Håndtering af forskellige valuta

+1
Hej

Jeg undrer mig umiddelbart over valuta-håndtering i E-conomic. Spørgsmålet er, om jeg misser noget?!

Jeg køber i 3 valuta, dkk, eur og usd. Min grundvaluta er sat til dkk, da jeg mest sælger i dkk, 70%-30% anden valuta.) Hver eneste vare (der er +4000) købes enten i den ene valuta eller den anden. Dvs. det unikke varenummer er koblet til 1 vareleverandør, som handler i 1 valuta.

Min kostpris står i dkk pga ovenstående, og mit problem er, at købspris ikke omregnes til den relevante valuta, når varen lægges til en bestilling. Dvs. at der mangler en form for omregningssystem?! Kan det derfor passe at jeg skal taste det specifikke beløb i specifik valuta ind på selve varen i min bestilling for at varen har den rigtige pris i bestillingen, hvis det ikke er dkk?!

Jeg kommer fra Dynamics Navi, hvor det må siges at være noget mere simpelt, da en vare kan tilknyttes forskellige vareleverandører, hvor man så har defineret på leverandørkortet, hvilken valuta man handler i med dem. Og i valutasystem/koden har man så defineret omregningsfaktoren.

Er der nogen umiddelbar løsning på dette.

vh Chris
i Spørgsmål » Lager af (170 points)
opdateret af

3 Svar

Som jeg forstår din beskrivelse, mangler du at sætte den relevante valuta-kode på leverandørens kontooplysninger. Derefter foreslår systemet den rigtige valuta, når du opretter bestillinger/registrerer købsfakturaer, og du indtaster valutabeløbene og ikke DKK..

E-conomic regner med dagskursen, men du kan selv overstyre ved at angive en fast kurs pr. valuta.
Spørgsmål af (25.8k points)
Hej Chris

Mange tak for dit indlæg og dit spørgsmål.

Som Erik rigtigt skriver, så vil e-conomic omregne prisen i grundvaluta (DKK) efter dagskursen eller angivet fastkurs. Dette vil dog kun ske så længe at den givne valuta er påført bestilling/modtagelse/Vareleverandørfaktura inden du tilføjer varelinjer.

Denne proces håndteres mest hensigtsmæssigt ved, som Erik igen angiver, at sætte leverandøren til at have den aktuelle valuta som standard.

Lad os gerne høre om ovenstående hjælper dig i arbejdet med køb i valuta i e-conomic.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Spørgsmål af (34.9k points)
hej Lauris og Erik

Tak for jeres svar. Relevant valuta er (selvfølgelig) :) angivet på vareleverandør, så det er mere et spørgsmål om anderledes arbejdsgang end andre systemer, jeg har brugt. Jeg synes personligt at det er frustrerende at Economic kun interesserer sig for stk-antal ifbm. bestilling, og selve kostprishåndtering først finder sted ifbm. leverandørfaktura, da det ikke giver et overblik over bestillingsbeløb. Plus den automatiske opdatering af kostpriser slår først igennem ved leverance af varer/faktura, selvom den måske ligger 3 mdr frem i tiden. Det betyder så at jeg "manuelt" skal opdatere kostpris på varen for at få den rigtige dækningsgrad ved salget nu selvom varen først leveres senere. Mange ting er helt sikkert mere simple, men det her virker utroligt simpelt at håndtere, så det ærgrer mig.

Spørgsmålet er som sådan løst, svaret var bare mindre glædeligt :)

dbh Chris
Spørgsmål af (170 points)