Bevar original-PDF ved indscannede bilag

+2
Hej!

Når man sender en PDF-fil til indscanningsmodulet, bliver den oprindelige fil (med tekst) åbenbart konverteret til et billede. Det gør at man ikke kan åbne eller gemme den bagefter og så kopiere eller søge efter tekst, hvilket jo er en af fiduserne med PDF-formatet.

Da denne konvertering jo er en (eller flere) ekstra processer i forhold til at bare gemme dem ligesom de er, vil jeg foreslå at de bare bliver geme i originalformat, så de også kan bruges til andet bagefter.

En mulig fremtidig funktion, hvis dette blev implementeret, kunne være muligheden at søge i alle bilag (varer og serienumre er et par konkrete eksempler på hvad man kan bruge det til).

En omvendt funktion som jo selvfølgelig vil kræve meget mere og som dette forslag egentlig ikke går på, jeg vil blot nævne det, er at bilag indsendt som billeder bliver konverteret til tekst, dvs. OCR. Jeg kan se at det også er foreslået her: http://forum.e-conomic.dk/670/ocr-pa-alle-bilag

Men mit forslag om at bare beholde den funktionalitet (original-PDF) som allerede findes kræver ikke noget som jeg ser det, blot at I fjerner konverteringen af tekst-PDF-filer til billed-PDF.

 

Med venlig hilsen

Patrik Näsfors
i Forslag » Bilagshåndtering af (140 points)
status opdateret af

3 Svar

Hej

Jeg vil meget gerne støtte et forslag om at alle filer, som uploades, gemmes bit for bit helt uforandret. I mine øjne er det helt tåbeligt, at e-conomic konverterer filerne.

Ud over det nævnte tab af søgemulighed ar der også to store ulemper ved den nuværende fremgangsmåde, som i mine øjne slet ikke i kvalitet lever op til den høje pris:

1) Bilagene ville blive gemt i den oprindelige opløsning. Som det er nu, ødelægger e-conomic konsekvent ethvert bilag, som bliver uploadet. Hvis ikke det oprindelige bilag er skannet i rigtig god kvalitet, bliver det nærmest ulæseligt af af komme igennem e-conomics kværn.

2) E-conomic (og især vi brugere!) ville være helt fri for alle de tåbelige, tekniske problemer med konvertering, som har generet mig rigtig meget. Helt og aldeles almindelige PDF-filer, dannet med helt og aldeles autoriseret Adobe-software, har fejlet enormt meget ved upload i meget lang tid.

Jeg bruger et regnskabssystem, som Det Danske Spejderkorps stiller gratis til rådighed for alle grupper i korpset. Det er udviklet af cBrain, og det har et indskanningsmodul som i kvalitet langt, langt overstiger modulet i e-conomic. Jeg er rigtig ærgerlig over, at jeg ikke kan bruge dette fremragende system udenfor spejderkorpset, men er tvunget ind i et dyrt og ikke særlig velfungerende system som e.-conomic.
Forslag af (220 points)

Hej Patrik

Mange tak for dit forslag og også tak til cda for den efterfølgende kommentar smiley
Jeg kan godt se ideen i, at den originale fil bliver gemt og du herved bibeholder de muligheder der er i PDF formatet i forhold til. f.eks. søgning, som du nævner.

Jeg vil gerne tage dit forslag med videre til vores forum møde, så vil det blive vurderet og vores teknikkere vil komme med deres input om dette kan lade sig gøre og hvor stor en omlægning af den nuværende funktion det vil være i forhold til de knappe ressourcer vi ligger inde med.

Jeg vil opdatere indlægget når vi har haft det oppe, at vende på vores møde.
Endnu engang mange tak for dit forslag smiley


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (29.9k points)
Hej Camilla!

Tak for svaret og fordi I vil se på forslaget. Jeg ser frem til at høre fra jer :-)

Med venlig hilsen
Patrik Näsfors
"Knappe ressourcer vi ligger inde med." det må da være en joke.
Hej Steen

Udviklingen er "knappe ressourcer" eller prioriteringer om man vil.

Andre:
Udviklingen har nu prioriteret dette, og lige så snart der er noget nærmere dato, deler jeg straks.
Det lyder godt, så det var skønt at høre!
Hej Patrik

Vi har nu haft dit indlæg oppe, at vende til vores møde og jeg kan komme med den glædelige nyhed at vi har valgt det skal tages med videre i udviklingsprocessen og går alt, som forventet vil det blive implementeret i e-conomic.

Jeg vil fortsat opdatere indlægget herinde :)
Super, glæder mig til implementeringen :-)
Hej Camilla
Hvordan ser det ud med dette? Er det fordi det ér implementeret, at der opstår problemer med pdf'er med ren tekst? Alt hvad der printes via "Microsoft Print to Pdf" på min Windows 10 maskine bliver ødelagt og ulæseligt, når jeg vedhæfter det i e-conomic.

Håber du kan hjælpe.
Hej Bod.
Jeg tillader mig, at svare på dit spørgsmål her på dette indlæg.

Det du beskriver er ikke samme situation som dette forumindlæg da det her handler om vores tillægsmodul "indscanning" og måden programmet behandler PDF filen i indscanning.

Det er rigtigt, at det ikke er muligt, at printe fra e-conomic hvis du anvender Microsofts nye browser (Egde) som er med i opdateringen til Windows 10. Det skyldes, at denne nye browser behandler disse dokumenter anderledes og egentlig åbner det som et billede.
Vi er heller ikke kombatibel til denne browser så du vil også kunne opleve andre fejl forskellige steder i systemet.
Jeg vil derfor anbefale, at du indstallere Google Chrome eller Mozilla Firefox og bruger en af disse browsere til, at gå på internettet. Det er også min oplevelse, at de arbejder hurtigere.

Jeg håber, at det hjælper dig videre.
Hvis du stadig har problemerne må du endelig kontakte os igen.

Rigtig god dag
De bedste hilsner
Andreas Polk  e-conomic support

Hej Patrik samt alle andre som måske kigger med smiley
Jeg vil her give en endelig opdatering på indlægget så har været længe undervejs.

Det er sådan nu, at indscanningsmodulet er blevet opdateret op til flere gange siden forslagets start og nu vises indscannede bilag i små billeder for, at give det store overblik og hvis det ønskes, at få den vist i "PDF" så kan du trykke på et af siderne og få det i PDF format - her får du så hele dokumentet.

Som jeg ser det er forslaget gennemført og derfor vælger jeg, at ændre indlægget til, at være det - for god ordens skyld.

Rigtig god weekend og glædelig jul smiley


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)