Informizely customer feedback surveys
Se de seneste forbedringer
KOM NUUU!!!

+14

Gider I ikke godt være venlige at lave en "skjul funktion" i abonnementsmodulet??

Det kan godt være at der samlet set ikke er så mange brugere på det modul - MEN nu har jeg og andre i ÅREVIS spurgt pænt om I ikke kunne lave denne funktion eller endnu bedre en slette funktion (hvilket der ikke skulle være noget lovgivning der forhindrede) - men der sker INGENTING???

Hver gang får man en sang fra de varme lande om at det står på listen over ønsker og skal nok komme "på et tidspunkt" - Mon ikke det tidspunkt er ved at være her??

Med det kendskab jeg har til IT (har været 15 år i branchen) er det ikke de helt store programmører I skal finde frem for at kopiere en funktion der allerede ligger i debitorkartoteket over til abonnementsmodulet.

Så se nu at komme i gang, i stedet for at blive ved med at love varm luft!

Mvh

Mikkel Thrane

Dette er hovedindlæg for følgende indlæg:

3937 (+9)

418 (+2)

18011 (+5)

19799 (+1)

lukket
i Forslag » Dimension (afdelinger) af (530 points)
status opdateret af 🔒
Hej.

Hvornår forventes skjule funktionen at være klar?
Vi er derhenne nu at vi nok dropper abonnements modulet, da et andet fagsystem vi bruger fremover vil kunne lave samme funktionalitet for os.
Vi gider ærligt talt ikke vente længere på at e-conomic får snøvlet sig sammen til at lave denne lille mikroskopiske ændring!
Hej Anne og Mikkel.
Jeg har lavet en opdatering på indlægget nederst i tråden. Jeg håber det er noget i ser frem til :)

8 Svar

 
Bedste svar
Hej til alle, der følger med her.

Det er med stor glæde, at jeg nu kan sige, at det er muligt at spærre et abonnement.

Det fungerer på den måde, at i redigerer et abonnement og herefter skifter adgang fra at være åbent til spærret.

Dette betyder også at spærrede abonnementer ikke vil blive medtaget i en evt. kørsel af abonnementer.

Mange tak til alle der har budt ind her på vores forum. Det er i den grad værdsat. Jeg håber denne funktion vil kunne hjælpe jer i jeres arbejde og oplevelse af e-conomic.

Rigtig god dag :)

Med venlig hilsen Jesper Mieritz  
Forslag af 🔒 (102k points)
valgt som bedste svar af 🔒
Hej Mikkel,

Du antyder, at en slette-funktion vil være "bedre". Da sletning i sagens natur kun kan ske, hvis abonnementet aldrig har været brugt - er det så virkelig dét, du har mest brug for? Eller har du i praksis så ofte brug for at skjule gamle - men historisk anvendte - abonnementer, at en 'spær-og-skjul' rent faktisk vil være "bedre"?

 

Mvh.

<p dir="ltr"><b>Christian Estrup</b></p> <p dir="ltr">Director, e-conomic Core</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" alt="image"></p>
Forslag af 🔒 (20.9k points)
Hej Christian.

Jeg har lidt svært ved at se hvorfor det ikke vil være nyttigt/muligt at slette et "gammelt" abonnement? Det ændrer jo ikke ved faktureringshistorikken som ses i debitorkartoteket. Vi har jo abonnementer på kunder som vi ikke har haft i årevis, og skulle de en dag returnere kan jeg jo bare lave et nyt, så jeg forstår ikke helt dilemmaet?

Som jeg håber fremgik klart af mit indlæg, vil ALT være en forbedring - og det så er en skjul som i debitor kartoteket eller en slettefunktion, er ikke vigtigt. Men jeg vil naturligvis foretrække en slette funtion da man så får ryddet op samtidigt.

Mhv

Mikkel
Hej Christian.

Jeg er fuldstændig lige så frustreret som Mikkel. Alt kunne hjælpe! Skjul funktion ville være et hit. Eller hvis man kunne ændre abonnementsnumre, så de feks. kom til at stå nederest. Jeg har efterspurgt en på dette i over 2 år nu og venter stadig....
Mvh Anne
Enig Anne!

Jeg fornemmer desværre bare at e-conomic ikke prioriterer dette modul (overhovedet) og derfor stiller de bare spørgsmål hver gang jeg rejser sagen, i stedet for konkret at komme med et svar eller en løsning.
Mvh
Mikkel
Hej Mikkel,

Jeg synes nu, det må være i alles interesse, at vi spørger ind til det reelle behov - således at vi kan løse dette, og vel at mærke for så mange som muligt!

Desuden er der faktisk tilføjet en del til abonnementsmodulet, siden det blev lanceret - fx projekt- og afdelingsdimensioner, indeksering, og ikke mindst periodisering!

Når dét er sagt, så må man vist også sige, at behovet i dette tilfælde efterhånden er afdækket - hvorfor vi selvfølgelig også vil se på, om den slettefunktion, der faktisk allerede er der, kan udbygges med en mulighed for alternativt at spærre abonnementer for tilføjelse af nye abonnenter - og følgelig også skjule dem.

Som det vist - indrømmet, på godt og ondt - tydeligt er fremstået, har der gennem længere tid været stort fokus på "ny e-conomic". Vi er dog også nu kommet dertil, at de dertil hørende udeståender er af en sådan karakter, at der i noget højere grad er 'overskud' til at høste de mange lavthængende frugter rundt omkring, der efterhånden har hobet sig op (ja, dét indrømmer jeg skam gerne... :-))

Jeg forstår selvfølgelig, hvis du ultimativt kun er interesseret i at høre, at nu er ændringen berammet (eller lavet :-)). Og nej, dér er vi ikke helt endnu. Men inden for de kommende 14 dage kommer vi til at gennemgå de førnævnte lavthængende frugter, mhp. at prioritere og beramme disse. Herefter vil vi selvfølgelig også formidle resultatet heraf.


Mvh.
Hej Christian.

Mht. "at spørge ind til det reelle behov" så er 5-6 år vel også en ok lang spørgetid :)

Den omtalte "slettefunktion" som allerede er der, er jo intet værd ift. tråden her. Den betyder jo bare at hvis man opretter et abb. ved en fejl kan man skynde sig at slette det inden man bogfører en faktura på abb. - Det er jo slet ikke issuet her.

Det er ok at du/I svarer i denne tråd, men med den tid der allerede er medgået, bliver jeg ikke en mere tilfreds kunde (snarere tværtimod) af endnu en sang fra de varme lande.

Lad os nu bare høre hvornår I forventer at have en brugbar slettefunktion - mere skal der sådan set ikke til.

Mvh.
Det er virkelig skræmmende at se, at der er gået 3½ år siden denne tråd er startet. Der er flere der efterspørger det og opgaven er vitterlig enkel. Vi har selv efterspurgt muligheden for at slette eller (i det mindste) ændre abonnementsnummer, ligesom det er muligt på debitorer, kreditorer og varer. Det er flere år siden at denne sag fik ændret status til "prioriteret"; men alligevel er intet sket. Har I helt glemt kunderne???
Det vil lette vores hverdag rigtig meget hvis vi kunne slette abonnementer vi ikke længere har kørende. En skjul funktion vil dog også være ok for os. Håber meget på denne funktion implementeres.
Forslag af (210 points)
Hej Frank.
Jeg har lavet en opdatering på indlægget nederst i tråden. Jeg håber det er noget du ser frem til :)
Så er der endnu en opdatering. Funktion er nu live i programmet. Læs mere om, hvordan du spærrer det nederst i tråden :)
Jeg håber snart man vil opprioritere denne.....

Jo længere tid man bruger abonnement-modulet jo større bliver ens frustration og man mister overblikket.

 

Hvis abonnementet er udgået og dermed ikke findes mere så lad dog folk slette det.

Jeg har fjernet både tilknyttede varer og tilknyttede abonnenter så selve abonnementet er reelt tomt - hvem der tidligere har været tilknyttet abonnementet er jeg ligeglad med - især når abonnementer er udgået....

Er det lettere at lave en skjul-funktion så fint med mig bare man kan få "renset" ud så der kun er aktuelle abonnementer i overbliksbilledet.

René Arpe It-konsulent
Forslag af (17.3k points)
Fuldkommen enig!

Det kan altså ikke være så svært e-conomic. Der er ikke noget lovgivning i kan "gemme" jer bag i denne sag. Det er bare at komme til tasterne og kopiere funktionen fra debitor kartoteket. Det burde ikke være så svært.

Mikkel Thrane
Hej Mikkel,

Jeg synes nu ikke, vi har det med at "gemme" os bag lovgivning.

Modsat kan jeg garantere dig, at det ikke bliver under min ledelse, at vi laver funktioner, der eksplicit medvirker til at bryde loven. Det er faktisk ikke længe siden, jeg endnu en gang måtte forklare nogen, hvorfor man ikke bare kan slette en bogført faktura - men at vi da kunne se på, om vi kunne lave en mere 'transparent' kreditering. Da der så blev indvendt, at den skulle slettes helt - "for ellers kan myndighederne jo se den af transaktionssporet" - så var det, jeg stod af :-)

Anyway - jeg har rettet status til "prioriteret", da det faktisk er på vej. Som i mulighed for at spærre, snarere end skjule - idet spærring trods alt er mere konsistent med, hvordan det fx virker for kunder og leverandører.

Grundlæggende lægger vi op til følgende:

1. Hvis der er aktive abonnenter/perioder, får man enten besked på at slette disse først - eller endnu bedre, en advarsel om, at disse vil blive slettet som følge af spærringen.

2. Hvis der KUN er fakturerede abonnenter/perioder, kan abonnementet spærres, men ikke slettes.

3. Hvis der HVERKEN er fakturerede eller aktive abonnenter/perioder, kan abonnementet naturligvis fortsat slettes (og for så vidt også spærres).

4. Der kan - naturligvis - ikke oprettes abonnenter på spærrede abonnementer.

5. Spærrede abonnementer skjules i søgninger ifm. oprettelse af abonnenter, og endvidere i selve listen over abonnementer - i sidstnævnte bliver det selvfølgelig muligt at se en komplet liste også; ligesom for fx kunder og leverandører.


Mvh.
Nu vil jeg meget nødigt have til at lyde som om jeg opfordrer jer til at bryde loven!! :)

Så har jeg muligvis ikke formuleret mig tydeligt nok.

Det jeg mente med at I gemmer jer bag "lovgivningen" var at I tidligere når jeg har forespurgt på ændringer eller nye funktioner, ind i mellem har brugt "lovgivningen" som undskyldning for, at det ene eller det andet ikke kunne lade sig gøre. I de nævnte situationer har der bare ikke været tale om nogen former for lovbrud og det der det jeg mener med at "gemme sig bag loven".

Der er intet lovbrydende ved at lade os slette eller skjule et abonnement. Intet!

Hvis man ikke har abb. modulet kan man stadig oprette fakturaer, og sjovt nok havner de samme sted uanset om man har modulet eller ej. Derfor vil der intet ulovligt være ved at fjerne/skjule et abb. eftersom at det ikke er abb. men der imod fakturaen som er lovpligtig at gemme.

Mht. din reference historie, så er der jo forbrydere overalt. Du skal nok bare ikke sammenligne dem med os andre!

Alle de nævnte punkter vil være fint, men lad nu være med at gøre det for kompliceret (for så trækker det nok endnu længere ud). En simpel skjul funktion er fint for de fleste af os. Det er jo overskueligheden vi mangler.

Mvh
Mikkel
Så er der gået ENDNU et år...Noget nyt, e-conomic??
Hej Mikkel

Vores IT-firma har mange eco-kunder og vi kan desværre tælle 15-20 af sådanne ønsker, hvor man simpelthen ikke forstår, hvorfor udviklerne ikke for længst har udbygget det, og hvor årene får lov til at gå i en naiv håben på, at E-conomic ser lyset :-)

Man skulle tro at E-conomic var et discount software, som ikke kunne lønne ret mange udviklerne, men det er vist ikke helt tilfældet.

Hej E-conomic

Vi mangler VIRKELIGT MEGET muligheden for at kunne flytte en abonnent fra et abonnement til et andet abonnement.

Det er VOLDSOMT BESVÆRLIGT at skulle eksportere dem og importere dem igen på et andet abonnement (og så lige huske at slette dem på det gamle abonnement). Og der er flere kilder til fejl, når man gør det på den måde. Specielt når man arbejder med mange abonnenter og flere abonnementer.

Det vil være så meget nemmere lige at kunne vælge nogle abonnenter og så lige kunne klikke på en ny knap (som I skaber) og så vælge et andet abonnement og så flyttes abonnenterne dertil.

Det burde være i systemet allerede, men er det desværre ikke og jeg får spørgsmålet igen og igen, når jeg supporter vores eco-kunder, hvorfor noget så grundlæggende ikke allerede er i E-conomic.


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Jens Kirk</strong></p> <p>  <strong>Webkonsulenterne</strong></p> <p>     <strong><img target="_blank" alt="" src=" style="width: auto; height: 49px; " /></strong></p> <ul> <li>         Web: <a href="https://www.webkonsulenter.dk">www.webkonsulenter.dk</a></li>     <li>         Email: <a href="mailto:jens@webkonsulenter.dk">jens@webkonsulenter.dk</a></li>     <li>         Telefon: 54625421 (tast 4 for Jens)</li>     <li>         CVR nr: 29351236     </li> </ul>
Forslag af (8.1k points)
opdateret af
Hej Jens. Det er nu muligt at spærre et abonnement. Læs mere omkring det nederst i tråden :)
Prøver lige at se om jeg kan sparke gang i den her tråd igen.

Hvad kan det kræve at lave den ønskede ændring med mulighed for at spærre et abonnement:

Ét extra felt i databasen, som angiver om abonnementet er spærret. (Stjæl fra debitorer)

En ændring af listen, så den kun viser åbne / spærret / alle (Stjæl fra debitorer)

Ændring på "rediger abonnement", så man kan vælge "Åben / Spærret" (Stjæl fra debitorer)

Højt sat: 15 minutters beskrivelse og udfærdigelse af Change Request og 30 min udvikling (Copy / Paste)..... Sæt i gang!!

PS. Lad være med at få en "deflector" til at bruge en masse tid på at læse tråden igennem, og komme med endnu en gang varm luft (herunder lovninger om prioriteringer med mere). Skriv hellere når det er løst, og vi kan komme videre, med at bruge modulet.

PPS. Hvad havde udviklerne tænkt på, da de lavede slette funktionen? At det kun skulle bruges, hvis man ved en fejl oprettede et abonnement, og ikke havde været så uheldig at bruge det??

Med venlig hilsen

Brian Aborg Weje
Forslag af (170 points)
Jeg er jo i sagens natur ualmindelig enig i seneste indlæg. Det er nu også "kun" 2½ år siden at jeg bragte sagen på banen.
Jeg er holdt op med at tro på at e-conomic er drevet for brugerne. Jeg er ret overbevist om at skuden er vendt til fordel for udvidelse af forretningen og bundlinje.
Det er den slags der (historisk set) ender med at bide en i bagdelen, på sigt.
Hej Brian :)
Der er opdatering nederst i tråden. Jeg håber det er noget du ser frem til :)
Funktion er nu ude! Læs mere omkring det nederst i tråden :)
Hej Mikkel

Vi har fortsat brug for at kunne slette et abonnement. Det vil fremme overblikket og fleksibiliteten i modulet hvis vi kan slette og genbruge abonnementsnumre.

Vi er også uforstående overfor nødvendigheden af ikke at kunne slette et abonnement med tidligere abonnenter, idet abonnementsmodulet blot er en fakturagenerator, og abonnementet efterfølgende kan ændre navn, varetilknytninger osv... Især også fordi man kan slette abonnementer hvis man sletter abonnenterne i stedet for at lade dem udløbe.

Forhåbentlig vil e-conomic på et tidspunkt vælge at rette op på denne uhensigtsmæssighed i abonnementsmodulet.

Jeg er interesseret i at høre hvilket andet fagsystem I benytter for at håndtere abonnementer.

/Jesper
Forslag af (140 points)
Kære E-conomic

Jeg har ligesom andre i denne tråd hårdt brug for enten en slette eller en skjul funktion af abonnementer. Jeg har pt over 2.000 abonnementer hvilket let bliver uoverskueligt. Hvis muligheden for at "rense" ud var til stede ville det gøre en kæmpe forskel.

Skjul funktionen findes jo allerede i kontoplanen, så det kan ikke være det helt store at implementerer det i abonnement også.

Mvh Lisbeth
Hej med jer :)
Funktionen er nu ude. Læs mere omkring det nederst i tråden!
Hej til alle der følger med her.

Jeg vil give jer en opdatering på sagen her.

Der er rigtig mange, som har efterspurgt dette og med god grund. Det giver ikke rigtig mening, at man ikke kan spærre et abonnement ligesom man kan med kunder, vare, mm.

Derfor er vi nu i gang med at kigge på en løsning på dette. Jeg vil sætte forslaget som i gang. Når vi har en løsning klar skal jeg nok opdatere indlægget ydeligere.

Med venlig hilsen Jesper Mieritz  
Forslag af 🔒 (102k points)