Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Vedr. Q1 momsindberetning ift. Skyldig Moms, Primo

0

Hej alle,

Jeg står og skal håndtere en betaling af moms tilbage fra SKAT fra Q1.

For korrekt at få min moms-balance til at gå i 0 ønsker jeg at benytte mig af e-conomics funktionalitet ift. at "indberette momsopgørelse".

Mit problem er, at jeg ikke kan få momsopgørelsen til at matche det korrekte beløb på købsmomsen fordi jeg har et beløb i "Skyldig Moms, Primo" fra sidste år, som ikke regnes med i momsopgørelsen for 1. kvartal 2016.

Skal jeg foretage en ompostering via Finansbilag af beløbet "Skyldig Moms, Primo" således at det overføres til "Indgående (køb) moms"? 

Tænker principielt det nok vil fikse problemet, men virker bare som en mærkelig korrektion at skulle foretage manuelt og derfor bliver jeg i tvivl. 

Jeres input er meget værdsatte da Q2 rapportering nærmer sig :)

i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af (180 points)

1 Svar

Hej soyouz
Tusinde tak for, at du har delt din udfordring her på vores forum :)

 

Jeg er ked af, at du ikke har fået et svar her på dit indlæg men jeg håber stadigvæk du har fået det løst nu hvor det er efterhånden et par måneder siden, at Q2 rapportering var. 

Hvorfor svarer jeg så nu? Det gør jeg fordi, at jeg har en ide omkring hvad der kan drille og hvis andre kunder så dit spørgsmål herinde - som måske faktisk havde det samme spørgsmål.

 

Der kan være nogle scenarier hvorfor, at din moms fra 1. kvartal ikke er med i rapporten for 2. kvartal. Lige i dit tilfælde så nævner du, at beløbet er flyttet ned til "Skyldig Moms. Primo" så det er ihvertfald bogført fra momskontoen og over på "Skyldig moms, primo" med et finansbilag (eller systempostering ved årsafslutning) 


Det der sker når der bogføres direkte fra en momskonto er, at systemet somregel vil aflæse det som "momsbeløb"  og i dette tilfælde kunne "modregnes" i momsopgørelsen - Der er så scenarier som her hvor det ikke er tilfældet og derfor er det muligt inde på momsopgørelsen, at trykke på "vis direkte posteringer" og herinde du vælge og fravælge hvilke "momskode" momsbeløbet er.  -
I dit tilfælge vil du skulle vælge det "blankefelt" fordi så vil den ikke modregne da det som nævnt blot er en flytning af beløbet og ikke et momsbeløb som bliver nedskrevet.

 

Det kan så være, at du skal gøre det for 1. kvartal også hvis det medtages i 2. kvartals rapport skulle den være i vinkel. 
Jeg håber, at det kunne kaste lys på sagen hvis der også var andre der så opslaget som havde samme problematik.


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Bogføringshjælp af (39.3k points)
Har det ikke noget med opsætning af Primokontoen på den enkelte momskonto at gøre.
Altså hvilken konto den enkelte momskontos ultimosaldo overføres til ved årsafslutningen.
Det er bare et gæt!
Hej Erik.
Tak for dit skarpe indspark.

Det tror jeg, at du har helt ret i.
Det er i hvert fald også det vores standardopsætning er sat op til, at gøre.