Informizely customer feedback surveys

SAF-T fil understøttelse til Norge

0

Hej E-conomic,

Vi har modtaget følgende udmelding:
"SAF-T funktionaliteten er som udgangspunkt mulig at eksponere til danske aftaler, men dele af rapporten baseres på specifikke norske momskoder, så den vil ikke være funktionel.

 Ydermere er det som tidligere omtalt, ikke strategisk en vej vi vil gå så, selvom den skulle virke, vil vi ikke åbne for det."

Det stille os som e-conomic brugere særdeles dårligt når vi forsøger at udvide vores forretning til Norge. Vi kan med e-conomic ikke opfylde de krav, der er til momsindberetning til Norge. Det kan i yderste konsekvens betyde at vi er nødt til at skifte økonomisystem - hvilket så også må gælde for andre e-conomic kunder, der har samhandel med eks. Norge.

Har i en snarlig løsning, eller skal vi se os om efter et andet system?

Mvh.
nettotrailer.dk

Morten Pedersen 

i Spørgsmål » Andet af (160 points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Morten,

Selvom der sandsynligvis er andre end dig blandt vores danske e-conomic-kunder, der kunne have glæde af dette, er det mit klare indtryk, at det kun er et ganske lille mindretal.

Vores norske e-conomic-forretning er under afvikling, hvorfor funktionalitet udviklet specifikt til dette marked også er.

Selvom funktionaliteten egentlig er lavet, og muligvis ville kunne fungere for danske regnskaber også, er det desværre ikke gratis at holde i live, selvom det ikke videreudvikles. Der kan jo _altid_ opstå problemer med funktionaliteten - og at skulle prioritere afhjælpning heraf, når det på den ene side kun anvendes af et forsvindende lille mindretal, men på den anden side er kritisk for dette, er ikke noget, vi ønsker.

Så, hånden på hjertet: Hvis dette er afgørende for jer, vil I være bedre stillet ved enten at benytte et andet regnskabssystem, eller håndtere SAF-T-rapporteringen på anden vis.

 

Mvh.

Christian Estrup

Director, e-conomic Core

 

image

Spørgsmål af (20.9k points)

Hej igen,

Jeg forstår ikke "Vores norske e-conomic-forretning er under afvikling, hvorfor funktionalitet udviklet specifikt til dette marked også er." - Det er jo danske kunder, der også sælger til Norge, der har behov for funktionaliteten... og har intet med jeres "Norsk e-conomic forretning" at gøre???

Norge har jo indført SAF-T som et dokumentationskrav fra 1/1-2020 så ja -det ER afgørende for os og det undrer mig MEGET at man hos e-conomic ikke ønsker at understøtte de krav der stilles... OG at man mener at vi "bare" skal anvende et andet regnsskabssystem.

Jeg forstår heller ikke "...kun anvendes af et forsvindende lille mindretal"?? .. vil det sige at i antager at ganske få handler med Norge og skal afregne moms i Norge.. og at det bliver færre og færre??? ... hvor har i dog det fra?

Mvh.

Morten Pedersen

 

Spørgsmål af (160 points)

Hej Morten,

Jeg vil lige følge op på denne.

Du har ret i at du ikke er den eneste der kommer til at sælge til Norge og skal underligge sig disse nye lovkrav. Dog vil en ændring i systemet med mulighed for SAF-T, være en større ændring lige nu, ift. hvor mange der ønsker dette. Dette kan også ses på opbakningen af forslaget.

Det er muligvis noget der ville give mening i fremtiden, men som det ser ud nu, er der mange andre ting der er prioriteret og planlagt ud i fremtiden.

Du skal derfor være velkommen til at kigge efter et nyt regnskabsprogram, hvis det er nødvendigt.

Du kan også prøve at tage et kig efter en integrationspartner eller andre der tilbyder at formatere jeres norske salg til en SAF-T fil.

Du kan eksempelvis se her: https://www2.deloitte.com/no/no/pages/tax/articles/saf-t/english/taxcube-deloitte.html?gclid=CjwKCAjwsMzzBRACEiwAx4lLG7ZT76E0euSH_Vk6rrXxBH16tqgF0AK5S-ISZamyJAzh9PjcoqMVMRoCE50QAvD_BwE

De tilbyder konvertering fra flere ERP systemer, måske også vores. Ellers er der mulighed for andre har udviklet noget på markedet.

Håber du finder en løsning, og takker mange gange for dit forslag og for at gøre os opmærksom på det.