forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Oprettelse af abonnement, forskellige fejl / quirks

+1
Hej,

Når man opretter et abonnement, så har man to muligheder for at gøre dette. Enten under kunden eller under abonnement.

Såfremt man gør det under kunden, så bliver slut dato ikke automatisk udfyldt.

Såfremt man gør det under abonnement, så virker "Deres ref." ikke.

Hvis man bruger indstillingen med at slå tekst og beskrivelse sammen, for produkt linier, så virker dette ikke korrekt for abonnement. Hvorfor man skal ind og redigere den enkelte faktura, og vælge produktet igen! Det er helt godnat.

Såfremt man ønsker at give rabat, så kan dette kun angives i procenter, medmindre man går ind og tilføjer en ekstra ordre linie, kaldet rabat med en negativ pris. Dette virker også skævt og burde kunne håndteres anderledes. F.eks. kunne I automatisk tilføje en rabat linie/beregning på fakturaen hvis man vælger at indtaste en "Særpris".

For at være helt ærlig, så virker jeres abonnementsmodul ikke helt finpudset og jeg synes det er temmeligt tungt at arbejde med. Vi skulle gerne op og håndtere en anselig mængde abonnementer, når vi gør det, så kommer vi ikke til at bruge E-conomic til at styre det direkte, medmindre I laver væsentlige forbedringer.

Med venlig hilsen

Thomas
spurgt 8 Aug, 2014 i Forslag » Abonnement af Thokri (430 points)

5 Svar

Hej Thomas,

Slutdato, når der oprettes via kunden: Dét har du ret i - det får vi selvfølgelig rettet, beklager!

Deres ref., når der oprettes via abonnement: Hvordan oplever du, at det ikke virker? Jeg får da fint lov at vælge en Deres ref., når jeg først har valgt kunden? Aah - du forventer måske, at den automatisk foreslår dén Deres ref., der står på selve kunden? Dét kunne man godt argumentere for, ville være et bedre 'default', ja - man kan jo altid rette det, hvis man vil fravige det på det specifikke abonnement.

Hvad oplever du af problem ift. at slå varetekst og beskrivelse sammen? Der var et problem for over en måned siden, som blev rettet - og jeg har netop prøvet det igen, både med "Navn" og "Navn + beskrivelse" valgt i kundeopsætningen - her foresloges korrekt hhv. navn og navn + beskrivelse, når jeg valgte en vare.

Rabat i beløb, frem for procent, har været oppe at vende før - ikke specifikt for abonnement, men ifm. fakturering i det hele taget. Jeg er sådan set enig i, at det ikke er synderlig hensigtsmæssigt at skulle lave en særskilt rabat-linje (medmindre, naturligvis, man gerne vil _kontere_ rabatten særskilt). For nærværende er workaround'et dog at modregne rabatten direkte i prisen, eller manuelt omregne den til procent, ifald du gerne vil tydeliggøre, at der er givet rabat - igen: Uanset, om det vedrører abonnementsfakturaer eller andre fakturaer.

 

Mvh.

Christian Estrup

Development Director

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

besvaret 8 Aug, 2014 Forslag af Christian Estrup (19,310 points)
Hej Christian,

Mht. "Deres ref", så er det kun et problem, når du opretter abonnementet under "Abonnementer", under "Kunder" fungerer det fint. Dog bemærkede jeg lige, at det er kun er et lokalt problem på siden, dvs. der kommer ikke noget søge resultaltet, så du kan ikke se hvem "Deres ref." er. Men "Deres ref" kommer korrekt med på fakturaen. Det er testet i IE11. Det fungerer som nævnt korrekt under "Kunder" (med der fungerer slut dato ikke).

Det med at beskrivelsen ikke kommer med, er stadig et problem. Prøv at oprette et abonnement, hvor der også er en beskrivelse. Så vil du se at beskrivelsen ikke automatisk kommer med på fakturaen. Men hvis du vælger at redigere fakturaen, og tilføjer produktet manuelt igen, så kommer beskrivelsenkorrekt med, sammen titlen. Jeg har også haft en chat med jeres support i fredags om dette, de bekræftede denne uhensigtmæssighed og lovede at det ville blive smidt på jeres bug liste.

Med venlig hilsen

Thomas
besvaret 12 Aug, 2014 Forslag af Thokri (430 points)
Hej Thomas,

Efter at have set korrespondencen, du havde med min kollega, tænker jeg, at du måske først har ændret indstillingen i debitoropsætningen, EFTER at du tilføjede varelinjen til selve abonnementet?

Altså et flow i denne stil:

1. Debitoropsætning er sat til kun at foreslå varens navn
2. Varelinje tilføjes på abonnement. Linjens tekst foreslås som varens navn - dét lader du være.
3. Debitoropsætning ændres til at foreslå både navn og beskrivelse
4. Abonnementskørsel laves - her tages teksten fra abonnementets varelinjer. Hvor de jo ikke nødvendigvis behøver være identiske med varens navn og evt. beskrivelse (som du i øvrigt kan have ændret, siden abonnements-linjen blev lavet - bare for at tilføje en yderligere dimension :-))

Den tekst, der kommer på varelinjerne på fakturaerne, kommer således fra varelinjerne på abonnementet. Og når sidstnævnte oprettes, respekterer den indstillingen i debitoropsætningen.

Med andre ord burde det virke, hvis linjerne på selve abonnementet oprettes, mens debitoropsætningen er sat til at foreslå både varens navn og beskrivelse (og du i øvrigt ikke manuelt overstyrer dette forslag, inden du gemmer linjen på abonnementet :-))


Mvh.
Hej Christian,

Det har du ganske givet ret i, så det vil jeg prøve at lave om.

Men nu løber jeg så ind i et nyt problem, som jeg havde glemt at rapportere.

Beskrivelsen for et abonnement er kun på en linie, ikke et stort tekstfelt til flere linier, ligesom for et "normalt" produkt.

Så det løser faktisk ikke rigtigt mit problem.

Med venlig hilsen

Thomas
besvaret 12 Aug, 2014 Forslag af Thokri (430 points)
Hej Christian,

Der var jeg lidt hurtig, den ignorer jo pænt beskrivelsen i abonnement og nupper den fra produktet i stedet for. Så det kan godt bruges.

Tusind tak for det.

Så er der kun det med "Deres ref." og "Slut dato". Samt selvfølgelig rabatten.

Med venlig hilsen

Thomas
besvaret 12 Aug, 2014 Forslag af Thokri (430 points)
Hej Thomas,

Jeg er glad for, at du fik løst det med beskrivelsen.

Fsva. "Deres ref." læser jeg vist totalt forbi dig - hvis jeg:

1. Går til "Abonnementer"
2. Klikker på "Abonnenter"
3. Opretter ny
4. Vælger kunde
5. Prøver at vælge en kontakt som "Deres ref."

- Så får jeg fint en liste frem over kontaktpersoner på den under (4) valgte kunde.

Hvor misforstår jeg dig? (og beklager stærkt for samme :-()


Mvh.
Hej Christian,

:)

Ja, og nu har jeg regnet ud hvorfor.

Hvis du taster kundenummeret, trykker tab og så indtaster nummeret på kontaktpersonen, så kommer listen ikke, og den forbliver tom, hvis du trykket på søgefunktionen.

Hvis du prøver samme fremgangsmåde under Kunder og tilføjer abonnementet der, så virker det fint at indtaste nummeret på "Deres ref". Faktisk kan du skrive navnet og den søger automatisk.

Så ja, hvis du ikke indtaster noget og blot trykker på søgefunktionaliteten, så virker det næsten som det skal under Abonnement, jeg kan nu bedre lide funktionaliteten under Kunder, men så mangler jeg slut datoen.

Med venlig hilsen

Thomas
besvaret 12 Aug, 2014 Forslag af Thokri (430 points)
Hej Thomas,

Hvis jeg - med udgangspunkt i ovenstående flow, altså startende fra Abonnementer - skriver kundenummer og trykker TAB, kan jeg nu fint få de tilhørende kontaktpersoner frem; både ved at skrive navn eller nummer i feltet (her fremkommer forslag også automatisk) og ved at fremkalde søgevinduet.

Jeg kan heller ikke umiddelbart se, at der skulle være browser-specifikke problemer med dette.

Er jeg blevet små-blind eller dårlig til at læse på mine gamle dage (hvilket bestemt er en mulighed :-))?

Mvh.
i gang× 4
løst× 105
besvaret× 258
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.