Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




"Betaling" af kreditnota fra leverandør

+1
Hej,

Jeg kan ikke forstå, det ikke er muligt, at foretage en betaling fra Economic til banken, hvor mine leverandørbetalinger bliver fratrukket en kreditnota fra den pågældende leverandør. Jeg kan sagtens oprette kreditnotaerne på leverandøren, men når jeg senere hen skal lave en betaling til banken, går kreditnotaen i "fejlmode" i min bank og bliver altså ikke fratrukket, som den burde.

Jeg har været i kontakt med supporten, som bekræfter, at dette ikke kan lade sig gøre.

Ærligt talt virker det lidt underligt, at vi ikke i et økonomisystem kan foretage betalinger fratrukket kreditnotaer.

Er dette noget I kan /har tænkt jer at gøre noget ved i den nære fremtid? Giver en del dobbelt arbejde, da jeg skal ind i banken og slette og oprette betalingerne manuelt igen - er noget besværligt.

Mvh Dorte
i Forslag » Andet af (150 points)
Hej Dorthe og e-conomic
Normalt er jeg stor fan af e-conomic, men lige i netop dette tilfælde er jeg fuldstændig enig med Dorthe. Dette program er en skændsel og burde helt fjernes fra menuen, indtil det er blevet rettet til. Ingen professionel bruger kan anvende det. Jeg kender intet andet økonomisystem, som ikke kan eller har kunnet opstille et korrekt betalingsforslag til betaling i banken.
Desværre synes supporten, at det er helt fantastisk, og mange brugere er glade for det. Dem vil jeg gerne høre fra!
Dorthe, jeg støtter dig fuldt ud.
Mvh
Finn
e-consultic.dk

1 Svar

Hej Dorte,

 

Mange tak for dit indlæg.

 

Ønsket om at komme til at medtage kreditnotaer i betalinger, kommer desværre ikke til at kunne lade sig gøre i nærmeste fremtid. Der er en problematik med at den måde som vores nuværende betalings-motor er bygget på, i forhold til bankernes. Da vi i e-conomic opretter betalinger ud for posteringer, vil der jo så være ”negative betalinger”. Dette kan bankerne ikke håndtere. Det giver rent systemmæssigt også fint mening, at man ved en negativ betaling, ikke får lov at ”hæve penge” hos kreditoren. I og med vi i e-conomic opretter betalingsfilen ud for posteringerne, er der desværre ikke en samlet ”kreditor styring” i betalingsmodulet, som tager summen – betalingsfilen bliver altså dannet ud for hver enkelt postering.

Selve leverandørstyringen i systemet tager selvfølgelig alle posteringer med – også dem som der ikke er oprettet med betaling. Skulle man få disse til at ’snakke sammen’ vil det åbne for flere fejlkilder. Fx, hvis man eksporterer sine betalinger, men ikke får ført dem ind i banken, vil der også nemt og hurtigt komme til at være misvisende data. Det bør der også findes en løsning på, såfremt ændringen skulle laves.

 

At lave alt dette om, vil blive en større og ressource tung ændring. Med dét i mente, samt med hvor mange som får dækket deres behov med den nuværende funktionalitet, alle dem som ikke bruger betalinger, og hvor mange som vil få noget ud af ændringen, er vurderingen herfra, at vægtskålen med hvad vi ellers kan bruge tiden og ressourcerne til er tungere, end at gå i gang med det forholdsvise store projekt, at ændre i betalingsmotoren i systemet.

 

Så mange tak for forslaget, selvom svaret blev negativt, og jeg håber du fortsat vil gøre brug af vores forum! smiley


<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Magnus Hyllested Börgesen<mhb@e-conomic.com> </strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 60px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (8.2k points)