Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Kun een kostpris - et problem - Ønsker pris på aktiviteter

+1
Håndværksvirksomhed med timelønnede medarbejdere !

Medarbejdernes salgs- og kostpris knytter sig til medarbejderen og kan kun have en aktuel værdi.

Jeg  har timelønnede mardarbejdere, og registrere alle Deres timer dvs 37 pr. uge, uansat om de har arbejdet, været syge, holdt barsel, holdt fri uden løn, feriefridag osv. for at sikre at der er styr på alt - intet glemt, ingen tastefejl.

Jeg overfører projekttimerne til regnskabet på en projekttime konto, så jeg hver dag kan se hvordan virksomhedens Økonomi har det, da lønnen ellers kun vil fremgå som omkostning når lønnen bogføres en gang hver måned sammen med udbetalingen. ( så nulstilles projekttimekontoen)

- En medarbejder der eksempelvis får 175 kr i løn pr time har en kost prisen ca 250 kr.og en salgspris på måske 400 kr - dette er registreret under medarbejder og bliver registreret på alle timer uanset aktiviteten.

Dvs at en medarebjder der har været syg i 5 dage, hvor kostprisen reelt kun er 185 kr/time og i en anden uge har holdt ferie hvor kostprisen er 0,00 kr og har haft måske 2 feriefridage+10 timer selvvalgt frihed uden løn, påvirker resultatet med kostprisen jvf "medarbejder" på 250 kr pr time på alle de timer der koster 0,00kr eller 185 kr osv.

Dette giver altså et helt skævt billed af hvad det faktisk har kostet at udfører projekterne og af hvordan virsomhedens aktuelle øknonomi har ilge idag.

Dette er for mig et problem, da jeg hver gang jeg ønsker at se hvordan det går, skal justerer for forkerte kostpriser, og misvisningen bliver større jo længere man i  aktuelle lønperiode.

LØSNINGSFORSLAG

Alle aktivitere bør kunne prissættes med kostpriser.  - Man har en aktivitet for arbejdstimer, sygetimer, feriefridage, timer uden løn osv. - Så kunne kostprisen på en aktivitet undertrygge kostprisen på medarbjederen, og så skal man kunne  vælger om der skal regnes med kostpris fra "aktivitet" eller fra "medarbejder".

På denne måde kune det fungere for dem der har fast månedsløn registreret på medarbejderen, og for timelønnede der har forskellige kostpriser.

 

Dette vil højne udbyttet af projektmodulet væsentligt.

// Søren Holse
i Forslag » Projektstyring af (270 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Søren :)

 

Tak for dit indlæg.

 

Disse timer, som ikke vedrører selve sagen, altså sygdom, barsel, fri uden løn og feriefridage. Disse typer aktiviteter skal ikke føres direkte på en sag. Dette er noget der vedrører virksomhedens interne regnskab, og er derfor ikke noget man kan pålægge på sine kunder. Jf. årsregnskabsloven må sådanne "kostpriser" heller ikke ligges ned som igangværende arbejder.

Til brug for sådanne registreringer, skal der derfor oprettes en intern sag, hvor disse timer registreres. Man skal hertil denne sag, oprette en sagsgruppe som værende af typen "intern", som så ikke må have påvirkning i finansen som igangværende arbejder.

Dermed er det altså kun de produktive timer som dette har relevans for (i dit tilfælde 250 kr,), og på dine eksterne fakturerbare sager vil du altså her kun have finanspåvirkning. Den reele løn bogføre du jo stadig via din kassekladde hvorved denne vil blive korrekt indtastet i finansdelen.

<p>     <strong>Med venlig hilsen<br />     Frederik Ploug</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px;" /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (6.9k points)
Interne projekter SKAL bogføres finans, således at man kan se fordelingen af lønnen til hhv. produktive timer, fravær, ferie, sygdom m.v. Ellers har man jo ikke styr på noget som helst. Modposten er så en lønfordelingskonto, og dermed er posteringerne neutrale i forhold til regnskabet.

Hvis e-conimic skal være en løsning for håndværksvirksomheder, så er det et krav at ovennævnte kan lade sig gøre.