forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Samlet rabat i % ikke varelinje rabat

+7
Nu syntes jeg at jeg har søgt dette forum tyndt efter en løsning, men har ikke fundet nogen...

 

Kan man lave en samlet rabat i procent, som vises efter alle varelinjer med procent satsen og beløbet der er trukket fra..

jeg er med på at jeg kan lave en vare som f.eks. hedder "rabat" og lave et minus beløb og jeg er også med på at jeg kan lave en rabat sats pr. varelinje, men jeg mener bare det ville være lettere med en mulighed for en samlet rabat på hele fakturaen, som også nogle af vores kunder forventer, så lige nu, bliver jeg nødt til at skrive den samme procent sats ind på samtlige varelinjer, istedet for at bare have en "slut" rabat...

Jonas
spurgt 5 Feb, 2015 i Forslag » e-conomic generelt af MS Sikring (570 points)
status opdateret 22 Maj, 2015 af Lauris Sørensen

4 Svar

Hej Jonas

Mange tak for dit indlægsmiley
Det er helt korrekt, at der kun er de muligheder du nævner for, at påføre rabat på en faktura. Dvs. enten ved en samlet rabat, som en varelinje eller ved at lægge den på selve kunden eller varen. 

Vi har tidligere haft rabat oppe at vende både her på forum og internt om det skulle angives i % fremfor kr. eller på varen i kr. fremfor % eller begge dele.

Jeg vil gerne tage dette forslag med videre til vores forum møde, så vil vi også få vores teknikkers vurdering på forslaget og om der vil være en løsning på det. 

Når forslaget har været oppe på vores møde, vil jeg opdatere indlægget smiley
 


Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 10 Feb, 2015 Forslag af Camilla Jesswein (29,860 points)
Hej Jonas,

Glem det....  Og forvent ikke svaret før om 3-4 år...

Utallige gange har rabat været oppe at vende på forummet, men der sker ikke noget.
E-conomic går ikke op at opfylde dine behov men mere i dine penge.
Hej apb, da jeg er ny bruger på E-conomic og faktisk syntes det på mange måder er ok, er jeg temmelig overrasket over mange af de indlæg jeg læser her, jeg har naturligvis også en del ting jeg godt kunne ønske mig virkede anderledes fordi jeg tidligere var vandt til noget andet, men jeg forventer da at med det svar Camilla giver her, at de rent faktisk vil se konstruktivt på mit forslag, så lad os nu se

Jonas
Ja, E-conomic har en stor mangel i angivelsen af rabat.

Hvad nu hvis jeg gerne vil angive rabatten i et absolut værdi (et tal) frem for en procentangivelse? Det kan jeg ikke og det betyder, at folks rabatter som er angivet i tal og kommer f.eks. ovre fra ordrer i webshop (som via API'en oprettes i E-conomic) ser forkerte ud. Og gør at fakturaen ikke stemmer helt, fordi e-conomic kun kører med 2 decimaler i sin rabat-procent-angivelse.

Så skal man lave en workaround, hvor man kører produktet ind i fakturaen igen, men blot trækker rabat-værdien ud af produktet, så man kan få fakturaen til at stemme. Det virker, men det ser ikke så godt ud. Det ser faktisk rigtigt dårligt ud.

Så kan vi ikke få lov til at angive rabatter i absoutte tal også?

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

besvaret 12 Feb, 2015 Forslag af Jens Kirk (7,950 points)
Det ville være skønt at høre fra E-conomic i denne sag!!!
Jeg håber ikke der skal gå de 3-4 år som bliver omtalt her...
Kære E-conomic - hvad er status for denne sag? :-) Jeg kan se at den står som "planlagt" :-)

Med venlig hilsen

Jens Kirk

Webkonsulenterne

besvaret 25 Jul, 2016 Forslag af Jens Kirk (7,950 points)
Hej til jer, der følger med her :)

Jeg kan se i ikke har fået svar på trods af, at I har rykket efter.

Det er bestemt ikke i orden, og det vil jeg gerne undskylde for.

Jeg har gravet lidt i sagen omkring rabat og jeg giver derfor en status.

I forhold til, at kunne angive rabat på en faktura, så har jeg vendt den med vores udviklere. Vi har snakket lidt frem og tilbage og vi er kommet frem til et umiddelbart bud på en løsning.

Jeg nævner her hvad vi tænker, og så må i meget gerne følge op med om det er noget i kan bruge.

 
Lige nu kan man som i beskriver angive rabatten på hver enkelt linje. Det kan godt være tidskrævende, hvis der er mange linjer. Vi har derfor snakket om, at man under 'andre muligheder' skal have mulighed for at tilføre en samlet rabat, der vil ramme alle linjer på en gang. Vi er dog i tvivl om det er den bedste løsning, eller om det ville være bedre, hvis man kunne markere, hvilke linjer, der skal have rabat og så angive rabatten på disse linjer?

Grundlaget for dette kan være, at man fx kan have fragt på sin faktura, og det er sjældent, at man ønsker at angive rabat her.

Til Jens Kirk:

Du spørger: Så kan vi ikke få lov til at angive rabatter i absolute tal også?

Den del har vi valgt at afvise til at starte med. Det er blevet vurderet af vores udviklere, at det er en for stor opgave i første omgang. Man kan fortsat bruge tricket med at oprette en vare til rabat og på måde fratrække hele beløbet på en gang.

Jeg erkender, at det kan give udfordringer i forhold til den layout mæssige del og i forhold til at trække statistikker på, hvor meget man tjener på sine varer.

På trods af det, så er del som sagt blevet afvist i første omgang, men vi vil derimod kigge lidt nærmere på muligheden for at angive en procentvis rabat pr. linje i stedet for.
Jeg skal endnu engang undskylde for i ikke har fået svar. Vores forum har ikke været optimalt gennem den sidste årrække, men det er helt sikkert en fokuspunkt herinde og vi håber på, at vi i den nærmeste fremtid får bygget et bedre og mere kontinuerligt forum op, så I ikke skal sidde og vente flere år på svar. Det er IKKE acceptabelt.

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
besvaret 7 Jul, 2017 Forslag af Jesper Mieritz (87,890 points)
Ak ja. Det var vist en kamel, der blev slugt i sidste afsnit.
Kan I bringe det som en nyhed, for det svar er da revolutionerende?
Og udsend samtidig en pressemeddelelse om, at I er begyndt at lytte til Jeres professionelle brugere, inden de forlader skuden.
Jeg har haft fat i e-conomic flere gange vedr. denne sag og har skrevet flere gange og skrevet de samme ting når der har været forespørgsler vedr. kundetilfredshed, og lige lidt sker der.
Vi skiftede til e-conomic efter anbefaling og store lovprisninger om hvor godt det var.
Jeg ved ikke hvad deres udviklingsafdeling laver, men der trænger da i den grad til at blive ryddet op.
Uanset hvad man spørger på så sker der bare ikke en sk..
Jeg tror vi kan blive enige om at det vi alle sammen levere af er at sælge varer og e- conomic er så lidt salgsorienteret at det er næsten håbløst.
Det er nu mere end 30 år siden man begyndte at indføre stregkoder, og alligevel kan man ikke engang håndtere stregkoder, for systemet kan ikke håndtere så mange cifre.
Noget så simpelt som en faktura rabat burde bare være en del af systemet, så man ikke skal spilde tiden med at give rabat på hver enkelt vare.
Lagerstyringen er ikke sk.. bevendt og vil kun påføre en overordentlig stor arbejdsbyrde at vedligeholde.
Samme gamle historie, systemfolkene får lov at give den ene forklar mig r.. efter den anden, fordi de ikke mener det er nødvendigt. Det er desværre set alt for mange gange, men nogen må slå i bordet og fortælle hvordan man vil have systemet, brugervenligt er det i hvert fald ikke.
Hver gang man taler med e-conomic om disse helt væsentlige ting får man det svar at man vil tage det med til deres udviklingsmøder og så hænger det bare der i luften.
Måske det ville være en ide bare at få udviklet på systemet i stedet for at holde møder, som alligevel ikke fører til noget for kunderne.
I skal huske på hvem der betaler jeres løn, og det er ikke Visma.
Hvorfor har vi så ikke skiftet endnu ?
Det gør vi nok også for nu er der efterhånden kommet en del nye regnskabssystemer der er brugervenlige.
Nu har vi snart et nyt regnskabsår.
Lige nu er det store emne "Smart Inbox". Så er det ligegyldigt, om systemet fungerer optimalt. Skæg og ballade er der kræfter til, men systemudvikling og brugerbehov ser man stort på. Så ja, du kan roligt se dig om efter et alternativ. Jeg ved, at det findes, og jeg ved endnu mere om ca. 1 måned.
Hej Erik og Jimmy.

Jeg kan godt forstå jeres frustrationer i forhold til at få udviklet manglende funktionalitet i programmet. Jeg erkender, at der ikke er blevet udviklet mange af de forbedringer, som er blevet ønsket her på forum, men det er noget vi arbejder på at gøre bedre. Jeg håber, at i allerede fra nu af og de kommende måneder vil opleve, at vi får løst flere udfordringer. Om det lige præcis er jeres forslag kan jeg ikke garantere noget om, men vi prøver nogle nye ting af for at forbedre denne proces.

I forhold til at vores udviklingsafdeling ikke skulle lave noget, så er jeg meget uenig. Som i nok ved, så har vi udviklet en masse nye ting som blandt andet Smart inbox. Oven i det er vi i gang med at overgå til nye servere, som vil forbedre vores kapacitet i forhold til meget trafik i programmet. Det har og er to projekter, som har taget mange ressourcer fra vores udviklere, hvilket har betydet, at andre ting har fået tildelt færre ressourcer.
Om I er enige i prioriteringen af dette er selvfølgelig meget subjektivt. Jeg vil dog vurdere at specielt vores serverflyt er en forbedring af vores kerneprodukt og er noget som vi gør for at imødekomme jeres brugeres ønske om et mere stabilt og hurtigere program.

Smart Inbox er et modul, der i følge mig er vejen frem i forhold til den udvikling vi ser i dag. Derfor skulle et modul med disse funktioner komme før eller siden. Derfor er jeg kun glad for at vi fået dette, på trods af, at det har taget mange ressourcer.

I forhold til dette konkrete opslag, så er jeg helt enig i, at det tager en del tid at give rabat på hver enkelt linje. Der findes dog mange måder at give rabat på i e-conomic. Specielt med vores lagermodul får man en mere avanceret opsætning af sine rabatter.

Jeg er ked af, at I har dårlige oplevelser med os. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at vende disse. Vi vil selvfølgelig rigtig gerne beholde jer hos os, men hvis i mener i kan finde en løsning ude på markedet, som passer jer bedre, så synes jeg i skal gøre det, der passer jer bedst.
Jeg vil gerne have i har e-conomic fordi i mener det skaber værdi og er en hjælp til jeres hverdag, ikke det modsatte. Det er også min overbevisning, at vi er dette for størstedelen af vores kunder, men der vil altid være hjørner og specielle behov, som vi ikke kan løse.

Hilsen Jesper Mieritz.
Javel. Men hvad skal jeg f.eks. med Smart Inbox. Den kan selvfølgelig hjælpe mig med at overføre nogle bilag/oplysninger, men til et system, der har en lang række mangler, der gør, at arbejdsdagen langt fra er optimal.
Få nu repareret på lagersystemet og valutastyringen.
Alternativet er at lukke lagerstyringen og valutamodulet. Længere er den fest egentlig ikke.
Men hvad er det langsigtede mål med e-conomic?
Langsigtet må ikke være længere end et år ud i fremtiden, for så er i kørt i grøften af en smartere it-arkitektur.
Kan se der ikke er sket så meget i denne tråd - noget nyt? Som en blandt mange er jeg også meget interesseret i at få denne rabatfunktion implementeret...
Hej Morten :)
Jeg kan se du har stillet et lignende spørgsmål på dette forslag:
http://forum.e-conomic.dk/21844/
Derfor vil jeg henvise til dette indlæg. Hvis du har flere spørgsmål, så skyder du bare løs :)

Hejsa Lea. :-D

 

Jeg linker lige dit indlæg her, så vi har det hele samlet et sted.

https://forum.e-conomic.dk/25777/rabat-i-%25-pa-en-samlet-faktura

Hvis du har yderligere spørgsmål, så tøv ikke med at stille dem her. :-)

overvejes× 104
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”