Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Flere decimaler i priser

0
Jeg ved det har været foreslået et hav af gange og jeg ved at E-conomic afslår at lave det om. Jeg vil dog alligevel lige ønske det set fra min side igen. Vi sælger hosting løsninger og kan faktisk ikke rigtig bruge systemet uden flere decimale. Det er fordi vi sælger meget små varer (Gbytes osv.) i høje antal. 1 Gbyte koster f.eks. 1 kr. pr. måned, når den vare skal opgøres bliver den beregnet pr. time, dvs. 1 kr. / antal timer den har været brugt på en måned. Det bliver til ret mange decimaler. Så hvis man nogensinde vil implementere flere decimaler så husk ikke at begrænse det til et vist antal.

Jeg ved at e-conomics problem har været at afrunding fra tidligere regnskabs år vil blive påvirket, men det må da være muligt at sikre at gamle år forbliver som de er mens man bliver spurgt hvad man vil for det nye år?!

Jeg forestiller mig at flere og flere produkter vil opkrævet som et forbrug fremfor en fast pris. Det bliver mere og mere populært at sælge varer efter eksakt forbrug.
i Forslag » Andet af (150 points)

1 Svar

Hej! :-)

Tak for indlægget.

Du har fuldstændig ret i at denne er blevet taget op mange gange. Der er enligt flere grunde til at vi ikke har ønsket at lave om på hvor mange decimaler vi har i programmet. Den første er som du nævner, at hvad skal den så gøre med de gamle regnskab år. Som sådan kunne man måske godt fasteholde de gamle regnskabsår som de var, og fortsætte med flere decimaler, det skal jeg ikke helt kunne sige, men så kommer der yderligere spørgsmål. Hvor mange decimaler skal vi så tage højde for, hvad skal vi gøre med de nuværende posteringer som du allerede har og ikke har bogført endnu, hvad skal der ske med ens nuværende lager udregninger. Der er som sådan rigtigt mange faktorer vi skal tage højde for i denne ændring. Det giver måske mening for nogen at have 3 decimaler, og måske andre ønsker helt op til 8 decimaler (For at overdrive lidt). Programmet skal helst være så gennemsigtigt som muligt, uden at man skal tage stilling til disse ting.

Jeg tror det ville skabe mere forvirring at spørge enhver ny bruger om de ønsker 2 eller 10 decimaler frem for at alle anvender det samme.

Så jeg er ret så ked af at skyde den ned så hurtigt, men jeg har haft den oppe flere gange, og også for nyligt, men desværre stadig med den samme feedback. Derfor må jeg sige at dette bliver ikke implementeret.

Det undskylder jeg mange gange for.

Hav en god dag og tak fordi du bringer den op. Vi høre den tit på forum, og jeg er sikker på det ikke er sidste gang.

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Charles Jensen</b></p> <p dir="ltr">WOW Hero, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src="https://lh5.googleusercontent.com/hrnp-6mSv9FjXR7Z9qC9V8smag2NdSn4X3nP5u90IYb8msZERqwArSvBAAEmGxK34gDO90ga75iFVLu67QqOpiYgEjsfxUYRzwkFIyi0pOGEkcp5puyfytE04gfry96KwFPHWeA7" width="180" height="38" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Forslag af (13.8k points)

Hej, lidt mærkeligt at economics ikke gør noget ved antallet af decimaler, når I kan se, at det er et tema som kommer op igen og igen (hvilket I selv bekræfter). Kommentaren fra Charles Jensen "Jeg tror det ville skabe mere forvirring at spørge enhver ny bruger om de ønsker 2 eller 10 decimaler frem for at alle anvender det samme" forstår jeg ikke. Der er intet behov for at spørge "enhver bruger". I kan jo blot åbne op for muligheden på den enkelte brugers konto, så dem som har behov for flere end 2 decimaler, bruger-individuelt kan indstille det antal decimaler man ønsker!  

På spørgsmålet om Charles Jensen hypotetisk opstiller "Hvor mange decimaler skal vi så tage højde for, hvad skal vi gøre med de nuværende posteringer som du allerede har og ikke har bogført endnu, hvad skal der ske med ens nuværende lager udregninger" er svaret også enkelt. Man skal ikke gøre noget andet end at tilføje nuller efter de eksisterende tal. Det er jo ikke raketvidenskab - selvom economics forsøger at opløfte det til raketvidenskab. 

Nå, men det som de fleste brugere ønsker, er blot muligheden for at kunne lave priser med flere decimaler. Når så summen udregnes er jeg sikker på alle kan leve med en afrunding til 2 decimaler, ligesom 2 decimaler er tilstrækkeligt på alle konti og summer.  

Eksempel: Solgt 20.031 stk. af 0,1456 kr. = 2.916,5136 kr. afrundet til 2.916,51 kr. Dette ville være OK.

Som det aktuelt er i economics ville ovenstående se således ud: 20.031 stk. af 0,15 kr. (= 2 decimaler) = 3.004,65. Altså en overfakturering af kunden!

PROBLEMET FOR E-CONOMICS ER ALTSÅ LØST, BLOT VED AT MULIGGØRE/TILLADE FLERE DECIMALER PÅ PRISEN, F.EKS. 5 DECIMALER. Undskyld, men jeg tror enhver, der har gået i den danske folkeskole kan finde ud af at arbejde med 5 decimaler i en pris?   

Husk innovative virksomheder disrupter, knap så innovative. 

Hej DanL.

 

Mange tak for din kommentar.

Jeg er meget glad for at du bringer det op, vi har her fra forum haft snakken med decimaler oppe flere gange. Jeg kan sagtens godt forstår hvad du mener, og jeg er også sikker på at det ville give mening at man f.eks. ville kunne køre en salgspris på flere decimaler. Så kunne systemet jo stadig stå for at lave afrundingen. (Det gør systemet principielt allerede når man laver posteringer med valuta, hvilket også er grunden til at man sommetider kan opleve at systemet faktisk ikke kan lave bilags balance (Hvis nogen har oplevet det før).

Jeg tager meget gerne forslaget med op til udviklingen igen, men det er en af de udfordringer vi har bragt op mange gange, og flere gange har fået afvist. Hvis jeg tager den op igen er det også med henblik på at få en forklaring fra teknikken omkring hvorfor dette ikke bliver udviklet.

Det ville være det bedste jeg kunne gøre, og jeg ved at mine kollegaer også har haft det oppe flere gange.

Så lad os gøre det sådan, så ser jeg hvad vi kan finde ud af.