forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Fejl i kassekladde ved ændring af "type"

+1
Er i kassekladden, skal bogføre en kreditorbetaling  (nu: "Leverandør", men for os andre er det stadig en kreditor, ikke alle kreditorer leverer noget... nok om det).  Der vælges "Leverandørbetaling, og man begynder at udfylde diverse felter - for nemheds skyld er modkonto ved denne transaktion pr. automatik bankkonto.  Midt i det hele finder man ud af, at den regning man vil bogføre som betalt slet ikke er bogført endnu, ok, man ændrer hurtigt typen i kassekladden til "Leverandørfaktura" og begynder at bogføre.  Den pågældende leverandør har på sin konto angivet at modkonto ved varekøb er konto xxxx (reservedele) ( eksempelvis), og man holder derfor ikke øje med hvad der egentlig står i feltet "modkonto" - hvilket man åbenbart bør gøre:  Dette felt ændrer nemlig ikke indhold eller nulstilles hvis man ændre type.  Derfor står der stadig bankkonto.  I øvrigt sker det samme hvis man gør tingene i modsat rækkefølge ( Faktura ændres til betaling )  Hvis man ikke e robs på dette kan det give lidt udfordringer bagefter banken ikke stemmer, eller et køb er bogført på bankkonto......  Kort sagt: Hvorfor ændres alle felter ikke ved skrift i kassekladden således disse er i overensstemmelse med hvad man har tænkt sig at bogføre ?

 

Mvh

Robert Nissen
spurgt 12 Maj, 2014 i Forslag » e-conomic generelt af Robert (2,090 points)
status opdateret 15 Maj, 2014 af Camilla Jesswein

3 Svar

Halloooo ?

 

R :-)
besvaret 14 Maj, 2014 Forslag af Robert (2,090 points)
Hej Robert

Mange tak for dit indlæg og undskyld det sene svar. :)
Det er korrekt, at det ikke er muligt for systemet at opdatere posteringen skal du tilbage og ændre på typen, dette gælder også hvis du går ind og ændre evt. leverandørnummer.
Det er vurderet at det ikke er noget der vil blive ændret på - årsagen er at der findes en løsning ved, at du kan annullere posteringen og hurtigt kan starte forfra hvor du angiver de korrekte data.

Med venlig hilsen

Camilla Jesswein

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 15 Maj, 2014 Forslag af Camilla Jesswein (29,860 points)
Det er ikke godt nok.  Hvis man kan ændre på typen når man har indtastet data skal disse data også ændres i overensstemmelse med den type man vælger.  Ellers giver det ingen mening at man kan ændre type når man har indtastet data.  Det drejer sig her primært om at fjerne muligheder for tåbelige fejl.  Det er da mærkeligt at man kan ændre type uden at felterne ændrer sig korrekt.  At man så skal annullere og starte forfra i stedet for, tja, det ville svare til at man blot udførte samme handling hvis brugeren ændrer på typen midt i det hele.  Eller er det fordi man vil tilgodese dem der ved en fejl kommer til at ændre typen og så ændrer den tilbage igen uden at skulle genindtaste de øvrige felter ?  Lav det nu professionelt, ikke ? ;-)  - den løsning du foreslår er ikke en løsning, det er en plat måde at bede brugeren om at foretage sig en handling der skal rette op på systemets svagheder / mangler...

 

Mvh

Robert Nissen
besvaret 15 Maj, 2014 Forslag af Robert (2,090 points)
opdateret 15 Maj, 2014 af Robert
overvejes× 112
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”