og hele modulet er bygget op på dette princip. 

Sidste "større" opdatering på hvordan lageret virker kom i starten af 2016, og du kan læse blog-indlægget her. 

Så mange tak for at du tager dig tid til at bruge vores forum, men det er desværre ikke noget vi vil ændre på.


Med venlig hilsen

Magnus Hyllested Börgesen

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (8.2k points)
Forklar venligst hvorfor I vil holde jer til et princip frem for en måde hvor det faktisk kan bruges til noget eller forklar venligst hvad fordelene er ved en gennemsnitlig frem for en faktisk pris...
Jeg giver 10.000 kr om året for et program hvor jeg hele tiden skal sidde og regne efter, lave krumspring, snyde programmet eller lign. for at bare kan bruge det i mit lille firma. Det kan da ikke være rigtig med et program af jeres kaliber og priser...
Hej

Hvis i har produktion/montage kan vores stykliste app måske hjælpe jer idet den anvender kostpriser samt produktion/montage tid for fastlæggelse af den nye kostpris.

Hvis du har lyst så ring eller mail så kan vi få en snak om vores app kan løse opgaven.

Ring 7025 7600 eller mail salg@itnvision.dk

Med venlig hilsen

Per Holm-Pedersen

facebook.com/itnvision
Forslag af (18.2k points)

Hej Greatdanes

Jeg tillader mig, at svare på din kommentar med et svar – det giver mest mening her synes jeg.
Jeg vil starte med, at nævne jeg er i tvivl om du ønsker forklaret ”hvorfor gennemsnitlig kostpris” som hvorfor, at det er det vores system anvender som princip – eller, at du ønsker det forklaret om ”hvorfor gennemsnitlig kostpris” bliver forslået i reguleringen.

Jeg vil derfor samle op på begge dele smileyJeg kan godt forstå, at du finder det frustrerende, at være nødt til, at ”snyde” programmet som du betaler for – til, at få det på den måde du ønsker beregningen.
Det er udelukkende på grund af, at vi anvender princippet gennemsnitlig kostpris – som ikke er det du ønsker.
 

I det vores system anvender princippet om gennemsnitlig kostpris er det også nødvendigt, at det benyttes når der reguleres varer af lageret – på samme måde som hvis du solgte varen vil ”forbruget” være den gennemsnitlige kostpris.
Hvis det var sidste indkøbspris vil der opstå situationer hvor en nedregulering til 0 stk. ikke vil give 0 i værdi.

 

Det kunne godt i nogle tilfælde give mening, at foreslå ”sidste indkøbs pris” hvis der reguleres op i antal – Her i dit tilfælde ville du som jeg ser det skulle udregne din ”slutvares” kostpris og manuelt skrive det ind. I en op regulering skal det angives til systemet hvad kostprisen er – På samme måde når der modtages en vareleverandørfaktura.Herunder vil jeg mere overordnet samle op på hvorfor vi anvender princippet ”gennemsnitlig kostpris”

Hvorfor anvender vi gennemsnitlige kostpriser? Det er et godt spørgsmål. Det må have været vurderet da vi udbygget lagermodulet, at flere af vores kunder vil anvende det princip frem før FIFO (først ind, først ud)
Det er stadig den samme vurdering vi står med i dag. Hvis vi gik ind og ændrede kostpris princip så vil det ramme alle kunder som i dag anvender vores lagermodul – det ønsker vi ikke.

Hvorfor er der så ikke udbygget en mulighed for både gennemsnitlig kostpris og FIFO? Vi vil gerne være regnskabsprogrammet for mange men ikke for alle – det betyder, at programmet og tillægsmoduler skal være ensartet for alle kunder. Derfor ikke en mulighed for, at ændre det grundlæggende princip for kostpris i vores system.


Hvilket kostpris princip er så bedst? Det afhænger af hvordan virksomheden ønsker det.
Det kan være, at det som i din situation giver bedst mening for jer, at anvende FIFO princippet hvor den eksakte kostpris følger den eksakte vare.
På den måde ved, at lige præcis denne vare har kost xx kr. og der vil være ”forskel” på om du solgte samme varen med om du tog den til højre eller venstre.

Det kan også være gennemsnitlig kostpris som vores system anvender.
Her vil du som regel have et mere bredt overblik og kigger på hvor mange af denne vare ligger der på hylden og hvor meget har de kostet til samme à det giver den gennemsnitlige kostpris.
Der hvor gennemsnitlig kostpris for mig særligt giver god mening er fordi, at mange virksomheder med varelager kører med faste salgspriser og på den måde et bedre sammenligning ved gennemsnitlige kostpris fordi det kan aflæses mere overordnede.
Princippet tager også højde for valutakursudsving og selve håndteringen af transportomkostninger, told/gebyrer er mere simple, at lægge over kostprisen.


Hvis det i virksomheden ønskes at arbejde med FIFO princippet - så er vores system ikke bygget til det og derfor være meget begrænset hvis der anvendes vores lagermodul.
Det er ud fra regnskabshåndbogen 2016 fra PWC (side 292) et helt frit valg om hvorvidt der vælges som virksomhed, at anvende kostpris princippet FIFO eller gennemsnitlige kostpriser.


Jeg vil gerne slutte af med, at sige jeg er rigtig ærgerlig over, at du er kommet i gang med vores lagermodul med ønsket om en faktisk kostpris (FIFO) – Det kan jeg som sagt godt forstå giver flere frustrerende oplevelser så, at forsøge, at få systemet til, at virke efter ønsket. 
Det er simpelthen ikke et princip der er understøttet i vores program og ikke et vi har i sigte at implementere.

Jeg håber, at ovenstående giver dig et bedre indblik og på sin også gøre dig rustet til, at vurdere hvad du skal gøre herfra.


 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)