Valg/skift af Indscanningskategori ved eller efter overfør bilag

0
Jeg undrer mig over at der ikke er andre der har stillet spørgsmål til indscanningskategorier.

 

Det virker såmænd fint med at overføre bilag via mail. Men det er som om de kategorier er fuldkommen ligegyldige, de kan ikke vælges eller skiftes til. Det ville da være dejligt hvis jeg kunne kategorisere mine indscannede bilag.

Lige nu ender alt i Driftskonto, bankudtog (første kategori).

Evt kunne den ta kategori fra første tal i emnefeltet, ved overførsler fra mail.

Er det mig, der helt har misforstået hvad de kategorier skal bruges til? Det virker for mig som en praktisk måde at gruppere bilag på, men når man ikke kan flytte ubehandlede til andre kategorier er det lidt irriterende at ha dem hængende.

 

-- Frank
i Spørgsmål » Bilagshåndtering af (190 points)
opdateret af

1 Svar

Hej Frank

Tak for dit spørgsmål.

Idéen med kategorierne er tiltænkt når bilagene skal Arkiveres og derved ikke længere ligge i Ubehandlede så man kan holde styr på de bilag som man ikke lige skal bruge med det samme.

Det vil betyde at ændrer du Status til Arkivér, så er det muligt at ændrer i Kategorien - derefter kan man faktisk sætte Status tilbage til Ubehandlede hvis man ikke vil flytte det pågældende bilag til Arkivet, også vil den låse sig fast på den kategori man netop har sat den til.

Så Kategorierne er egetnlig tiltænkt at de skal bruges i forbindelse med Arkivering, men med dette lille work-around, kan de også bruges til de ubehandlede.

Med venlig hilsen

Philip Kofod-Nielsen

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (17.7k points)
Det er næsten korrekt.
Jeg kan ændre status til arkiver, så kan jeg ændre fra kategorien fra "Driftkonto" til "Betalt via Erhvervskonto", derefter ændrer jeg status tilbage til ubehandlet. Fint nok. Den har nu også den nye kategori stående.

Trykker jeg udfør og genåbner bilaget, så har den dog ignoreret ændringen og er tilbage på "Driftkonto" eller hvad der nu lige ligger som kategori 1.

Jeg accepterer at det felt ikke findes for at få min indre ordenssans tilfredsstillet. Så det bliver bogholderen der kommer til at rode rundt i alle de bilag vi fører ind i systemt.