forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Rettelse af leverede varer

+1
Jeg er forholdsvis ny i Economic, har tilkøbt Lagerfunktion for følgesedlernes skyld, men er dybt forundret over så uflexibel den er.

Man skal i hvert fald ikke lave en fejl, for så fanger bordet! :(

Jeg synes der mangler en mulighed for at rette i leverede varer - uden at skulle kopiere ordre, "fakturere" kunden, "krediterer" kunden og "levere ordrer" på ny...

Mange hilsner

 

CBreinholt
spurgt 29 Jul, 2014 i Forslag » Lager af Cbreinholt (220 points)
status opdateret 30 Jul, 2014 af Lauris Sørensen

1 Svar

Hej Cbreinholt

Tak for din henvendelse.

På nogle punkter kan jeg godt være enig med dig i at e-conomic er en anelse ufleksibel på nogle punkter. Det skyldes dog ofte at der er nogle funktioner der skal tilgodeses. I dette tilfælde er der tale om styringen af antal i din lagerbeholdning. Når du udskriver en følgeseddel, så bliver dine varer trukket ud af lageret, således du ikke kommer til at lave nye ordrer med varer du ikke har til rådighed.

Ydermere bliver denne følgeseddel lagt i "Følgeseddelarkivet" således at man kan følge varerne fra start til slut. Dette vanskeliggør processen med at tilbageføre det bogførte yderligere, men tillader dig samtidig at genfinde den historik der foreligger.

Det er korrekt at der ikke findes en måde at tilbageføre denne funktion på, foruden at køre "flowet" færdigt, altså få faktureret varerne og så kreditere dem igen. Denne løsning bidrager til at fejlmarginen, både i det programtekniske(automatiske) og i det manuelle når man laver rettelsen, er væsentligt nedsat.

Jeg er som sagt enig i at dette er relativt ufleksibelt, men det er, som du selv siger, heldigvis kun i de tilfælde hvor man har lavet en fejl, og reelt kun i de tilfælde hvor man har leveret for lidt, der kan altid leveres mere/flere, på samme ordre.

Så for nuværende er det ikke er noget der vil blive prioriteret at implementere, da der findes en workaround og at funktionen udelukkende vil bero på fejlrettelser.
I øvrigt vil jeg lige tilføje, at hvis du valgte lagermodulet udelukkende for at få følgesedler, så har vi jo også følgende workaround til Følgesedler uden lagerstyring der måske kunne være interessant smiley


Med venlig hilsen

Lauris Sørensen

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 30 Jul, 2014 Forslag af Lauris Sørensen (34,900 points)
opdateret 30 Jul, 2014 af Lauris Sørensen
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”