forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Jeg synes, at en lav prioritering er i orden, men ...

+1

... e-conomics tilgang her er et rigtigt godt eksempel på, hvorfor implementeringen af det nye design har været ringe og utilfredsstillende.

 

Normalt når man laver nyt design i den her kaliber, så bruger man store ressourcer på at studere brugernes adfærd og teste med ægte brugere. Det ser for mig ikke ud som om, at e-conomic er særlig tæt på en god forståelse af brugeradfærd og funktionalitet her.

 

Når man har læst nogle af de overdrevet glade mails fra e-conomic, mener jeg, at nogle af de, i øvrigt velvalgte, mantraer har været:

 

  • Bedre overblik
    (eksempel på shift+enter)
  • Færre tastetryk

 

I denne sag, som vedrører tidsregistrerings billedet under projektstyring, er det gået lige modsat:

 

  • Jeg har mindre overblik over dagens registreringer, da de er i et lille vindue, hvor jeg ser 1-3 linjer.
  • Jeg skal bruge et tastetryk mere end før.

 

Det sidste er i øvrigt interesant, fordi dette problem er opstået, fordi der ændret i feltrækkefølgen. Før skrev man projekt og aktivitet først. Nu skriver man tid først, og aktivitet kommer sidst, hvilket giver problemet.

 

Jeg ville tro, at hvis man er i en professionel designproces, så er den slags ændringer udtryk for meget bevidste valg, som tjener et formål. Jeg kan ikke se, at det skulle være tilfældet her.

 

Det koster i hvert fald et ekstra tastetryk for mig.

 

/Bent Kroghly

spurgt 14 Sep, 2014 i Forslag » Projektstyring af Bent Kroghly (960 points)
opdateret 9 Okt, 2014 af Bent Kroghly
Jeg må hellere bemærke, at dette indlæg skulle have været knyttet sammen med mit indlæg: "Når e-conomic alligevel skal reparere tidsregistreringsbilledet".

Jeg kan ikke se sammenknytningen.

Tilsvarende synes jeg heller ikke, at linjeskift fra redigeringsudgaven af indlægget kommer med over i det publicerede indlæg.

Det koster jo lidt på indtrykket.

/Bent Kroghly

1 Svar

Hej Bent,

 

mange tak for din feedback og dit engagement - det sætter vi pris på.

 

Jeg kan se du før har givet os feedback på processen i forhold til implementeringen af ny e-conomic, som min kollega Christian har givet respons på. Jeg tillader mig derfor at fokusere mere på vores tidligere diskussion omkring tidsregistreringsbilledet, hvilken du også refererer til i dette indlæg.

 

Vi har rigtig mange projektkunder der, når de opretter tidsregistreringer for deres medarbejdere, vælger at skrive i beskrivelsesfeltet - og når man redigerer tekst i et felt beregnet kun til tekst, så er det kotyme, at Enter-knappen er programmeret til linjeskift. Dette er det i Word, og stort set alle andre tekstredigeringsprogrammer. Derfor vil det være en kæmpe risiko for os, at ændre Enter til en bekræftelse af teksten der allerede står i beskrivelsen. Folk vil trykke Enter og tro at de skifter linje, og skal dermed tilbage og redigere i tidsregistreringen - dette duer naturligvis ikke.

Ligeledes tænker jeg på det gennemgående arbejdsflow i hele e-conomic. Tekstfelterne skifter linje ved Enterskift, og dette skulle gerne være gennemgående i hele programmet - det skal helst ikke ændres fra modul til modul - det må vi naturligvis også overveje.

 

En anden måde at gøre det på ville måske være, at Shift+Enter i Beskrivelsesfeltet skulle aktivere Gem & Ny i oprettelsen - men da er vi igen tilbage ved, at TAB+Enter vil resultere i samme funktionalitet.

 

Derfor kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre, hvordan denne knap skulle fungere, hvis vi udelukker, at shift+enter skulle være løsningen på problematikken.

 

Håber at høre fra dig og med ønsket om en god aften,

Med venlig hilsen

Jannik Nielsen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 8 Okt, 2014 Forslag af JannikN (1,320 points)
Hej Jannik,

Jeg er ikke religiøs med hensyn til brug af enter eller shift+enter.

Når jeg mener, at shift+enter er mest naturlig her, er det fordi, at det er en funktion, der suspenderer en mere overordnet enter-funktion.

Se eksempel på punktliste i mit nu redigerede originale indlæg. Her er den overordnede funktion linjeskift + nyt punkt. Med shift+enter har jeg indsat ny linje uden punkt, fordi den nye linje skal høre sammen med forrige punkt/linje.

Personligt finder jeg det i øvrigt usædvanligt at indføre linjeskift i teksten til en tidsregistrering.

Bortset fra det, så mener jeg, at det ægte problem her er, at ved tidsregistrering ender man ved opdatering af tekst, og så er man nødt til at tabulere en ekstra gang for at godkende registreringen med enter.

Den hurtige løsning er at ændre på felternes rækkefølge, så tekstfeltet ikke ligger sidst.
overvejes× 107
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”