Hej Henrik,
Mange tak for dit indlæg og at du gør brug af vores forum.
Jeg vil meget gerne forklare hvordan vores lagermodul fungerer i forhold til varer, som endnu ikke er købt hjem. Altså når beholdningen er 0 eller sågar blevet negativ.
Oprettes en ny vare, skal man efter en ændring i sommer, angive en vejledende kostpris. Det er blevet et obligatorisk felt. Det er dog muligt at angive kr. 0. Før denne omtalte opdatering, var vejl. Kostpris ikke obligatorisk, og anførte man ikke en vejl. Kostpris, blev den sat til kr. 0.
Ved en opsætning som er tiltænkt, vil man ved et salg af en vare flytte værdien af varen (kostprisen) fra lagermodulet, og føre det på sin driftskonto for vareforbrug. Gør man dette med en vare som der endnu ikke har været et køb på, så vil systemet gøre brug af den vejledende kostpris. Hvis den værdi er 0, så flytter systemet kr. 0. Dog skal man have i mente, at der derved så ligger en kommende efterregulering.
Kort og godt betyder det, at køber du vare hjem på et senere tidspunkt, så får e-conomic altså den korrekte kostpris af vide, og vil derefter regulere dit vareforbrug til den korrekte værdi.
Ønsker man ikke dette, kan man fravælge det på varekontokortet. Vil du vide mere om de kommende efterreguleringer, kan du læse mere om det her på vores e-copedia.
Dvs. at dit vareforbrug altså vil blive reguleret til det reelle vareforbrug, såfremt du får bogført din vareleverandørfaktura.
Omkring statusdelen, efter du har solgt en nyoprettet vare, vil du have -1 på lager. Hvis din vejledende kostpris er 0, får det alligevel ikke indflydelse på finanslagerværdien.
Er der en vejledende kostpris på varen på fx 100 kr. vil lagerværdien ved en beholdning på -1 stk. rigtigt nok gå til -100 kr. At det ikke er helt godt nok ved status kan jeg godt forstå, men vi er et lagersystem som er udviklet til handelsvirksomheder som køber varer hjem og derefter sælger dem. Ved status kan det være en god ide at kontrollere om man har varer med negativ værdi eller negativ antal. Det gøres ”let” ved at tage en finanslagerværdi rapport, og herefter kan man sorterer listen på enten antal eller værdi. Så har man overblikket inden revisor skal slås med det
Jeg vil derfor meget gerne blive klogere på hvor du mener der er fejl, og hvor vi kan forbedre os.
Lad mig høre fra dig evt. som fortsættelse her på vores forum, eller pr. mail til info@e-conomic.dk