forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Kassekredit aktiv eller passiv??

0
Jeg har en bankkonto som også er en kassekredit, og når jeg bogføre på denne gør jeg det på konto 6750 Kassekredit under Gæld i passiver. Her bogføre jeg alle posteringer vedr banken, feks køb og salg.

Men nu har jeg fået af vide at konto 6750 kun må anvendes hvis saldoen er negativ, og det er den ikke særlig, ofte er det kun en kort periode på et par dage at den står i minus.

Kan det virkelig passe at hvergang saldoen er positiv så skal den flyttes op på konto 5820 Bankkonto, og når den så i en periode er negativ skal saldoen flyttes ned på konto 6750 igen, det lyder jo helt forkert.

På den måde bliver det jo svært at få bankafstemning til at stemme når jeg anvender Bankafstemning i E-conomic, idet bankkontoen og kassekreditten er en og samme konto, vil der jo ikke være nogen postering i den fil jeg indlæser fra banken.
spurgt 29 Nov, 2014 i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af mmalling (910 points)

1 Svar

Hej

Det gør ingen forskel så længe at  det kun er i forbindelse med bogføringen. Når der skal laves regnskab, så skal den stå rigtigt. Men ellers så er du, som du selv siger, nødt til at lade den stå et sted, ellers kan den ikke afstemmes.

Med venlig hilsen Anders Bærentzen registreret revisor Din Revisor ApS dinrevisor.net ab@dinrevisor.net 50 50 34 60
besvaret 1 Dec, 2014 Bogføringshjælp af Anders Bærentzen (5,640 points)
Det vil sige at ved årsafslutningen skal den flyttes til passiver hvis saldoen er negativ og til aktiver hvis den er positiv, og så flyttes igen året efter.
Lige præcis, og ellers bør du ikke flytte på den.
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”

Hvad kan du i Bogføringshjælp

Her kan du stille spørgsmål, som er direkte relateret til din bogføring.

Er du på udkig efter en revisor eller bogholder, kan du finde hjælp i listen over revisorer og bogholdere.