Import af afdelingskoder/ekstra koder

+1
Hej,

Jeg har et forslag som jeg tror kan blive aktuelt for mange virksomheder.

Forslaget går på, at man burde have mulighed for at indlæse ekstra felter ind i sin kontoplan efter man har indlæst kontoplanen 1 gang før.

Praksis i dag uden afdelinger:

Man indlæser kontoplan jf. Importskabelon fra e-conomic -> Kontoplan er indlæst med alle koder osv man har brug for på dette tidspunkt.

Senere finder man så "desværre" ud af, at man har behov for afdelingskoder i sit regnskab -> Her tænker man så følgende - I stedet for at redigere alt manuelt, så eksporterer jeg bare den nuværende kontoplan ud til excel for herefter at indsætte afdelingskoder, for så at indlæse kontoplanen på ny til e-conomic. Det kan man også godt, men den æder bare ikke de nye data der er kommet i afdelings feltet, det gør den kun hvis man sletter kontoen og det kan man ikke, såfremt denne konto indeholder posteringer.

Det optimale ville være følgende:

En ekstra knap der hedder opdater kontoplan, hvor man eksepelvis kan tilføje afdelingskoder, momskoder mv. Altså en funktion ekstra, der gør det muligt at opdatere eventuelt tomme felter eller opdatere nuværende felter.
lukket
i Forslag » Dimension (afdelinger) af (200 points)
status opdateret af
Jeg har længe savnet muligheden for at kunne opdatere kontoplanen. Import/opdatering af kontoplan har ikke rigtig fuld med udviklingen i resten af e-conomic.

Man kunne jo bruge samme metode som når man importerer fx varer - altså at man selv kan vælge hvilken kolonne de forskellige informationer kommer i og der er mulighed for at sætte flueben i "Opdater eksisterende"

Jeg har oplevet at flere kunder finder ud af at de gerne vil bruge fx nøgletalskoder. Der er meget besværligt at skulle ind på hver enkelt konto og sætte koden på.
Kunne man eksportere kontoplanen - rette/tilføje i Excel - og så importere/opdatere igen så ville det være let at tilpasse kontoplanen til evt nye behov

I forbindelse med ibrugtagning af afdelingskoder støder jeg tit på udfordringen at man gerne vil tvinge en afdeling på så man er sikker på der bliver taget stilling til at man nu skal huske at vælge afdeling. En mulighed for at opdatere/importere feltet tvungen afdeling vil her give god mening.
Hej Mzn og Rene :)

Jeg kan godt forstå behovet for at kunne importere afdelinger i i kontoplanen, og jeg tilslutter mig også undren over, at importen ikke fungere ligesom de andre.

Derfor spurgte jeg en tekniker, hvorfor at dette kunne være.
Grunden til, at denne import fungerer anderledes end de andre er, at det er en udgave, der er lavet før de andre.
Vi vil gerne med tiden kigge på, at denne skal laves om, men det bliver ikke lige nu.
Det betyder jeg smider ideen over i vores idebank, hvor vi gemmer gode ideer til fremtiden.

Derfor vil jeg for nu sætte forslaget som implementeres ikke, men som sagt er ideen ikke kastet væk. Det bliver bare ikke lige nu :)

1 Svar

 
Bedste svar
Hej mzn

Tusind tak for dit indlæg og det fine forslag.

Jeg kan naturligvis ikke afvise at dette forslag giver mening, da det ville give muligheden for at påføre afdelingskoder på kontoplanen på en mere hensigtsmæssig måde end den nuværende.

For nuværende virker funktionaliteten udelukkende hvis du allerede er klar over at du skal have afdelinger på ved aftalens start - og det tror jeg er de færreste der er så fremsynede.

Jeg vil derfor tage forslaget med videre og se hvad vi kan gøre for at gøre kontoplan importen mere dynamisk i forbindelse med opdatering mv.

Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (34.9k points)
valgt som bedste svar af
NEJ og atter nej.

Afdeling er tænkt som en funktion/facilitet, hvor man kan arbejde i en ukompliceret kontoplan.
Jeg har set eksempler på, at man f.eks. anvender afdelinger til at styre en række firmabiler, hvor man hele tiden dublerer den enkelte omkostningskonto, så hvis man f.eks. har 5 omkostningskonti til at styre og få overblik over det enkelte køretøj, og man har 50 biler, så sidder man pludselig med 250 konti, og det hele bliver totalt uoverskueligt.
Afdeling er derfor tænkt som en specifikation af den enkelte omkostningskonto, så man i kontoplanen kun har 5 konti, men hvor man så konterer den enkelte postering med en afdelingsbetegnelse og derefter kan lave udtræk pr. bil.
Det er intelligent tænkt, men ovenstående "Overvejes" er at misbruge systemet og manglende forståelse for, hvad der blev tænkt tilbage i firserne.
Til dels enig

Der kan sagtens være nogle konti der skal have default afdeling, fordi hoveddelen af posteringerne på denne konto lander på den aktuelle afdeling.

Dette er allerede muligt hvis man importerer kontoplanen ind i en tom aftale.
Den opdaterer dog ikke hvis der allerede eksisterer en kontoplan.

Så små tweaks her - ingen flowbrydende ændringer.

Mvh. Lauris