Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Tvungen overgang til det nye stærkt forringede e-conomic layout

+8

I næste uge bliver vi alle tvangsindlagt til at bruge den nye udgave af e-conomic. Noget vi har prøvet at forhindre så længe som muligt, på samtlige af vores 3 betalende regnskaber med diverse ekstra moduler.

Vores Svenske regnskab er dog allerede blevet tvunget og vores erfaringer med systemet er mildt sagt dårlige.

Det er meget muligt at e-conomic udviklerne selv er stolte og glade for deres nye udgave som de har brugt en masse tid på, men I får ingen point af os som kunder der dagligt bruger systemet.

Tværtimod hvis der var et alternativ eller hvis det ellers var relativt let at flytte til en konkurrent, så var vi da flyttet væk, alene pga den ændring i layout og funktionalitet som vi nu bliver tvunget på.

Største klagepunkt fra os er det nye farveskema.

Meget dårlige kontraster. lys grå tekst på hvid og mellemgå baggrund, vil aldrig være behageligt eller godt for øjnene at kigge på i flere timer. Tilmed Windows 8 farveskemaer har større kontrast og læsbarhed, end titel linier, menu punkter, ikoner med "hover" og ikoner der er "markeret". Hvid tekst i skarp turkisgrøn, linier som markeres med en svag grålig tone.

Hold da op hvor bliver man dum i hovedet, når man prøver på at skulle koncentrere sig om tal og bilag, men hele tiden skal sidde og kigge en ekstra gang for at være sikker på man kigger på den rigtige linie eller kollonne.

Nu har I jo brugt en masse tid på at lave noget I syntes er flot på jeres skærme (Ja vi har kalibreret vores skærme og farver), men hvor lav opløsning kigger I på skærmen med, siden I syntes det er let og behageligt at arbejde med? En god LED skærm med 1920x1080, der normalt virker fint til alt andet inkl. normale websider, uden at skulle zoome eller bruge handikap indstillinger, virker ihvertfald ikke til jeres nye fnidder farver.

Det er mig en gåde at I har brugt alt den her tid og ikke gjort det muligt at selv justere ønskede farver, eller som det absolut laveste på brugervenlighedssiden lavet flere farveskemaer at vælge imellem, inkl. nogle til dumme kunder som os, der hellere vil have let og høj kontrast en noget som nogen måske syntes er "flot".

Jeres eksisterende "gamle" udseende, som I er så trætte af, har netop høj kontrast på alt. Sort på Hvid, Sort på Lys Blå, markerede linier er mørkere mod hvid baggrund, ikoner er tydelige. Med andre ord høj kontrast på alt.

Vi kan ikke forestille os at vi er de eneste der har problemer med jeres tvungne farvevalg og de hovedpiner det resulterer i. Målgruppen for jeres produkt med økonomichefer, bogholdere, revisorer, mm. kan da ikke alle have perfekt syn og en lav nok opløsning til at kompensere for den lave kontrast. Blot til information er vi i vores virksomheder under 40 og har alle fint syn.

Hvad gør vi her fra?

Vi er blevet bekræftet af jeres egne support medarbejdere (der stolt fortæller at farverne jo er blevet flotte), at der er mange som har henvendt sig negativt om det her, men at det ikke er noget som er prioriteret af jeres udviklere, så de kan ikke rigtig gøre noget. Vi må skrive på forumet eller sende ønsker til udviklerne.
 
At systemet generelt virker langsommere i det nye (subjektiv vurdering), ved jeg ikke om skyldes uheld, server, scripts, eller andet.
 
Vi kan egentlig leve med alle de andre "klager"/"ønsker" vi har og har haft igennem tiderne. De påvirker ikke os på samme måde og man kan finde en måde at arbejde udenom evt. problemer. Fx kan man sende EAN fakturaer gratis via Sproom når e-conomic ikke virker, eller man kan lave sit eget rykkersystem fordi jeres er ufleksibelt og ikke virker i den virkelige verden.
 
Jeg håber andre brugere vil give deres mening til kende, selv om vi brugere sjældent læser herinde med mindre vi allerede er utilfredse eller har problemer, kan det jo være nogle vil kommentere på dette indlæg og melde sig til gruppen der mener I bør have fikset det her, INDEN I tvinger os til at bruge jeres nye "flotte" farver.
 
Mvh
Sole Viktor
i Forslag » Andet af (430 points)
Jeg har snakket med e-conomic. De siger at de har taget problemet med farverne til sig, og de bliver ændret til nogle med større kontrast. Der kan dog gå op til omkring en måned inden de nye farver implementeret. Men vi bliver stadig tvungen på det nye design i denne uge.
Idioter hos e-conomic. Gidder ikke bruge tid på det lorte nye e-conomic. Min time er minimum 6.000 værd. Svar til 960k om måned. Men med det ny e-conomic brug jeg dobbelt så meget tid. Fordi man skal kigge en ekstra gang. Dette betyder, at jeg mister omkring 480k om måned.
For 480k kan jeg helt sikker få mit egen system.
Dette her funger ikke. VI SKAL FINDE EN ALTERNATIV TIL E-CONOMIC VIS VI IKKE KAN SKIFTE TILBAGE TIL GAMMEL LAYOUT. !!!! HVIS DER ER NOGEN DE HAR EN FORSLAG TIL ET ANDEN PROGRAMM SEND EN MAIL ELLER RING: fa@copendis.com / 60171120

5 Svar

Fuld, 200% opbakning fra undertegnede.

Jeg har henvendt mig utallige gange til e-conomic om FORBEDRINGER og frabedt mig FORANDRINGER, der kun medfører dårligere arbejdsgange og masser af tidsspilde, både for os brugere, men også senere hen for e-conomics systemfolk og programmører; for FORBEDRINGER er tiltrængte.

Jeg er gået fra at være stor fan af e-conomic til at være tilhænger af et nyt system, næsten uanset hvem, der sender det på markedet, og hvordan det fungerer.

Er der nogen, der har lyst, kræfter og forstand på at danne et netværk, der kæmper for et FORBEDRET e-conomic frem for kun et FORANDRET e-conomic?

De bedste hilsner og god weekend

Erik Jensen

Forslag af (26.5k points)
Også 200% herfra. Det er helt håbløst at bogføre på. Håber jeres konkurrenter læser med her og hurtigt kommer på banen - for der er et kæmpe potentiale. Jeg er enig med Erik Jensen - det er kun et FORANDRET e-conomics - på ingen måde FORBEDRET. Ærgerligt - og fuldstændig forfejlet fra e-conomics' side.

Hilsen
Helle

PS: Er meget interesseret i netværk/opstart af program - og tror også at e-conomic har skudt sig i foden - men det kommer de aldrig til at indrømme - tænk på alle de 'fede features', de har brugt en formue på at udvikle - helt uholdbart.
Jeg er meget enig i kritikken af kontraster.

I mange skærmbilleder skal man virkelig koncentrere sig for at finde hvor focus er og det er anstrengende når man sidder det meste af dagen foran skærmen.

Jeg har flere kunder som ikke har det bedste syn - de har store problemer med det nye e-conomic.

Jeg håber e-conomic snarrest får rettet så man i det mindste kan vælge et andet farveskema

René Arpe It-konsulent
Forslag af (17.3k points)
Hej Sole

Som du også selv tilføjer så er farverne noget vi har hørt lidt for tidligere vedr. det nye e-conomic og det er også noget vi gerne ser ændret - fordi det er klart at man skal kunne se hvad der står på skærmen, det er vi rørende enige om.

Det nye e-conomic er meget andet end nye farver selvom jeg kan forstå på dig at det er alt overskyggende ligenu, men som du forhåbentlig vil se blive bedre.

Hvad der er kommet af feedback på det nye e-conomic, både her på forummet og hvad vi har hørt igennem andre kanaler, bliver taget til efterretning, og der har vi også allerede set mange ændringer siden det nye e-conomic først kom, i forhold til nu hvor vi synes at det er nået et punkt hvor vi gerne vil have at alle bruger det og derved også alle der kan komme med feedback på det. Som sagt er der sket ændringer siden den første version af det nye e-conomic kom i forhold til sådan som det ser ud nu og der vil også stadig komme til at komme yderligere ændringer til, det er jeg overbevist om.

Det er også netop derfor vi har dette forum, så man komme med sin feedback og idéer - og alt bliver overvejet.

Jeg kan heller ikke sige præcis hvornår vi ser en ændring af kontrasterne, og om de bliver ændret nok i forhold til hvordan i tænker det skal være - men jeg vil forsøge at holde dette indlæg opdateret når jeg ved at der sker noget på den front.

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (17.7k points)
Det var godt nok et vagt og intetsigende svar, værdigt en politiker.

Det vi snakker om her, er at I har tvunget samtlige brugere fra et høj kontrast farveskema, over til et popsmart lavkontrast farveskema, som gør det beviseligt sværere at se tal, ikoner og anden information. Og I indrømmer det tilmed, med en kommentar om at I gerne selv ser det ændret, fordi man jo bør kunne se hvad der står. Men I kan ikke engang sige I hvilket år I ændrer det!

Med mindre I har sjusket stort med koden til jeres interface (hardcoded farven i alle filer), burde en ændring af farveskema være relativt let og hurtigt (max et par timer) at lave centralt (selv med sjusk kan en "søg og erstat" klare det hurtigt i mange filer), derudover burde en mulighed for at vælge imellem forskellige farveskema, blot være tilføjelsen af nogle ekstra variabler og en lille smule kode (max 8-16 timers arbejde).

Noget som måske kunne gå langt for at glatte det ud med de kunder som aktivt brokker sig og dem som blot tier men også er utilfredse.

I har ødelagt et fungerende produkt, som vi gerne betalte for og gerne anbefalede (vi har 3 betalende virksomheder, med ekstra moduler og en 4 skulle være tilføjet, men bliver det nu ikke).

Det er hermed slut, vi anbefaler alle at holde sig væk fra e-conomic og ligger til at attituden er at kunderne må tilpasse sig eller smutte.

I har for at få jeres "flotte" nye Windows 8 udseende, gjort det uudholdeligt at arbejde med i mere end en time af gangen.

I har gjort systemet mindre overskueligt med vinduer der ikke kan flyttes, tekster og ikoner der ikke kan tydes, samt en masse "windows 8" varm luft omkring linjer og tekst så der ikke længere er lige så mange oplysninger tilgængelige på skærmen.

Alt sammen noget der måske falder i smagen af den lille virksomhed der skal bruge systemet 1-2 gange om måneden. Men jeg nægter at tro på at jeres professionelle brugere og fuldtids bogholdere er fans af de ændringer.

Vi er til funktionalitet, overskuelighed og hastighed. Vi bruger ikke smartphones eller tablets, men rigtige computere med høj opløsning på flere skærme. Vi har absolut ingen interesse i hvor pænt systemet ser ud.

Skriv nu endelig en gang til, hvor stolte I er over jeres "nye" og "flotte" udseende, samt at størstedelen af jeres kunder elsker det jo fordi de ikke skriver herinde. Bare husk at kundeflugten vil vare over flere år, da det tager os stakkels utilfredse kunder, flere måneder at finde og flytte til jeres konkurrenter, så I vil ikke kunne måle på hvor mange der lukker deres konto ved skiftet.

Jeg vil varmt opfordre jer til at tage kritikken mere seriøst og komme med konkrette svar om hvornår rettelser vil være implementeret.

Hold nu op med at skrive at det vil vi kigge på, men vi kan ikke love noget (andre ord for vi ignorerer det måske blot) og ved ikke hvilket år det bliver implementeret (andre ord for du kan jo vente forgæves, men betale imens).

Og hvis I ikke kan det, vil jeg opfordre jeres konkurrenter til at hurtigt lave en import funktion der let vil flytte en kunde fra e-conomic, det burde være en let måde at få rigtig mange kunder på lige nu.

Mvh
Sole Viktor

Et lille eksempel på problemet med kontrast:

Jeg snakker med supporten og de beder om "mit" aftalenr.... ?

Bemærk hvor meget kan skal koncentrere sig for at læse det....

 


René Arpe It-konsulent
Forslag af (17.3k points)
100% enig alt for megen farve, og symboler, det er blevet langsomt at fakturere(flere klik ud og ind for at opdatere faktura for at se hvor langt man er nået) og selv udskriften er blevet utydeligere at se på.
Jeg er ikke imponeret at det nye design (er først flyttet over ultimo marts)
Mvh Jeanette Andersen
Jeg er selv IT-udvikler og bruger e-conomic som et værktøj til fakturering af mit arbejde og som basis for at føre mit firmaregnskab i øvrigt

Jeg føler mig noget bondefanget over det tvungne skift. Jeg har netop helt bevidst udsat det "frivillige" tidlige skift, fordi jeg ikke vil være prøvekanin for en radikal ny version af et værktøj, jeg

bruger 2 timer på omkring hvert månedskift. Her skal det bare virke "som det plejer".

Som udvikler ved jeg godt, hvor svært det er at rette i et værktøj med mange eksisterende brugere, der er vænnet til en bestemt virkemåde. Resultatet ved det tvungne skift var stor irritation for mit vedkommende:

Ud over jeg ikke kan lide layoutet (subjektivt), så hænger mit system ofte når jeg opretter nye, redigerer eksisterence eller kopierer posteringer.
Det er muligvis nogle browser/security settings, som jeg før eller siden får fundet frem til at få på plads.

Det virker bedre med Chrome end med IE (på den gamle XP computer, der kun benyttes til dette formål), men jeg var stadig nødt til at lukke browseren adskillige gange og efterfølgende logge ind igen, hvorefter det så virkede et stykke tid, før det hang igen.
Beklager en lang tilbagemeldings tid - i forbindelse med en nylig opdatering er der sket ændringer som har indflydelse på punkter som blandt andet nævnes herinde i dette indlæg.

Som nævnt før så har vi taget alle indlæg omkring det nye e-conomic til efterretning og i løbet af den tid hvor vi har fået flere og flere over på det nye, har vi også fået respons - positiv såvel som gode råd til ændringer, som også er sket.

Blandt andet har der i dette indlæg været meget diskution om de nye farver og f.eks. kontrasterne mellem skift og baggrund.

På baggrund af dette er der mange steder i programmet ændret i kontrasten på skriften så det er gået fra at være gråligt til sort. Dette er blandt andet sket i posteringsvinduet og i kontoplanen. Dette skete for nogle måneders tid siden.

René nævner helt specifikt kontrasten på aftalenummeret oppe i højre hjørne, hvilket er ændret nu og som egentlig er det der fik mig til at følge op på denne tråd.

Det har taget noget tid - det gør det ikke bedre at jeg oven i købet ikke fik opdateret herinde på indlægget da kontrasterne blev ændret - men nu ville jeg lige følge op på hvad der helt konkret er sket mht. kontrasterne.

God weekend til jer alle. :)

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (17.7k points)
Jeg undrer mig. Her har vi med en leverandør af et softwareprogram at gøre, der tilsyneladende lader en tilfældig medarbejder redegøre for, hvad man måske kan finde på at tilfredsstille kundernes behov med, når det passer medarbejderen og i den ånd, som han synes er godt for kunderne.
Er der ikke snart en kompetent og ansvarlig medarbejder, der med de nødvendige organisatoriske
kompetancer kan redegøre over for os kunder, hvad fremtiden bringer?
Jeg synes ligesom mange andre brugere, at skal man tilbringe en stor del af arbejdstiden i selskab med e-conomic, så skal arbejdstilsynet bringes på banen. Bare efter en halv time er man rundforvirret i hovedet, fordi alting flyder ud i et.
Er der en chef, der vil melde sig på banen, fortælle os om sit kompetanceområde, og hvad vi som brugere kan forvente os af et fremtidigt e-conomic?
Jeg har i andre indlæg skrevet, at jeg ikke anbefaler systemet mere. Det være sig overfor potentielle kunder eller overfor andre, der blot spørger mig til råds.
Der, hvor systemet falder fuldstændig igennem er på brugervenlighed (mange museklik, overskuelighed og utrolig kontrastfattige skærmbilleder) og bondefangeriet med at tilbyde et lagersystem, der ikke videreudvikles.
Hej Erik
At kalde mig en tilfældig medarbejder er jeg lidt ked af at læse. så tilfældig synes jeg ikke jeg er. Heldigvis så har vi frihed til at besvarer forumindlæg som vi føler vi har en viden omkring - ligesom forummet er åbent for alle bruger, så er det også åbent for alle i e-conomic.
At jeg vælger at videregive en information omkring overvejelser der har været gjort i forbindelse med dette, samt ændringer som jeg ved har været lavet i denne forbindelse, synes jeg som sådan ikke der er noget i vejen med.
Da jeg selv ser mig som kompetent og ansvarlig vil jeg da også lige tillade mig at nævne et par af de ting som fremtiden bringer. Blandt andet kommer der et nyt bankafstemningsmodul med ny funktionalitet, samt en ny tidsregistrering til projektmodulet. Begge ting som vil gøre ens arbejde i e-conomic nemmere.
Dog kan jeg ikke kalde mig selv chef, så jeg vil henvise sådan en til dette indlæg så du forhåbentlig kan få et svar du føler tilfredsstillende.