forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Angivelse af rabat i EAN faktura

+1

Vi har en leverandør, som kræver AllowanceCharge på varelinjeniveau, så rabatter synligt fremgår på varelinjerne, når de modtager fakturaen.

Se følgende og venligst oplys hvornår I vil være i stand til at løse denne problemstilling i Economic:

Mvh

Eva Faurschou

Another Story

 

spurgt 22 Mar i Forslag » Import og eksport af data af EF (130 points)

1 Svar

Hej Eva og tak for dit forslag :)

Jeg kan da godt forstå, at du gerne vil vise dine kunde, hvor meget rabat du giver dem ved afsendelse af EAN.

Bare lige for jeg er helt sikker. Går efterspørgslen på en specifik rabat procent, eller en visning af den rabatten i kroner og øre på en varelinje? Jeg håber du er frisk på at uddybe det, så jeg er helt sikker på, at jeg forstår dig korrekt :)

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Har du en god ide til, hvordan vi kan gøre vores bankafstemning endnu bedre?
- Skriv din ide her
besvaret 28 Mar Forslag af Jesper Mieritz (46,380 points)
Hej Jesper

Nu bliver der sgu dømt nøl.
Eva beskriver fuldstændig nøjagtigt, hvad der skal ske. Rettelsen til OIOUBL skal jo ikke udvikles specifikt til hende, men udvikles så det dækker alles behov. Arbejdet er ligetil. Alle felter (og tricks), der eksisterer på e-conomics faktura/kreditnota skal blot mappes over til OIOUBL-filen. Hvor svært kan det være.
I har ovenikøbet inhouse eksperter hos Sproom.

Det er absolut ikke første gang, der kun bliver udviklet et halvt ubrugeligt stykke software hos Jer.

Og så lige en anden ting.
I e-copedia beskriver I, hvorledes man opretter en fakturarabat. Beløbet angives som negativt, se http://wiki2.e-conomic.dk/salg/faktura-med-rabat?s[]=rabat. Der er noget, der hedder negative renter men der er ingen i denne verden - ej heller e-conomic - der har set en pengeseddel med et negativt beløb. Det er selvfølgelig antallet, der skal være negativt.

mvh
Finn
e-consultic.dk

Hej Finn :) 

Du har ret i, at Eva beskriver, at hun gerne vil synliggøre sin rabat, hvilket jeg godt kan forstå. Baggrunden for mit spørgsmål bygger på, at der er forskel på, hvordan vi skal tage højde for de to rabattyper. 

Først og fremmest, så er det værd at understrege, at vi på nuværende tidspunkt ikke viser rabatten som Eva ønsker det. Den anden detalje vi skal overveje her er, at der skal være et felt, som vi kan føre med over, så det kan vises via AllowanceCharge.

Lad os antage, at det er promillen, altså rabat i procent, der ønskes. Så ville vi med al sandsynlig kunne trække tallet fra de enkelte varelinjer, da de har et felt til rabat i procent. Dette felt findes ikke for rabat i kroner. Vi har derfor ikke felt at føre med over. 

Udgangspunktet for de forslag er derfor ikke ens. Jeg er klar over Eva sætter begge ind og det kan være begge ønskes. Jeg ville dog skabe en dialog omkring om, hvorvidt de begge ønskes og om det ville kunne fungere, hvis det fx kun er rabat i procent vi tager med videre. 

Vi kan ikke tage rabat i kroner ud fra præcis den guide du sender. Rabat i kroner angives som en vare og vil derfor ikke kunne komme med i AllowanceCharge. 

Jeg håber min forklaring giver mening. Jeg spørger ikke ind for at være irriterende. Jeg gør i bedste mening for at forstå alle brugere til fulde. Vi har før set, at et forslag er blevet misforstået og derfor ikke udviklet efter hensigten, hvilket er en dårlig oplevelser for både brugeren og os. 

I forhold til den artikel du sender, så har du en pointe i det du skriver. Du har jo i bund og grund ret. Jeg vil tage en snak med vores ansvarlige på vores e-copedia og vende den med ham. Tak for at gøre os opmærksomme på dette :) 

Hej Jesper

Fremsendelsen af rabat-angivelsen er normalt i form af angivelsen af rabat-beløbet jf. nedenstående:Hvis det skal være helt perfekt kan rabat-% også medsendes – Men BEMÆRK, at den skal angives i PROMILLE som vist i nedenstående eksempel med 6% rabat:

Mvh

Eva

Hej Eva og tak for at følge op. Du har ret i det typisk anvendte er at skrive rabatten i selve beløbet. Som nævnt i overstående giver dette udfordringer i forhold til det nuværende setup i e-conomic, da vi ikke har dette felt i dag.

Jeg vil dog gerne tage dit forslag med videre til vores udviklere og tage en snak med dem omkring dette.

Rigtig god weekend :)
Hej Jesper

Armen er stadig oppe!!

Som tidligere skrevet har Eva præcist  beskrevet, hvad det er hun søger. Det er hverken hendes eller din opgave at løse problemet. Du skal blot gå ned og hente en Sproom-specialist og formidle kontakten til en e-conomic tekniker, så må de løse det.

Kom nu ind i kampen, så det ikke bare ender i snik-snak og "hvad mener du, så jeg forstår det". Det kan jo tage lang tid. Lad os nu få løst problemet!

mvh
Finn
e-consultic.dk
Hej Finn :)

Som jeg skriver, så er jeg i gang med at tage sagen videre. Jeg har allerede snakket med en af vores Sproom specialister, så jeg er med på, hvad der skal ske. Det ændrer dog ikke på, at det felt, der efterspørges ikke findes i e-conomic på nuværende tidspunkt. Jeg ved du kender programmet godt, så du ved også, at det ikke er muligt at angive en rabat i kroner uden at gøre det via en vare. I og med det er en vare, så er det ikke muligt med det nuværende setup at ramme feltet for AllowanceCharge.

Det kan selvfølgelig lade sig gøre at ramme dette på en ene eller anden måde og det er også det jeg er i fuld gang med at undersøge mulighederne for. "Hvad du mener, så jeg forstår det", er ikke længere det sted vi er. Jeg føler jeg har skrevet ret tydeligt, at jeg gerne vil arbejde videre med det og jeg forstår, hvor vi skal hen. Jeg beklager, hvis min formulering ikke har været skarp nok. Jeg håber, at jeg i højere grad har gjort klart, at jeg forstår, hvad der skal til og jeg gerne vil vende dette med vores udviklere.
i gang× 2
løst× 100
besvaret× 191
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.