PBS: Betalingsidentifikation-værdien mangler at blive udfyldt siger PBS / Nets

+3
Hej E-conomic

Jeg har efter at have talt med Rasmus (hos jer) lige lyst til at beskrive et forslag, idet flere måske kobler sig på med viden og ideer.

PBS-udvidelsen i E-conomic er jo primært skabt for at sende PBS-opkrævninger MEN MEN MEN som TotalKreditor hos PBS, laver PBS en "fallback" og sender et girokort i stedet, hvis det er sådan, at PBS-aftalen ikke eksisterer (længere). Ergo PBS når alligevel ud til folk med et girokort selvom deres PBS-aftale ikke kunne trække pengene (længere).

Det er smart men... sagen er, at når man skaber en PBS-fil via PBS-modulet i E-conomic, så udfyldes betalingsidentifikation-værdien (betalingsidenten, som PBS selv kalder det) ikke af E-conomic. Og det gør desværre, at PBS selv må skabe betalingsidentifikation-værdin til OCR-linjen på deres girokort. Jeg har fået en medarbejder hos Nets til at kigge på vores PBS fil efter at den er blevet indsendt, og hun kan se, at E-conomic ikke leverer betalingsidentifikation-værdi i PBS-filen, hvorved PBS er nødt til selv at skabe betalingsidentifikation-værdien til deres girokort.

Det gør det så pludseligt meget komplekst, fordi så har vi de klassiske girokort, som udsendes af E-conomic, hvor vi har en betalingsidentifikation som hedder faktura + 2 cifret kontrolnummer SAMT vi har betalingsidentifikationen, som PBS bliver nødt til at skabe (fordi E-conomic ikke har udfyldt den værdi i PBS-filen). PBS's betalingsidentifikation-værdi er et højt og fortløbende (og for os tilfældigt) skabt nummer, som ikke matcher med E-conomic's faktura-nummeret (plus 2 cifret kontrolnummer) og det gør, at når vi så importerer vores girokort-indbetalinger fra netbanken til E-conomic, så melder E-conomic pas ved alle dem, hvor betalingsidentifikation-værdien er skabt af PBS, fordi den selvsagt ikke kan genkende indbetalingerne (pga. PBS har måtte skabe betalingsidentifikations-nummeret).

Men det er jo helt unødvendigt, fordi det er jo E-conomic som skaber PBS-filen og godt kunne lægge betalingsidentifikation-værdien ind i PBS-filen til gavn i de tilfælde, hvor betalers PBS-aftalen ikke er der, og at der sker et "fallback" (hvis man er TotalKreditor) til at sende et girokort i stedet. I hovedparten af tilfældene, skal betalingsidentifikation-værdien aldrig anvendes, fordi PBS-trækningen sker perfekt, men i resten er det super smart, at PBS når dem alligevel med et girokort.

Hvis blot E-conomic blev udbygget til at betalingsidentifikation-værdien blev skrevet med ind i PBS-filen, når den bliver eksporteret ud fra E-conomic, så var vi fri for at skulle lave komplicerede workarounds for at kunne bruge jeres klassiske girokort sammen med PBS-girokortet. Begge dele er fede - hvorfor skal vi vælge kun at køre med en af dem.

Kort sagt: I har ifølge PBS / Nets ikke gjort brug af muligheden for at angive betalingsidentifikation-værdien selvom I godt kunne, når I eksporterer jeres PBS-filer. Feltet for betalingsidentifikation-værdien er simpelthen blankt får jeg at vide fra den Nets-medarbejder, som har undersøgt det, og derved tvinges vi ud i komplekse workarounds selvom det er unødvendigt.

Hvis I tog styringen og lagde jeres betalingsidentifikation-værdi ind i PBS-filen "in case of fallback", så kører alt på skinner.

Og lige en lille ekstra note: Som 3. parts programmør på BankConnect - www.bankconnect.dk - har vi som noget nyt hul igennem til vores kundernes bankkonti (læseadgang), idet vores integration løbende (live) sætter girokort-fakturaer til at være betalt ved blot at at tage betalingsidentifikation-værdien ind fra den "digitale kontooversigt" og tjekke om faktura-nummeret eksisterer samt passer med det 2 cifrede kontrolnummer. Jeg har blot fulgt jeres egen dokumentation og talt med en medarbejder om det tidligere hen.

Derved har vi mulighed for en mega fed løsning, hvor vores BankConnect-integration løbende (live) tjekker om folk har betalt deres Eco-girokort-fakturaer  samt også deres PBS-girokort-fakturaer (hvis E-conomic tog styringen og lagde betalingsidentifikation-værdien ind i PBS-filen). Den vil ikke behøve at skelne, fordi begge girokort-faktura-typer kører efter samme betalingsidentifikation-værdi-logik, nemlig fakturanummer + 2 cifret kontrolnummer styret af E-conomic.

Jeg ved at der i E-conomic i disse uger arbejdes på at programmere integration til BankConnect, så man er fri for at skulle importere sin bankoversigt men også - hvad som har relevans for emnet her - kan registrere girokort-indbetalingerne løbende, når de kommer ind, og udligne deres fakturaer. Kommer omtalte betalingsidentifikation ind i PBS-filen, så kan E-conomic også automatisk registrere indbetalingerne af girokort-fakturaer, som skabes af PBS i "fallback"-situationen.

Jeg har flere kunder, som har interesseret i den løsning, og I har garanteret en del kunder allerede, som også gerne vil have den løsning, når de hører at det kan lade sig gøre :-)

Vi registrerer allerede via BankConnect (som vi selv har skabt integration til) kundernes girokort-indbetalinger løbende (automatisk) i E-conomic, når pengene lander på kunderns bankkonti, men desværre kan vi ikke også registrere girokort-fakturaerne fra PBS, fordi E-conomic som sagt ikke lægger sin betalingsidentifikation ind i PBS-filen.

Jeg vil mene, at jeg kan manipulere betalingsidentifikationen ind i PBS-filen, hvis jeg gav mig selv lidt tid, men så er jeg efterhånden ret meget inde over E-conomics område og det dur heller ikke til de kunder, som har 1000 vis af abonnenter, som skal opkræves løbende. Derfor var det fedt, hvis E-conomic selv lagde betalingsidentifikation ind i PBS-filen.

Det kunne evt. laves som en option, hvor man i E-conomic vælger om man vil lade E-conomic styre om at betalingsidentifikation lægges ind i PBS-filen eller at man ikke vil, hvorved betalingsidentifikations-værdien efterlades blank (som det er i dag) og så skal man omvendt manuelt krydstjekke med filerne fra PBS (vildt uoverskueligt arbejde skal jeg hilse og sige fra eco-kunderne, som har mange abonnenter).

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

spurgt 17 Nov, 2015 i Forslag » Dimension (afdelinger) af Jens Kirk (7,980 points)
status opdateret 10 Dec, 2015 af Lauris Sørensen
Vi tilslutter os :) og lytter med hvad resultatet bliver

2 Svar

Super fed ide, dette er også meget relevant for os!
besvaret 18 Nov, 2015 Forslag af prokops (510 points)
Hej Jens

Tak for din henvendelse og undskyld at svaret har været så længe undervejs.

Det er altid vores anbefaling at man aldrig blander PBS eksport (og opkrævninger) sammen med girokort/ocr fakturaer dannet og fremsendt fra e-conomic. Eftersom betalingsidentifikationerne ikke vil blive behandlet ens.

Vi plejer derfor at opfordre vores kunder til at benytte PBS opkrævningen, hvis de alligevel har løsningen, og så udelukkende anvende denne. PBS Løsningen fungerer på den måde at de konverterer deres interne betalingsID til et kundenummer som de har aflæst fra den e-conomic eksporterede fil. Det muliggør også importen af PBS adviseringer/betalinger, og disse lander automatisk på kundenummeret.

Beløbet vil i 9 ud af 10 tilfælde, eller måske mere stemme på faktura til betaling, hvorfor en automatisk udligning efterfølgende hurtigt klarer den specifikke udligning på kunderne.

Værdien af en implementering af ovennævnte forslag vil derfor udelukkende resultere i at vores kunder kan slippe for at klikke automatisk udligning. Det er som udgangspunkt et udbytte der ikke vil være besværet værd med en betragtning af de ressourcer vi skulle bruge for at udvikle løsningen.

På nuværende tidspunkt vil vi derfor ikke arbejde videre med dette. Hører gerne dine tanker herom og håber på din forståelse af vores betragtning :)

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 10 Dec, 2015 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)
Hej Lauris

Så hvis jeg forstår dig korrekt, så kan vi alligevel godt bruge "girokort-fallback"-løsningen (at være TotalKreditor hos PBS), idet det - i stedet for fakturanummeret plus 2 cifret kontrolciffer - er debitor-nummeret som anvendes i betalingsidenten? Og at vi så i E-conomic kan køre en "automatisk udligning". Er det korrekt forstået? I så fald er det også en god løsning :-)

Men hvordan får vi debitor-nummeret ind i betalingsidenten når PBS filen skal skabes? PBS-rådgiveren, som har kigget på jeres PBS-fil, sagde, at filen IKKE indeholdt en betalingsident, hvorved de (PBS) skaber en tilfældig betalingsident de (fysiske) girokort, som de tilsender kunden (når kunden ikke har en PBS aftale).

Kan du kaste lidt lys over det? Vi har flere eco-kunder, som gerne anvende girokortudsendelser via jer samtidigt med at de er totalkreditor hos PBS. De to ting må kunne gå op i en højere enhed.

Jeg kunne personligt manipulere fakturanummeret plus kontrolcifer (eller debitornummeret) ind som betalingsidenten i PBS-filen, men det vil være et kæmpe arbejde at skulle gøre det for alle eco-kunderne løbende. Så var det nemmere at lave en API udbygning, som skabte PBS-filen, så den var korrekt. Men det kan jo så blive løsningen, hvis ovenstående ikke kan lade sig gøre.
Hej Jens

Som nævnt, så anbefaler vi altid at hvis PBS skal ind over, så lad dem om at sende girokortet, for så bliver deres interne betalingsID konverteret til et kundenummer som de kan aflæse fra filen der kommer fra e-conomic.

Så hvis du lader PBS foretage alle opkrævninger og girokort udsendelser, så kan du via indlæse adviseringerne og via Automatisk Udligning få alle fakturaerne udlignet.

Dette er ihvertfald den, tiltænkt, mest hensigtsmæssige løsning.

Mvh. Lauris
Så ved at I ikke lægger betalingsID'et ind i PBS-filen, som I skaber, så bruger PBS i stedet det debitor-nummeret, som kommer fra jer (og som indgår i PBS-filen)?
Jep, præcis.
Ahaa :-D Så det virker allerede efter hensigten. Jeg er åbenbart blot blevet misinformeret af Nets om, at PBS skaber et tilfældigt betalingsID på girokortet (hvis det ikke er angivet i PBS-filen fra jer).

Tilfældigt er det så ikke lige, når det er debitor nummeret fra jer (og derved kan vi alligevel registrere girokort-indbetalingen i E-conomic).
Hej Lauris

Bekræft lige en ekstra gang, at E-conomic med 100% sikkerhed kan bruges på omtalte måde, så jeg kan sætte vores eco-kunder i gang som TotalKreditor'er hos PBS uden at de løber ind i andet manuel arbejde end at de skal ind og klikke på "Automatisk udligning"? :-)
Hej igen Lauris

Vores bogholder siger, at betalingsID'et IKKE stemmer noget kundenr.

Her er hvad vi får ind som girokort betaling via PBS:
FI-INDB. 0000002909842607

Det stemmer ikke med noget vi kan se. Så PBS / Nets har alligevel ret. De skaber bare et tilfældigt nummer, idet E-conomic ikke har angivet noget girokort-nummer i PBS-filen.
Hej Jens

BetalingsID'et bliver ikke magen til e-conomics. nets vil påføre deres egen FI kode, ved brug i en PBS adviseringsfil til import i e-conomic vil nets lave en reference til kundenummeret fra de eksportfiler der er lavet i e-conomic og importeret hos nets.

Derfor vil PBS adviseringen kunne genkende kundenumrene og referere til disse i adviseringsimporten.

Så nej intet gironummer, men et kundenummer.