Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Land i "Salg til EU" rapport

0
Landekoden der bruges i "Salg til EU" bør komme fra EU momsnummeret, og ikke kundens adresse.

Det kan godt forekomme at en virksomhed f.eks. har hovedsæde i ét EU land (eller uden for EU) og salg/forsendelse sker til et momsnummer i et andet EU land.
i Forslag » Salg af (1.1k points)

1 Svar

Hej Qabi

Tak for input. Dit forslag vil kræve at der bliver kørt tjek på de udenlandske momsnumre, så vi af nummeret kan aflæse landet.

Så for at implementere dette forslag skal forslaget om at implementere VIES-tjek igennem først. Du må meget gerne stemme på det forslag her.

Forslag af 🔒 (55.9k points)
Tak for svaret. Data til "Land"-kolonnen i rapporten (CSV filen til SKAT) kan bare tages fra momsnummeret, i stedet fra kundens data. Det har ikke som sådan noget at gøre med om momsnummeret er gyldigt, selvom check i VIES selvfølgelig vil være et kæmpe plus (det gør vi selv nu).
Momsnummeret er blot en række tal i e-conomic, så hvis vi skal kunne identificere hvilket land denne talrække referer til vil det kræve en eller anden form for tjek.

Så på nuværende tidspunkt vil det ikke blive en ændring vi kommer til at lave.
De to første bogstaver i et EU momsnummer angiver altid landet.

Bare bemærk at så længe I ikke vil tilrette dette, så er det lidt omsonst med en fin EU-moms rapport funktion, idet man alligevel, ihvertfald nogen gange, skal rette manuelt i CSV filen, inden man kan sende den til SKAT.

Fair nok, hvis I ikke vil ændre det, men I danner sådan set en CSV fil med fejl i.
Hej igen.

Det vil kræve at alle udfylder EU momsnummer med landekode på.

Det korte af det lange er at det umiddelbart kun er ganske få af vores brugere der står i samme situation som dig, nemlig at leverandøren har adresse i et land men momsnummer i et andet land, så det er ikke noget vi vil ændre lige nu. Hvis behovet viser sig at være større end først antaget må vi tage det op igen.