Moms på varelinjer

+1
Mulighed for at ændre moms på hver varelinje.
Her tænker jeg om varen skal pålægges moms eller ej. Mindes lidt funktionen var der i en af de tidligere versioner af e-conomic

Det bliver lidt en nødvendig funktion med de nye momsregler omkring omvendt betalingspligt som IT branchen bliver pålagt her d. 1/7-2014

Med venlig hlisen
Kenneth Melgaard

Melgaard's IT
http://www.melgaards-it.dk
i Forslag » Salg af (170 points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Kenneth

Mange tak for dit indlæg :)
Det der bestemmer hvilken moms der er på en vare, er den varegruppe og herunder kontoopsætning der er på den enkelte vare.
Derfor skal der ind og ændres på dette og du vil evt. skulle oprettes nye vare med den korrekt opsatte varegruppe, så der derved også kommer den rigtige moms med på fakturaen. Dette vil skulle ske inden de oprettes, som en fakturalinje. 

De ny momsregler vil vi selvfølgelig også være ajour med. På købssiden vil der derfor blive oprettet de korrekte typer er momskonti, med den korrekte trækprocent og disse vil blive en del af programmet inden den 1/7 2014 og vil også blive meldt ud. :)


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (29.9k points)
Tak for information
Tak for information, jeg kan godt se at der er en felt under varegrupper som hedder "indland uden moms" Og det ser ud til at det løser problemet. Jeg har nu fået oprettet alle de kontoer som er nødvendige til alle vores varegrupper og hvis vi vælger funktionen "Indland uden moms" ved oprettelse af fakturaen bliver der ikke pålagt moms på de pågældende varer som er på fakturaen.
.
Det er super at i får styr på dette på købsiden inden d. 1/7 2014. Det er det sidste vi mangler så har vi vidst styr på håndtering af de nye momsregler. :)

Igen mange tak for informationen, fortsat god dag.

Med venlig hlisen
Kenneth Melgaard

Melgaard's IT
http://www.melgaards-it.dk
Men Camilla,

Problemet løses ikke ved at gøre det på varegruppen, for så vil det være Debitor bestemt om varene er momsbelagt eller ej.

Udfordringen er jo at når det er b2b salg, så kan det være forskelligt omdet er den ene eller anden type på varelinjerne.

Dvs.

Varenr: CPU01 - Fakturering af CPU 50,- ( uden moms )
Varenr: HD01 - Fakturering af Harddisk - 50,- (moms tilllæges )
Moms udgør 12,50

Ialt til betaling
112,5

Hvordan ville du styre dette, samt synliggøre for kunden hvordan dette ser ud ?
hej kaspers

jeg kan godt se hvad du mener også lidt det jeg foreslog til at starte med. Men jeg kan også godt se nu her hvor jeg har kigget på det, så kan det godt være svært at håndtere moms på hver varelinje og kan også godt være lidt uigennemskuelig for vores erhvervs kunder at se hvilke varer der er moms på og hvilke der ikke er.

På vores fakturaer vises alle beløber Ekskl. moms og momsen bliver lagt på hele fakturaen til sidst.

Den løsning jeg er kommet frem til er at vi i fremtiden må oprette en faktura med de varer som skal være uden moms og en faktura med de varer som skal være med moms på. Det giver lidt ekstra arbejde ved fakturering men det kan vi her hos Melgaard's IT godt leve med.

Med venlig hlisen
Kenneth Melgaard

Melgaard's IT
http://www.melgaards-it.dk

Hej Kenneth og Kaspers

Jeg vil her give jer lidt information omkring de nye momsregler i forhold til omvendt betalingsbetingelse, der er trådt i kraft.

Vi har i den forbindelse omrettet artikler i vores e-copedia der går ind og giver en forklaring omkring omvendt betalingspligt.
Derudover, kan jeg også henvise til dette blog indlæg.

Har du/i spørgsmål, er i altid velkommen til at kontakte supporten på 88204840.

Endnu engang mange tak for indlægget smiley


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (29.9k points)