Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Kunstnermoms

0
Hej.

Som kunstner eller kunsthåndværker kan man benytte sig af kunstnermoms, hvilket er 5%.

Dvs. at salg faktureres med 25% moms, som alle øvrige salg, mens der bare skal aflægges 5% moms til SKAT.

-Det kan man bare ikke i E-conomic!!!!

Når man opretter en varegruppe kobler man den til en konto i regnskabet. Typisk varar med moms.

I fald man gør det, faktureres 25% moms til kunden, og ved bogføring bliver 25% moms allokeret til momskontoen.-Men det er jo fejl, da kun 5% skal allokeres til momskontoen.

Hvis man så kobler en ny varegruppe, fx. Unika, op på unikamomskontoen (5%), så fakturerer den kun 5%, hvilket OGSÅ er fejl.

Jeg (og sikkert alle landets kunstnere og kunsthåndværkere) mangler en varegruppe som har 2 momskoder. 25% udadgående moms, og 5% til SKAT.

Jeg synes det er en skam at det ikke er muligt, da E-conomic ellers er et fedt og let overskueligt program, og jeg mener at I muligvis afskærer jer selv fra en rimelig stor potentiel kundegruppe der, som jeg, sælger unikaværker.

I mit tilfælde er jeg nødsaget til at skrive nogle få fakturaer her i programmet, men hovedparten er jeg nødsaget til at skrive manuelt, Og bogføre manuelt.

-Det er desværre en væsentlig del af den ellers lækre automatik her i programmet som jeg er afskåret fra at bruge.

Håber I kan finde en løsning
i Forslag » Andet af (120 points)

2 Svar

Hvad vil du gøre med differencen på 20%?

Er der ikke noget, du har misforstået?
Forslag af (26.5k points)
Som Erik skriver, beror dette vist på en misforståelse af reglerne.

Som jeg læser SKATs egen vejledning - http://skat.dk/skat.aspx?oid=150692 - skal du rent faktisk kun opkræve 5%. Opretter du en momskode hertil, og opsætter konto, varegruppe og vare herefter, bør det således blive korrekt.

(Retfærdigvis skal det siges, at jeg HAR set momstyper, hvor man opkræver mere, end man afregner - og så reelt tager forskellen i driften. Så vidt, jeg husker, er det dog ikke noget, der anvendes i Danmark).

 

Mvh.

<p dir="ltr"><b>Christian Estrup</b></p> <p dir="ltr">Director, e-conomic Core</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" alt="image"></p>
Forslag af 🔒 (20.9k points)
Kunstnermoms