Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Koncernomsætning

0

Hej, :)

 

Et spørgsmål vedr. omsætning i en koncern af fitnesscentre. 

 

Ønske:

Vi vil gerne have at alle vores abbonnementbetalinger kommer til vores holdingselskab, som ejer alle datterselskaberne, og så fakturerer datterselskaberne holdingselskabet for den omsætning der har været i løbet af en måned i det pågældende center. 

 

Plan (indtil videre): 

Vi tænker at bogføre omsætningen for alle datterselskaberne i Holdingselskabet, og så som en udgift når datterselskaberne fakturerer for omsætningen. Herefter bogføre faktureringen som omsætning i datterselskaberne. 

 

Spørgsmål:

Med denne metode vil omsætningen blive talt dobbelt når man ser på koncernregnskabet. Vil dette være et problem? (Det vil naturligvis ikke berøre koncernresultatet)

Hvordan er det ellers smart at håndtere omsætningen i en koncern, hvis man vil simplificere datterselskabernes bogføring? 

 

Tak på forhånd :)

i Spørgsmål » Andet af (120 points)

1 Svar

Når man laver koncernregnskab laver man jo en konsolidering (sammenlægning) af tallene for de enkelte selskaber og herigennem laver man en rensning for koncerninterne transaktioner, lige netop for at fjerne sådanne tilfælde og sikre at koncernregnskabet udelukkende viser koncernens samhandel med eksterne parter.

Med venlig hilsen Lasse Bager Online regnskabsprogram   e-conomic support -  Din vej til vores support e-copedia - Opslagsværk om e-conomic e-conomic blog - Hold dig opdateret
Spørgsmål af 🔒 (34.9k points)
Tusind tak for svaret :)